Stratený Timko, karty o peniaze. Legendy Slovana sa stretli a rozdávali radosť

Old boys Slovana Bratislava.
Old boys Slovana Bratislava. (Autor: Ladislav Szibilla)
Ivan Mriška|16. sep 2021 o 10:48

Spomínali na úsmevné situácie i menej príjemné chvíle.

ZEMIANSKE KOSTOĽANY. Z útrob nového štadióna v Zemianskych Kostoľanoch vychádza s kapitánskou páskou Ivan Hrdlička.

Víťaz Pohára víťazov pohárov 1969 a účastník svetového šampionátu 1970 v Mexiku vedie mužstvo legiend ŠK Slovan Bratislava. Nastupujú na exhibičný zápas proti miestnym starým pánom.

Hrajú na hodoch a slávnostiach

Na ihrisko vyprevádza také mená ako Ján Mucha starší, Ladislav Pecko, Martin Obšitník, Ondrej Krištofík, Vladimír Kinder, Jozef Mužlay, Miloš Glonek, Štefan Rusnák, Stanislav Varga a ďalší.

„Ako mužstvo Old boys fungujeme už niekoľko rokov. Stretávame sa na rôznych slávnostiach a hodoch po celom Slovensku,“ fungovanie tímu starých pánov Slovana objasnil jeho zakladateľ Dušan Tittel.

Trojnásobný majster Slovenska a futbalista roka v Zemianskych Kostoľanoch nehral. Pre zranenie.

„V poslednom období sme mali štyri zápasy a natrhol som si sval. Chalani ma podpichovali, že simulujem, ale je to vážnejšie ako som si myslel. Snáď za dva týždne budem v poriadku a budem môcť opäť nastúpiť,“ zaprial si.

Najmladším hráčom starých pánov je 42-ročný Ľubomír Meszároš, najstarším 77-ročný kapitán Ivan Hrdlička. „Hrať v jeho veku a tak dobre, klobúk dole,“ dodal Tittel.

Hrdlička: Musel som zatnúť zuby

Slovanisti zdolali miestnych starých pánov 3:1. Dva góly dal Ladislav Pecko a jeden Ľubomír Meszároš. Svojou hrou pred vyše 700 divákmi všetci rozdávali radosť.

„Veľmi dobrý zápas na kvalitne pripravenom ihrisku. Pre nás to bolo fyzicky náročné, pretože nás bolo menej ako domácich. Ale zvládli sme to.

Vzhľadom na svoje roky som musel zatnúť zuby. Ale snáď som ešte bol prínosom. Výsledok nie je tak dôležitý, hlavne, že tu bola skvelá atmosféra,“ vravel po zápase legendárny Hrdlička.

TJ Slovan Zemianske Kostoľany – ŠK Slovan Bratislava Old boys 1:3 (0:0)

Góly: Robert Štefek – Ladislav Pecko 2, Ľubomír Meszároš.

Zemianske Kostoľany: Pavol Kováč – Vladimír Duda, Miroslav Pleško, Ľubomír Bíreš, Miloš Kočan, Radovan Zvalo, Miroslav Andel, Jozef Perniš, Peter Hurtiš, Štefan Lehotkaj, Mário Mikula, Richard Oršula, Róbert Štefek, Marek Gorog, Roman Bajgar, Miroslav Janšák, Miroslav Baláž, Andrej Nechala, Vladimír Matejov, realizačný tím: Jozef Gorog, Peter Pastucha.

Old boys Slovan: Ján Mucha st. – Ivan Hrdlička, Ladislav Pecko, Martin Obšitník, Dušan Tittel, Ondrej Krištofík, Vladimír Kinder, Ľubomír Meszároš, Jozef Mužlay, Miloš Glonek, Štefan Rusnák, Stanislav Varga, Tomáš Stúpala, Ladislav Molnár, Branislav Obžera, Peter Černák, realizačný tím: Pavol Jančovič, Otto Frišták, Milan Sokol.

V kabíne Slovana vládla po zápase veselá atmosféra. Legendy najslávnejšieho klubu si pochutnávali na pive a kofole.

„Sme výborná partia, radi spomíname na veselé udalosti z minulosti. Na zápasy cestujeme autobusom a minule sme po dvadsiatich rokoch oprášili karty. Tri hodiny tam aj späť sme drvili. Samozrejme, o peniaze,“ smial sa Tittel.

Stratený Timko

Tradičným ťahúňom tímu Old boys Slovana Bratislava je Jaroslav Timko. Tento raz však pre zapálenú achilovku chýbal.

„S Jarom máme veľa zážitkov. Neznášal dlhé sústredenia, vždy vydržal len polovicu. A potom sa niekde stratil. Nevieme, kde, ale zrazu ho nebolo.

Keď však prišiel na ihrisko, bol jeden z najlepších. A je aj dodnes,“ prezradili Dušan Tittel a legendárny brankársky búrlivák Ladislav Molnár.

Autor: Ladislav Szibilla

Nikto z tímu starých pánov už súťažne nehráva. Ani okresné ligy. „Celý život sme hrali vysoké súťaže, preto nemáme motiváciu behať po dedinách. I keď by na to mnohí mali,“ vysvetlili.

Na chrbte do kabíny

Slovanisti tiež radi spomínajú na nevšedné stávky. „Ten, kto prehral, musel toho druhého zaniesť do kabíny na chrbte.

Vždy po zápase sme si vedeli posedieť. V Slovane som zažil krásne obdobie,“ uviedol Molnár, ktorý v hlavnom meste získal dva tituly.

Legendy Bratislavy mali proti starým pánom Zemianskych Kostolian hernú prevahu. Ján Mucha starší chytal výborne, no jeden gól predsa v závere dostal.

„Ešte si neuvedomujem, proti komu som skóroval. Bolo pre mňa cťou zahrať si s osobnosťami, ktoré som obdivoval v televízii a vyrastal na nich. Prežívam veľkú eufóriu,“ vravel po zápase rozradostený Robert Štefek, ktorý s futbalom začínal v neďalekom Koši.

Jeho obľúbenými legendami Slovana sú Ladislav Pecko a Stanislav Varga. „Škoda, že pre zranenie nehrali Dušan Tittel a Ladislav Molnár. Som však šťastný, že som ich mohol aspoň stretnúť. Sú to veľké kapacity,“ dodal.

Cez týždeň si chce od miestneho klubu vypýtať video. Uložiť si ho, aby mal pamiatku.

„Vážim si, že som si mohol zahrať proti takým veľkým hráčom. Na tento deň nezabudnem do konca života,“ uzavrel 40-ročný Robert Štefek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Stratený Timko, karty o peniaze. Legendy Slovana sa stretli a rozdávali radosť