Diskutabilná penalta v šlágri na Spiši sa kopať nemala. Ako znie vysvetlenie?

Situácia, po ktorej bola nariadená penalta.
Situácia, po ktorej bola nariadená penalta. (Autor: futbalnet/FB klubu)
Daniel Dedina|12. máj 2023 o 13:20

Rozhodca exemplárne nepochybil, vraví šéf komisie rozhodcov.

KOŠICE. Bol to kontroverzný moment, ktorý vyvolal značnú polemiku.

V šlágri uplynulého kola Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ medzi Spišským Podhradím a Starou Ľubovňou došlo k ostrej zrážke domáceho brankára Tomáša Oravca s hosťujúcim Dávidom Haščákom.

Hlavný rozhodca stretnutia Dominik Ružbarský nariadil pokutový kop, z ktorého Filip Serečin rozhodol o výhre hostí 2:1.

V domácom tábore, ktorý prišiel o 13-zápasovú sériu bez prehry, vyvolal tento verdikt búrku nevôle. Podľa predstaviteľov Spišského Podhradia išlo o faul na ich brankára.

V týždni sa konalo zasadnutie komisie rozhodcov Východoslovenského futbalového zväzu a tá im dala za pravdu. Hoci nie úplne jednoznačne.

Faul opačne, mala byť aj karta

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Diskutabilná penalta v šlágri na Spiši sa kopať nemala. Ako znie vysvetlenie?