Amatéri prekvapili aj vlastného kouča. Vyradili tím svojho extrénera, tešia sa na ligistu

Športový areál v Kalinove.
Športový areál v Kalinove. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|9. okt 2024 o 07:30

Pred sezónou nikto nevedel odhadnúť, na čo Kalinovo môže mať.

KALINOVO. Pohár je špecifický a nevyspytateľný. Potvrdilo sa to aj v súboji 3. kola Slovnaft Cupu medzi TJ Baník Kalinovo a FK Pohronie.

Treťoligoví domáci boli viac než vyrovnaným súperom druholigového celku. Papierového favorita zdolali 2:0 a v šestnásťfinále sa môžu tešiť na banskobystrickú Duklu.

Bez Breznaníka

A to za Kalinovo ešte nenastúpil líder Michal Breznaník. „Mám natiahnuté väzy v kolene,“ vysvetľoval pred zápasom, keď postával pri ihrisku v civile.

Zranený hráč Pohronia, Oleksander Lovyniuk, pre ktorého prostredie nebolo cudzie, lebo pôsobil aj v neďalekej Rimavskej Sobote a Fiľakove, bol pred zápasom optimista.

„Hráme svoj typický futbal a vypracujeme si množstvo šancí. Myslím si, že to nebude inak ani teraz,“ vravel ešte pred úvodným hvizdom.

Lenže napokon pravdu nemal. Ak mužstvo z nižšej súťaže dokáže vyradiť súpera z vyššej ligy, väčšinou je za tým aj výnimočný brankársky výkon.

Gólman Kalinova Jakub Slaniniak však počas zápasu musel vytiahnuť iba jeden jediný nadštandardný zákrok. Ten vyriešil naozaj efektne.

Pohronie však nedokázalo vytvoriť nejaký mohutný tlak, aj tú jednu šancu si vypracoval už za stavu 1:0, v druhej polovici druhého polčasu.

Hráči Kalinova Dominik Iboš, Collins Terese Toshor a Gocha Tchania.
Hráči Kalinova Dominik Iboš, Collins Terese Toshor a Gocha Tchania. (Autor: Titanilla Bőd)

Vydržali vysoké tempo

„Vedeli sme, že nemôžeme pustiť Pohronie do hry. Keby sme priestorovo bránili, asi by nás prevalcovali. Preto sme chceli ísť do vysokého napádania, aby sme nepustili súpera do komfortnej zóny. Darilo sa nám to, aj na moje prekvapenie, lebo tempo zápasu bolo vysoké, ale vydržali sme to,“ uviedol tréner Kalinova Michal Karásek.

V predchádzajúcich dvoch sezónach bolo Kalinovo farma Podbrezovej. Viedol ho Matej Čobik Ferčik, ktorý je momentálne trénerom Pohronia.

Viacerí futbalisti hostí v minulosti ešte ako hráči Podbrezovej nastúpili aj za Kalinovo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Amatéri prekvapili aj vlastného kouča. Vyradili tím svojho extrénera, tešia sa na ligistu