Neprekonal ho ani Slovan Bratislava. Dedinský zápas rozhodol gólom brankár

Brankár Jozef Blaško.
Brankár Jozef Blaško. (Autor: archív hráča)
Ivan Mriška|31. aug 2021 o 11:14

Premenil posledných jedenásť penált.

HLBOKÉ. Pred tromi rokmi zahodili penalty štyria rôzni strelci TJ Hlboké v šiestej lige ObFZ Žilina.

K lopte sa preto postavil brankár Jozef Blaško. Premenil a jedenástky kope dodnes.

Blaško: Nemal som trému

Odvtedy skóroval za Hlboké jedenásťkrát v rade, posledný gól zaznamenal cez víkend na pôde ŠK Petrovice. V 94. minúte ním zariadil cennú výhru 3:2.

„Nebola to prvá ani posledná penalta. V nadstavenom čase ich už bolo viac. Nemal som preto extra trému. Prirodzený rešpekt tam je vždy, ale v prvom rade sa sústredím na svoje schopnosti,“ povedal po zápase šiestej ligy ŠK Petrovice - TJ Hlboké hrdina duelu Jozef Blaško.

Penalty špeciálne netrénuje, vždy ich kope po zemi do jednej strany.

„Brankári čakajú, že niečo zmením. Zatiaľ mi to však padá, preto nemám dôvod. Snažím sa to vždy kopnúť prudko, aby som prepálil brankára aj keď pôjde po nej,“ dodal gólman, ktorý je i kapitánom tímu.

Gól v čase 50:30

Hral s Orávikom a Vlaskom

Tvrdosť do strely dáva i preto, aby súperov gólman loptu nechytil a neprekopol ju cez celé ihrisko do brány. „To by bola blamáž,“ pousmial sa.

Jozef Blaško chytával v mládežníckych kategóriách tretiu ligu za Bytču, neskôr to bola druhá najvyššia súťaž za dorast Považskej Bystrice.

„Hrával som so spoluhráčmi, ktorí hrajú dnes vo Fortuna lige. Za všetkých spomeniem Petra Orávika z ViOnu Zlaté Moravce a Jána Vlaska zo Spartaka Trnava.

Škoda, že nie som vyšší, možno by som bol teraz inde,“ povzdychol si.

Získal viacero ocenení.
Získal viacero ocenení. (Autor: archív hráča)

Zážitok proti Slovanu Bratislava

Blaško najvyššiu súťaž nikdy nehral, no s jej účastníkom sa v súťažnom zápase stretol. Bolo to v roku 2015 za piatoligový TJ Fatran Varín proti ŠK Slovan Bratislava. Išlo o duel Slovnaft Cupu.

„Najkrajší zážitok v mojej kariére, na ktorý veľmi rád spomínam. I keď som v 20. minúte dostal červenú kartu za faul v šestnástke. Môžem si však povedať, že som v zápase proti Slovanu gól nedostal,“ pousmial sa.

Vtedy ešte neplatilo pravidlo o dvojitom treste. Dnes by Blaško za podrazenie súpera v čistej gólovej šanci uvidel s veľkou pravdepodobnosťou len žltú kartu a kopala by sa penalta.

„Po rokoch to beriem s úsmevom. Pamätám si, že ešte ráno som chystal brikety a potom sme vybehli na Slovan. Pre mňa bola česť hrať proti takému veľkému klubu, nech to dopadlo ako dopadlo.

Šancu dostal kolega, ktorý si zápas užil. Skončilo to 0:8, no on vychytal kopec ďalších šancí,“ zaspomínal na životný duel.

Skladník, ktorý sa baví futbalom

Po pôsobení u piatoligistu išiel na rok a pol za prácou do Anglicka. Dnes robí skladníka a baví sa futbalom na dedine.

„Mám dobrú robotu. Končím o druhej, takže trénujem poctivo v stredu aj piatok.

Donedávna to bolo zlé, po korona prestávke sme sa dávali dokopy ledva jedenásti. Nedávno však prišiel nový tréner, ktorý nás namotivoval a celkom to funguje,“ priblížil dianie v klube.

(Autor: archív hráča)

Vo veku 31 rokov je najstarším hráčom v tíme. Starší si podľa neho počas pandémie od futbalu odvykli.

„Ženy si zvykli, že sú pri nich doma a nechcú ich teraz púšťať. A chalani sa na futbal proste vykašľali.

Na jednej strane chápem, že rodina je základ. Na druhej ma to však mrzí, pretože pár hodín do týždňa nie je až tak veľa,“ myslí si.

Čaká ho špecifický zápas

Hlboké je po piatich kolách s tromi výhrami a jednou remízou na siedmom mieste tabuľky.

„Verím, že skončíme do polovice tabuľky. Sme dobrá partia a futbal nás baví. Dúfame však, že nás bude baviť aj naďalej. Modlíme sa, aby ho zas nestopli. Pretože ak ho zrušia, už ani pán Boh to nedá dokopy,“ obáva sa.

O týždeň čaká Blaška špecifický zápas. Hlboké vyzve v šlágri kola Horný Hričov, kde v minulosti tiež pôsobil.

„Keďže starší skončili, v tíme máme mladých chalanov, ktorí sú dobre kondične pripravení. Verím preto, že to zvládneme.

Vďaka kondičke sme brali tri body aj v Štiavniku, kde sme dovtedy nikdy nevyhrali. Tešíme sa však aj na ostatné zápasy. Napríklad proti desaťtisícovej Bytči, ktorá má krásny štadión. Hlavne, aby sa hralo,“ uzavrel brankár Jozef Blaško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Neprekonal ho ani Slovan Bratislava. Dedinský zápas rozhodol gólom brankár