11.02.2022 | Skupina C
11.02.2022 | Sk. C
4 - 1
(3:0, 0:0, 1:1)

Takáč Fínov analyzoval z tribúny, proti Švédom mal aj šancu

Zľava Peter Zuzin, Marek Ďaloga a Samuel Takáč sledujú zápas Fínsko - Slovensko.
Zľava Peter Zuzin, Marek Ďaloga a Samuel Takáč sledujú zápas Fínsko - Slovensko. (Autor: TASR)
TASR|11. feb 2022 o 14:07

Slovák odohral svoj prvý zápas na olympiáde.

PEKING. Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom druhom zápase na ZOH 2022 v Pekingu proti Švédom 1:4.

Samuel Takáč odohral svoj prvý zápas na ZOH, no táto premiéra mala trpkú príchuť. O tom, že bude proti Švédom hrať, sa tridsaťročný útočník dozvedel už po zápase s Fínmi.

Takáč je jedným z piatich zástupcov v kádri Craiga Ramsayho pre ZOH, ktorí hrajú slovenskú najvyššiu súťaž. Jeho nominácia bola prekvapením aj preto, lebo pred jej zverejnením si liečil zranenú ruku a dlhšie nehral.

"Moja premiéra mohla byť aj lepšia. Po dlhej dobe som hral zápas, snažil som sa ako som mohol. Bol to krst ohňom, ale nevyšlo to celkom," uviedol olympijský debutant.

Proti Fínom z tribúny

O tom, že nastúpi, vedel už vo štvrtok, definitíva prišla v piatok ráno. "Išiel som aj na ranné rozkorčuľovanie s brankármi, ktorí nechytali včera a pred zápasom som sa dozvedel, s kým nastúpim."

Zápas proti Suomi sledoval z tribúny, bol pri tom poriadne nervózny. "Z tribúny sa zápasy prežívajú inak, chcel som veľakrát skočiť na ľad. Snažil som sa dať do toho všetko, ale viem, že môžem hrať ďaleko lepšie a byť prospešnejší pre tím.

Ja som si počas zápasu s Fínskom všímal určité veci, v hlave som sa snažil pripraviť, že ak nastane takáto situácia, ako by som to asi vyriešil. Zanalyzujem si aj dnešný zápas a pripravím sa na ďalší duel."

Tabuľka skupiny C

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Všetko je to rýchlejšie

Takáč už odohral v tejto sezóne zápasy v národnom tíme, bolo to na turnaji o Nemecký pohár. Olympijskú konfrontáciu však vníma ešte kvalitnejšie:

"V prvom rade je tu menšie klzisko a všetko je to rýchlejšie. Sú tu top hráči z Európy, toto sa nedá porovnať s našou extraligou. Ale čím viac zápasov takto odohrám, tým viac mi to pomôže."

Sám sa ocitol aj v jeden šanci, vysoký švédsky brankár Hellberg však inkasoval iba raz z hokejky Juraja Slafkovského.

"Mali sme analýzu súperovho brankára. Vedeli sme, že sa mu dávajú ťažko góly, ale treba nám ešte väčší dôraz a dorážky, toto je cesta," uzavrel Takáč.

Samuel Takáč v zápase proti Švédom.
Samuel Takáč v zápase proti Švédom. (Autor: TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Takáč Fínov analyzoval z tribúny, proti Švédom mal aj šancu