Góly strieľa primár, každý rok postupujú. Obec pri Prešove ťahá skvelú sériu

Radosť futbalistov Dulovej Vsi. V súčasnosti častý obrázok.
Radosť futbalistov Dulovej Vsi. V súčasnosti častý obrázok. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|29. okt 2022 o 08:00

Za posledný rok vyhrali skoro všetko. Jeden zápas remizovali.

DULOVA VES. Ich príbeh sa začal písať pred vyše štyrmi rokmi. V sezóne 2018/19 futbalisti Dulovej Vsi suverénne ovládli v tom čase najnižšiu ôsmu ligu ObFZ Prešov.

Potom ich na chvíľu pribrzdila pandémia, ale následne vyhrali siedmu i šiestu ligu. Vďaka tomu postúpili do regionálnej súťaže, ktorá je z dôvodu reorganizácie označená znova ako šiesta liga.

V súčasnej VI. lige Šarišskej VsFZ Dulova Ves nováčika rozhodne nepripomína. Po dvanástich kolách je bez straty bodu jasne na čele. Jej štatistiky sú unikátne.

Hrávajú pod umelým osvetlením

Od poslednej prehry mužstva uplynulo už viac než trinásť mesiacov. Naposledy vyšli hráči Dulovej Vsi naprázdno 19. septembra minulého roka.

V ligových zápasoch ťahajú 31-zápasovú sériu bez prehry, z toho tridsať stretnutí vyhrali a jeden remizovali.

Prirátať treba účinkovanie v Prezidentskom pohári, v ktorom po troch drvivých výhrach (celkové skóre 21:1) postúpila Dulova Ves do jarného semifinále tejto súťaže. Futbalovo ožíva nielen Tatran Prešov, výborné obdobie prežíva aj obec v jeho tesnej blízkosti.

„Pred pár rokmi prišli za mnou chlapci, či už Erik Kapraľ alebo Dominik Haničák, či by sme futbal nezačali robiť nanovo. Začali sme od najnižšej súťaže a každý rok, s výnimkou covidovej sezóny, sme postupovali. Momentálne sa bavíme futbalom,“ hovorí prezident TJ ŠM Dulova Ves Lukáš Bidovský.

Klub sa na šiestoligové pomery môže pochváliť nadštandardnou infraštruktúrou. Domáce zápasy hráva od tejto sezóny pod umelým osvetlením.

„Zrekonštruovali sme budovu a osadili sedačky na tribúne. Osvetlenie sme robili na etapy. Najprv na jednej polovici ihriska, aby sa dalo trénovať, potom aj na druhej. V lete sa nám podarilo dokončiť umelé zavlažovanie. Získali sme peniaze z projektov a spoluúčasťou prispela obec, za čo sa jej chcem poďakovať," vyratúva Bidovský vykonané práce za posledné obdobie.

Domáce zápasy naberajú na atraktivite, Dulova Ves ich hráva pod umelým osvetlením.
Domáce zápasy naberajú na atraktivite, Dulova Ves ich hráva pod umelým osvetlením. (Autor: Viktor Zamborský)

Káder? Ligisti a známa partia

Tri postupy do vyššej súťaže v priebehu troch dokončených ročníkov by neboli možné bez kvalitného kádra. A ten je v prípade Dulovej Vsi nabitý známymi menami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Góly strieľa primár, každý rok postupujú. Obec pri Prešove ťahá skvelú sériu