11.02.2022 | Skupina C
11.02.2022 | Sk. C
4 - 1
(3:0, 0:0, 1:1)

Prvý útok má 12 mínusiek, góly dáva tínedžer. Chyby nás zrážajú, vraví Slafkovský

Sklamaný Libor Hudáček po prehre so Švédskom.
Sklamaný Libor Hudáček po prehre so Švédskom. (Autor: SITA/AP)
Stanislav Benčat|11. feb 2022 o 13:00

Musíme zlepšiť veľa vecí, odkazuje Peter Cehlárik.

PEKING, BRATISLAVA. Dva zápasy so severanmi a skóre 3:10. Slovenskí hokejisti majú za sebou rozpačitý vstup do olympijského turnaja.

Zápas so Švédmi stratili už po prvej tretine, pričom okrem množstva inkasovaných gólov ich trápi aj chabá koncovka.

„Musíme zlepšiť veľa vecí. Opäť sme to súperovi uľahčili, po prvej tretine viedol 3:0, to už je náročné odpovedať. Trápia nás presilovky, musíme sa viac tlačiť do bránky. Početné výhody rozhodujú zápasy a my ich hráme zle. Je to náš problém. Musíme sa na ne viac zamerať na tréningu,“ konštatoval pre RTVS Peter Cehlárik.

Lídri v kríze

Najlepší útočník posledného šampionátu v Rige sa zatiaľ strelecky trápi, rovnako ako ďalšie pomyselné útočné esá slovenského tímu.

Bez gólu a bodu sú Marek Hrivík, Tomáš Jurčo či Libor Hudáček. Naopak, kvarteto forvardov má dokopy na konte 14 mínusových bodov, členovia prvej formácie ich majú 12.

A tak úlohu lídra zatiaľ plní, prekvapujúco, len 17-ročný Juraj Slafkovský. Najmladší hráč slovenského tímu strelil doteraz všetky tri góly tímu Craiga Ramsayho na turnaji. Tínedžer tak dominuje medzi chlapmi.

Všetky tri góly Slovákov v Pekingu zatiaľ strelil mladík Juraj Slafkovský.
Všetky tri góly Slovákov v Pekingu zatiaľ strelil mladík Juraj Slafkovský. (Autor: SITA/AP)

„Musíme robiť menej chýb. Striel máme dosť, ale čo z toho, keď ich nepremieňame na góly? V porovnaní so zápasom s Fínskom sme boli strelecky aktívnejší, ale na výsledku sa to neprejavilo. Verím, že to zlomíme v pravý moment,“ zaprial si Slafkovský.

Jeho výkony určite pozorne sledujú aj zástupcovia z NHL. Košický rodák patrí v pred draftových rebríčkoch k najvyššie postaveným mladíkom. Dobré výkony na olympiáde ho môžu posunúť aj do top trojky.

Budú si ho všímať

O tom, že bude hrať v profilige nepochybuje ani odborník RTVS Boris Valábik:

„Všetci vieme, že v NHL bude hrať a bude tam nastupovať proti najlepším. Juraj dáva góly, čo je dobré. Napokon, pozrime sa na elitných hráčov. Ich úlohou je byť lídrom mužstva a nikdy sa neuspokojiť. Krásnym príkladom je Alexander Ovečkin. Slafkovský sa derie čoraz viac do pozornosti. Súperi si istotne pozrú našu zostavu, pri jeho mene svietia tri strelené góly. Budú si naňho dávať pozor,“ konštatoval Valábik.

Okrem Slafkovského bodoval v zápase aj druhý tíndežer, taktiež 17-ročný Šimon Nemec. „V obrane sme hrali lepšie ako proti Fínom, ale stále to nestačí. Najmä tri góly v prvej tretine vyzerajú veľmi zle. Švédi nás rýchlo napádali, hádzali si to cez nás a posúvali späť dozadu na obrancov. Tí pálili na bránku, čo bolo nepríjemné,“ vravel.

Joakim Nordström a Šimon Nemec. Brankár Matej Tomek takto inkasuje gól.
Joakim Nordström a Šimon Nemec. Brankár Matej Tomek takto inkasuje gól. (Autor: TASR)

Premiéru pod piatimi kruhmi absolvoval útočník Slovana Samuel Takáč. Na ľade dostával príležitosť aj v presilových hrách.

„Dali sme málo gólov, naopak veľa inkasovali. Mrzí ma, že sme zatiaľ nuloví v presilovkách. Musíme byť aktívnejší a vziať to na seba,“ priznal.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Prvý útok má 12 mínusiek, góly dáva tínedžer. Chyby nás zrážajú, vraví Slafkovský