Ikona VSS Šinglár: Oznámili nám, že si môžeme hľadať prácu

Zatiaľ nevie či a kde bude v hráčskej kariére pokračovať. P. Šinglára (vpravo) rozhodnutie majiteľa klubu prekvapilo.
Zatiaľ nevie či a kde bude v hráčskej kariére pokračovať. P. Šinglára (vpravo) rozhodnutie majiteľa klubu prekvapilo. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|14. jún 2017 o 00:00

Vancákovi a spol. to skazí dovolenku.

KOŠICE. Keď v závere mája FC VSS Košice spečatili víťazstvom nad Sereďou prvenstvo v druhej lige, medzi hráčmi zavládla veľká eufória.

Uvedomovali si nelichotivú situáciu v klube, zároveň však neverili, že situácia môže zájsť až takto ďaleko. Radosť teraz vystriedal veľký smútok a sklamanie.

Bezprostredne po oznámení ukončenia činnosti futbalového klubu FC VSS Košice sme hovorili s dvoma kľúčovými hráčmi rozpusteného kádra.

S Petrom Šinglárom, ktorý svojimi skúsenosťami držal ochrannú ruku nad spoluhráčmi a v jarnej časti vinou zranenia fungoval už „len“ ako asistent trénera a kapitánom Františkom Vancákom, ktorý symbolizuje mladú nastupujúcu generáciu.

Ani hráči nemali detailné informácie

Peter Šinglár, ikona košického klubu, či už to bolo predtým ako MFK alebo v posledných dvoch sezónach pod názvom FC VSS, zasvätil tunajšiemu futbalu veľkú časť svojej kariéry.

„Bolo nám oznámené, že klub končí svoju činnosť a máme si hľadať novú prácu. To je všetko, čo k tomu môžem povedať,“ drali sa pomaly slová z úst skúseného futbalistu.

Keďže predstavitelia klubu v posledných dňoch s médiami nekomunikovali, tie často varili doslova z ničoho. Fanúšikovia klubu boli v neistote, ale omnoho lepšie na tom neboli ani samotní hráči. „Nemali sme žiadne detailné informácie o vývoji situácie. Musíme akceptovať rozhodnutie majiteľa klubu,“ nemal evidentne chuť na veľké debaty smutný Šinglár.

Ten po spečatení postupového mečbalu VSS v predposlednom kole Korzáru avizoval, že možno s hráčskou kariérou definitívne končí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ikona VSS Šinglár: Oznámili nám, že si môžeme hľadať prácu