Kopúnek: Zápas mal ligové parametre

Ján Malec efektne vytláča loptu na žrď. Popradský gólman zneškodnil viacero skalických tutoviek.
Ján Malec efektne vytláča loptu na žrď. Popradský gólman zneškodnil viacero skalických tutoviek. (Autor: fkpoprad.sk)
Sportnet|22. okt 2017 o 17:46

Vzájomné merania síl Popradu so Skalicou majú šťavu.

POPRAD. Šláger 13. kola II. ligy medzi Popradom a Skalicou ponúkol zaujímavý duel.

Nechýbali šance na oboch stranách, emócie i nasadenie. Jednu chybičku krásy však tento zápas predsa mal, chýbalo mu totiž to najpodstatnejšie – góly.

Bližšie k presnému zásahu boli hostia zo Skalice, Popradčanov však držal nad vodou výbornými zákrokmi brankár Malec.

A keď už bol prekonaný, pomohli mu stopéri Palša a Hric, v 77. min po strele Hrušku zvonila žrď.

Z domácej strany bola najbližšie ku gólu dvojica Horodník, Šesták, ale aj ich pokusy zostali nedotiahnuté.

A tak sa v súboji dvoch popredných druholigových tímoch, ktoré sa netaja fortunaligovými chúťkami, body po bezgólovej remíze delili.

Chceli vyhrať až príliš

„Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Hrali sme dobre, mali sme výborné protiútoky, žiaľ, nepodarilo sa nám dať gól. Mali sme aj trochu šťastie, remíza je spravodlivá. Ľudí v hľadisku sme vnímali, dodávajú nám energiu. Bol to ligový zápas, malo to všetky parametre, chýbali tomu iba góly. Chceli sme získať tri body, čo sa nám síce nepodarilo, ale liga je dlhá, každý zaváha,“ zhodnotil toto stretnutie pre klubový web defenzívny pilier FK Poprad Kamil Kopúnek.

Jeho spoluhráč, brankár Ján Malec, sa pridal: „Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sme chceli vyhrať až príliš. Čistú gólovú šancu sme však nemali, na druhej strane súper trafil asi trikrát žrď. Mrzí nás, že sa nám doma nepodarilo bodovať naplno a preskočiť Skalicu v tabuľke.“

„Kostelníkovcom“ sa bod málil

Samotný duel ukázal, ako dianie na ihrisku dokáže niekedy prevrátiť naruby predzápasové očakávania. Kým pred úvodným hvizdom by brali remízu viac hostia, po zápase s ňou boli spokojnejší domáci.

„Bolo vidieť, že sa stretli dve mužstvá z hornej polovice tabuľky. Zápas bol zbytočne nervózny, ale medzi Popradom a Skalicou to je takto. Škoda, že sme nevyhrali, berieme aj bod,“ priniesol popradský klubový web slová trénera Podtatrancov Jaroslava Belejčáka.

Jeho náprotivka Jozefa Kostelníka potešila viac hra svojho mužstva než dosiahnutý výsledok.

„Pred zápasom by sme bod brali, ale po danom priebehu, si myslím, že sme stratili dva body. Odohrali sme vynikajúci zápas, nemali sme ale šťastie v koncovke. Mali sme 5-6 čistých šancí, nastrelili sme brvno, žrď, dvakrát nám vykopli loptu z prázdnej brány,“ uviedol tréner MFK Skalica.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kopúnek: Zápas mal ligové parametre