Môžu sa vrátiť do mesta. A-tím Prešova má kde trénovať, mládež hrať zápasy

Na novej umelej tráve v Prešove sa konali prvé zápasy.
Na novej umelej tráve v Prešove sa konali prvé zápasy. (Autor: Ľuboš Micheľ)
Daniel Dedina|27. okt 2022 o 19:10

Nová hracia plocha má za sebou úvodné zápasy.

PREŠOV. Prešovský futbal má za sebou dôležitý krok z hľadiska infraštruktúry. V areáli základnej školy na Prostějovskej ulici vyrástlo v uplynulých troch mesiacoch moderné futbalové ihrisko s umelou trávou.

Ide o investíciu v celkovej hodnote vyše 384-tisíc € s DPH. Najvyššou sumou, vyše 191-tisíc eur, prispel Fond na podporu športu, na financovaní sa podieľal aj Slovenský futbalový zväz.

Prvé tréningy na Prostějovskej sa rozbehli v úvode tohto týždňa, vo štvrtok 27. októbra sa na novej hracej ploche uskutočnili úvodné súťažné stretnutia.

Na novom ihrisku prebieha každodenný tréningový proces.
Na novom ihrisku prebieha každodenný tréningový proces. (Autor: Daniel Dedina)

Hráči Tatrana Prešov U15 a U14 na ňom privítali rovesníkov zo Sniny. Pätnástka Prešova zvíťazila 4:0, štrnástka 6:0. Predchádzajúce zápasy odohrali obe kategórie na ihrisku vo Vyšnej Šebastovej.

„Je to super. Je tam ešte čo finalizovať, okolo ihriska je to dosť rozkopané, ale teším sa z toho, že máme v Prešove ďalšiu umelú trávu,“ skonštatoval tréner Tatrana Prešov U15 Tomáš Eliaš.

Nápor na obsadenie ihriska bude pomerne veľký. V týždni ho budú predpoludním využívať športové triedy Tatrana Prešov, následne aj jednotlivé kategórie klubu vrátane A-tímu.

Zápasy na ňom môžu hrávať len mládežníci. Ihrisko zatiaľ nemá umelé osvetlenie, to by malo pribudnúť v ďalšej etape.

Prešovské futbalové talenty trénujú aj v neďalekom Jazdeckom areáli, kde v najbližšom období prebehne výmena umelej trávy.

Proces verejného obstarávania bol ukončený, ak to počasie dovolí, výmena povrchu by mohla prebehnúť do konca roka.

V jarnej časti by v Jazdeckom areáli malo hrávať áčko Tatrana, ktoré v súčasnosti vedie tabuľku druhej ligy. Jeho súčasným domovom sú Ličartovce.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Môžu sa vrátiť do mesta. A-tím Prešova má kde trénovať, mládež hrať zápasy