Futsalový Lučenec sa pripravuje na Ligu majstrov. Súperi MIMELu sú známi

Futsalisti Mimelu Lučenec sa tešia z majstrovského titulu.
Futsalisti Mimelu Lučenec sa tešia z majstrovského titulu. (Autor: Peter Jesenský)
Ivan Mriška|25. júl 2023 o 15:50

Prípravu odštartujú zverenci Mariána Berkyho 1. augusta.

LUČENEC. Aktuálne pútajú pozornosť vystúpenia ŠK Slovan Bratislava v predkolách Ligy majstrov.

Obdobnú súťaž má aj futsalový svet a má v nej zastúpenie aj Slovensko. Vďaka MIMELu Lučenec, ktorý je slovenským majstrom a v posledných rokoch najlepším celkom v krajine.

Lučenec je zaradený do predkola UEFA Futsal Champions League, v ktorom narazí na majstrov Andorry, Škótska a Estónska.

Futsalová Liga majstrov sa hrá v skupinách turnajovým spôsobom.

Slovenský majster bol z prvého koša vyžrebovaný do skupiny E, kde narazí na tímy FC Encamp (Andorra), PYF Saltires (Škótsko) a FC Cosmosom Tallinn (Estónsko).

Všetky zápasy skupiny E sa hrajú v Lučenci od 23. do 26. augusta.

Z predkola sa do ďalšej fázy prebojuje osem víťazov skupín a najlepšie mužstvo z druhých miest.

"Postupujúci doplnia osem nasadených klubov v poradí 12 až 15 a 20 až 22 podľa koeficientu, ktoré budú súťažiť v tzv. B-vetve hlavného kola," informuje futsalslovakia.sk

futsalslovakia.sk
futsalslovakia.sk

Hlavné časť Ligy majstrov sa uskutoční od 24. do 29. októbra.

Lučenec v prípade postupu nastúpi v ôsmej skupine, kde by boli jeho súpermi taliansky tím Citta di Eboli, bieloruský FC Stalica Minsk a víťaz F-skupiny.

"Turnaj je za dverami, za mesiac budú odohrané štyri zápasy a mužstvá sa počas voľného dňa budú pripravovať na záverečné sobotné súboje, ktoré rozhodnú o postupe.

Prebieha každodenná komunikácia s tímami aj UEFA, aby sme všetkým zabezpečili čo najlepšie a najpohodlnejšie podmienky počas turnaja," pre futsalslovakia.sk povedal riaditeľ turnaja a šéf exekutívy Slovenského futsalu Vladimír Ambrozek.

"Skúsenosti s organizáciou tohto podujatia v Lučenci už máme, v Novohrade sme hostili veľkokluby ako ARAZ Naxcivan, KPRF Moskva, Benfica Lisabon, Jekaterinburg, či Halle-Gooik, ktorý aktuálne hráva pod hlavičkou Anderlechtu.

Oproti minulým edíciám sa niečo zmenilo aj v rámci ubytovacích možností, spolu s účastníkmi však hľadáme tie najlepšie riešenia, aby všetko, čo potrebujú, mali k dispozícii," dodal.

(Autor: futsalslovakia.sk)

Lučenec po majstrovskej sezóne opustili Anton Brunovský, Filip Marton, Sebastian Bačo, Marcílio a Martin Smeřička. Do MIMELu prichádza Marcel Marík.

"Posily predstavíme až po ich príchode na Slovensko a po podpise zmlúv. Mal by nás však posilniť hráč z portugalskej ligy a dvaja hráči z Južnej Ameriky," povedal športový riaditeľ klubu Jozef Kamenský.

"Veríme, že vďaka novým príchodom oživíme našu hru, zvýšime konkurenciu v tíme a noví hráči sa stanú miláčikmi tribún. Prezradiť môžeme zatiaľ len toľko, že noví hráči budú z Brazílie aj Venezuely," dodal.

Prípravu na novú sezónu začne Lučenec 1. augusta 2023.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futsalový Lučenec sa pripravuje na Ligu majstrov. Súperi MIMELu sú známi