Prešov je bližšie k návratu domov. Bude mať aj ihrisko ako na Pasienkoch

Prešovčania našli prechodný futbalový domov v Ličartovciach.
Prešovčania našli prechodný futbalový domov v Ličartovciach. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|31. aug 2022 o 18:40

Klub získal účelovú dotáciu, Micheľ zaujal svojím gestom.

PREŠOV. Prešovskí futbalisti hrávajú momentálne svoje zápasy v Ličartovciach. Šéf klubu Ľuboš Micheľ deklaroval v predsezónnom rozhovore pre Sportnet snahu, aby jarnú časť druhej ligy odohralo mužstvo už v Prešove.

Keďže na novom štadióne to ešte tak skoro nebude – v súčasnosti beží opätovne vypísané verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby – najreálnejšou možnosťou je rekonštrukcia Jazdeckého areálu.

Ten v minulosti využívala akadémia 1. FC Tatran Prešov a každoročne je dejiskom medzinárodného mládežníckeho turnaja Fragaria Cup.

Prešovčania, ktorí v nedávnej minulosti hrávali domáce stretnutia aj v Poprade, Stropkove či Veľkom Šariši, sú aktuálne o krok bližšie k tomu, aby si opäť našli skutočné domovské prostredie.

Podpora športu i vyžitie občanov

Na utorkovom zastupiteľstve schválili poslanci Prešovského samosprávneho kraja účelovú dotáciu mestu Prešov, ktoré je v súčasnosti väčšinovým akcionárom futbalového klubu 1. FC Tatran, vo výške 300-tisíc eur.

Balík financií je určený na dobudovanie športovej infraštruktúry na Jazdeckej ulici. Ide o rekonštrukciu hlavnej tribúny (vytvorenie šatní a zázemia), osadenie nových dočasných tribún na protiľahlej strane a vytvorenie sektoru hostí, osadenie tribúny, vybudovanie bufetu, toaliet a pokladní.

„V tomto areáli fungujú mládežnícke tímy mestského futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov – teda naše nádejné športové talenty. Priestor by mal perspektívne vyhovovať nielen futbalovej akadémii, ale aj vyššej seniorskej súťaži,“ skonštatoval predseda PSK Milan Majerský.

Okrem podpory športovej činnosti mládeže sa rekonštrukciou hlavnej tribúny a osadením nových tribún podľa neho zvýši športové vyžitie obyvateľov Prešova i ľudí z okolia.

Takto by mal vyzerať štadión v Jazdeckom areáli v Prešove (vizualizácia).
Takto by mal vyzerať štadión v Jazdeckom areáli v Prešove (vizualizácia). (Autor: Ing. arch. Ján Krasnay)

Majú aj ďalšie zdroje

„Som veľmi rád. Je to výrazná suma, ktorá nám pomôže vrátiť Tatran čo najskôr späť do Prešova. To je teraz, spolu s vybudovaním infraštruktúry pre mládež, náš hlavný cieľ. V Ličartovciach sme spokojní, ale doma je doma,“ zareagoval na zisk dotácie zo strany PSK predseda predstavenstva 1. FC Tatran Prešov Ľuboš Micheľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prešov je bližšie k návratu domov. Bude mať aj ihrisko ako na Pasienkoch