Hádzanári Crows majú nového šéfa. Aj Šiška bude hrajúci prezident

Filip Fabišík a Maroš Šiška.
Filip Fabišík a Maroš Šiška. (Autor: Daniel Dedina)
Daniel Dedina|14. aug 2020 o 11:07

Pre trénera Antla sa stane nadriadeným aj podriadeným.

KOŠICE. V období medzi sezónami nedochádza k obmenám len v hráčskom kádri. Mení sa aj zloženie funkcionárskych postov.

Takáto situácia aktuálne nastáva aj v prípade hádzanárov Košice Crows, kde dochádza k zmene na absolútne najvyššej stoličke.

Žezlo prezidenta klubu preberá po Filipovi Fabišíkovi ďalší aktívny hráč Crows Maroš Šiška.

„Rozhodnutie nebolo jednoduché, zvážil som všetky pre a proti. Bolo by mi ľúto, keby klub, ktorý Filip vybudoval a to, čo sme v prvej lige a následne v extralige dosiahli, zo dňa na deň zaniklo. Preto sme sa dohodli, že to na jeden rok skúsim a urobím všetko pre to, aby to bolo v poriadku,“ priblížil novopečený prvý muž Crows Maroš Šiška, ktorý prezradil aj jednu zaujímavosť.

„Za éry deda mojej budúcej manželky Jána Vaľka získala v sezóne 1977/78 košická hádzaná prvý titul. Určite sa mám od koho učiť,“ priznal.

Pracujú na príchode výrazných posíl

Vranám, ako znie slovenský preklad názvu klubu, patrila v čase, kedy sezónu 2019/20 definitívne škrtla pandémia koronavírusu, v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže tretia priečka.

Ich káder ale postupne opustilo viacero nosných hráčov, vrátane reprezentantov Slovenska. Ďalšie straty by pribudnúť nemali, práve naopak.

„S chlapcami sme sa bavili o tom, aká je situácia a myslím, že sa nenašiel ani jeden, ktorý by nebol ochotný pomôcť. Plus pracujeme na príchode dvoch výrazných slovenských posíl. Čo sa týka trénera, s Radom Antlom sme dohodnutí na celú sezónu,“ priblížil Šiška.

Za obrovskú výhodu považuje to, že k dispozícii majú vlastnú halu, ktorú môžu využívať podľa potreby.

Želal by si finále. Teší sa aj na derby

Letnú prípravu odštartovali Košičania len pred pár dňami, pričom nový ročník Slovnaft handball extraligy začína už onedlho, v prvý septembrový víkend.

Dovtedy by radi odohrali aj nejaký prípravný duel, hoci v súčasnom období to nie je jednoduché.

„Času do začiatku sezóny nie je veľa, ale verím, že tréner to naordinuje tak, aby sme do prvého zápasu boli dostatočne pripravení a zvládli ho k nášmu uspokojeniu,“ uviedol Šiška, ktorý sa dostáva do zaujímavej pozície.

Trénerovi Antlovi bude nadriadený a zároveň aj podriadený, keďže na 99 percent je rozhodnutý pokračovať aj v pozícii hráča.

V polovici októbra príde na rad prvé veľké mestské derby, Crows narazia na extraligového nováčika, HK Košice.

„Bude to určite zaujímavé a už teraz som zvedavý, ako prvé derby dopadne,“ usmial sa Šiška.

Menej dôvodov na úsmev spôsobuje finančná situácia v slovenskom športe.

„Nebudem klamať, nie je to ružové. Ochota pomôcť chlapcom však je a urobíme všetko pre to, aby aj po finančnej stránke boli spokojní. Presný rozpočet je ešte v štádiu riešenia, keďže pracujeme na posilách, bude sa meniť,“ vyhlásil nový prezident Crows.

Pri vyhliadkach do novej sezóny zostáva optimisticky naladený.

„Najradšej by som bol, keby sme sa dostali do finále. Všetko však bude záležať od ochoty sponzorov, košických podnikateľov a verím, že nám pomôže aj Slovenský zväz hádzanej a mesto,“ zaželal si Maroš Šiška.

Fabišík sa chce zamerať na mládež

K zmene na prezidentskej stoličke sa vyjadril aj už bývalý šéf klubu, Filip Fabišík.

„Prišiel moment, keď sa po štyroch rokoch plánujem venovať novým veciam. V prvom rade sa chcem zamerať na mládež. A treba sa starať aj o halu i ďalšie aktivity, ktoré som rozbehol. Nedá sa sedieť na dvoch stoličkách a keďže mužská hádzaná si vyžaduje stopercentné úsilie, rozhodol som sa, že z postu prezidenta odstúpim. Hľadali sme adekvátnu náhradu, človeka, ktorý hádzanú miluje, vyzná sa v nej a ktorého hádzanárske prostredie veľmi dobre pozná. Som veľmi rád, že žezlo po mne preberá Maroš Šiška a verím, že to bude naďalej fungovať,“ povedal Fabišík, ktorý klubu naďalej plánuje pomáhať.

Stále aj ako brankár? „Keď mi dá nový prezident šancu, tak veľmi rád,“ zasmial sa.

Pri 500 divákoch prídu o zisk zo vstupného

Opatrenia v dôsledku šírenia koronavírusu sa znova sprísňujú.

Konzílium epidemiológov sa najnovšie uznieslo na zákaze interiérových hromadných podujatí nad 500 ľudí. Aktuálne platí pre celý september.

V tábore Crows sa tomu nariadeniu nepotešili. „Je to pre nás veľké obmedzenie, ktoré bude znamenať výpadok zo vstupného. Halu sme na domáce zápasy dokázali minimálne 600 divákmi,“ povzdychol si Maroš Šiška.

Klub by mal od pondelka spustiť predaj permanentiek, v závislosti od predaného množstva pôjde do predaja na konkrétne zápasy taký počet vstupeniek, aký nariadenia umožnia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Crows majú nového šéfa. Aj Šiška bude hrajúci prezident