Smutná správa z Turca. Zomrel bývalý tréner a hráč

Anton Görög.
Anton Görög. (Autor: ĽUDO LETTRICH, MY Turiec)
Ivan Mriška|23. feb 2024 o 13:09

Anton Görög zomrel vo veku 67 rokov.

MARTIN. S futbalom začínal v rodných Zemianskych Kostoľanoch, no prevažnú časť kariéry strávil na Turci. Vo veku 67 rokov rokov zomrel bývalý hráč a tréner Anton Görög.

„S hlbokým zármutkom oznamujeme, že nás vo veku 67 rokov navždy opustila trénerská osobnosť turčianskych futbalových súťaží i nášho klubu - Anton Görög. Rodine i príbuzným vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ informuje Fomat Martin na sociálnych sieťach.

Görög absolvoval dorastenecké kategórie v Martine, počas vojenskej služby hrával dva roky za Chemlon Humenné. Neskôr obliekal dresy klubov Strojárne Martin, FC Lokomotíva Vrútky, Tatran Sučany, FK Trebostovo, Slovan Bystrička, FK Folkušová, FK Ďanová a Dynamo Príbovce.

Do historických štatistík sa zapísal v máji 2018, keď dva týždne pred 62. narodeninami nastúpil na súťažné stretnutie Príbovce – Kláštor pod Znievom.

„Už pred zápasom som vravel, že máme silnú lavičku, čo sa jednoznačne potvrdilo. Som veľmi vďačný za to, že vo svojom veku si môžem takúto vec vôbec dovoliť. Dnes sa nenájde veľa ľudí, čo majú také šťastie,“ vravel vtedy pre regionálne noviny MY Turiec.

Jeho trénerská kariéra začala už v roku 1995, kedy prevzal druholigový dorast FK ZTS Martin, popri trénovaní stále hrával.

Dlhé roky pôsobil ako hrajúci tréner, viedol kluby ako FK Nitrianske Pravno, FK Dražkovce, FC Lokomotíva Vrútky, FK Trebostovo, FK Turčianska Štiavnička, FK Valča, FK Belá-Dulice, MŠK Fomat Martin B, Turčianske Kľačany, Dynamo Príbovce, MFK Turčianske Teplice či Slovan Bystrička.

Jeho trénerská kariéra trvala takmer tridsať rokov, bol držiteľom trénerskej licencie UEFA B.

„Popri hráčskej a trénerskej kariére sa zúčastňoval na futbalovo-spoločenských, výročných a slávnostných akciách, turnajoch a zápasoch, na ktorých sa rád stretával s bývalými spoluhráčmi, protihráčmi a s hráčmi, ktorých trénoval. Odpočívajte v pokoji pán tréner,“ dodáva Fomat Martin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Smutná správa z Turca. Zomrel bývalý tréner a hráč