Chytil päť penált. Hrdinom Žiliny sa stal devätnásťročný mladík

(Autor: MŠK Žilina)
Ivan Mriška|7. apr 2021 o 07:30 (aktualizované 7. apr 2021 o 20:24)

Po zápase sa skloňovalo meno Ľubomír Belko.

TOPOĽČANY, ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina sa v osemfinále Slovnaft Cupu poriadne natrápili.

Proti druholigovej Podbrezovej síce viedli po góle Patrika Ilka, tri minúty pred koncom však poslal duel do penált skúsený Michal Breznaník.

V rozstrele to viackrát vyzeralo na výhru druholigistu, Žilinčania však nakoniec po veľkej dráme potvrdili rolu favorita. V desiatej sérii vychytal Samuela Urgelu žilinský hrdina Ľubomír Belko.

"Na penalty som sa pripravoval dopredu, ale z hráčov, ktorých som mal prečítaných, nikto nehral. Bola to preto čistá lotéria. A som rád, že vyšla," po zápase povedal spokojný brankár Žiliny, ktorý prevažne nastupuje za béčko.

Z desiatich penált chytil až päť pokusov Podbrezovej.

"S úspešnosťou som spokojný. Náročné to bolo hlavne pri dvoch mečbaloch súpera. Pri prvej penalte som bol rozhodnutý ísť doprava, čo mi aj vyšlo. Pri druhej som na poslednú chvíľu našťastie zmenil smer a loptu vyrazil," uviedol.

Penalty začínajú od 2:07:00

V piatej sérii sa už tešili z postupu Podbrezovčania, pobavili však len hŕstku divákov v Topoľčanoch, pretože na ťahu ešte bola Žilina.

"Pozeral som sa na nich, čo sa deje a čo robia. Hlavne, že to nebola pravda," pousmial sa Belko.

Devätnásťročný talent MŠK Žilina výhra po napínavých penaltách potešila. Motivuje ho do ďalšej práce.

"Cieľom je záchrana béčka v druhej lige a potom sa uvidí. Mám v hlave aj dlhodobé ambície, ale sústredím sa hlavne na tie krátkodobé," prezradil.

Slová chváli na adresu mladého brankára vyslovil po zápase aj tréner. 

"Nehrali sme úplne svoju hru, i keď na to boli aj objektívne príčiny. Dnes jednoducho vyhralo šťastnejšie mužstvo. Ľubo Belko nám to vychytal a postupujeme hlavne vďaka jeho výkonu," pre klubový web MŠK Žilina povedal Pavol Staňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chytil päť penált. Hrdinom Žiliny sa stal devätnásťročný mladík