Žreb sledovali s napätím. Jediný piatoligista chce byť dôstojným súperom

Radosť hráčov mestskej časti Banskej Bystrice.
Radosť hráčov mestskej časti Banskej Bystrice. (Autor: archív - Michal Vall)
Ivan Mriška|3. dec 2021 o 10:46

Piate kolo Slovnaft Cupu je na programe začiatkom marca.

SÁSOVÁ. V sídle Slovenského futbalového zväzu vyžrebovali dvojice pohárovej súťaže Slovnaft Cup.

V hre sú prevažne kluby z Fortuna ligy a druhej ligy. Tretiu najvyššiu súťaž reprezentujú traja účastníci, z ktorých má istotu piateho kola len Vranov nad Topľou.

Manažér klubu: Je to veľká rarita

Štvrtoligisti už v pohári zastúpenie nemajú, no do osemfinále prenikol jeden piatoligista. Prekvapením tohto ročníka je ŠK Sásová, ktorý sídli v mestskej časti Banskej Bystrice.

„Vnímame to ako veľkú raritu a najväčší úspech v histórii klubu. Je to reklama a dobrá vizitka pre celý región,“ teší sa manažér ŠK Sásová Milan Babiar.

Sásová si postup medzi šestnásť najlepších tímov vybojovala triumfom 3:2 nad treťoligovou Rovinkou.

Zástupcovia v Slovnaft Cupe

  • Fortuna liga – 8 klubov
  • Druhá liga – 6 klubov
  • Tretia liga – 3 kluby
  • Štvrtá liga – 0 klubov
  • Piata liga – 1 klub

„Je to pre nás veľká česť a záväzok, aby sme nezaspali na vavrínoch. Veľkú rolu zohrala zhoda okolností, preto stojíme nohami na zemi,“ dodal.

Žreb sledovali na mobiloch

V piatom kole vyzve Sásová začiatkom marca fortunaligovú Senicu. Zápas by sa mal hrať 2. marca.

„Žreb sme s napätím sledovali. Niektorí na mobiloch, iní na počítačoch. Priali sme si účastníka najvyššej súťaže, preto sme spokojní,“ uviedol Babiar.

Sásová bola z minulého ročníka pohára pre pandémiu koronavírusu vylúčená. V tejto sezóne bola nasadená priamo do štvrtého kola, preto jej na prienik do osemfinále stačilo iba jedno víťazstvo.

„Vnímame realitu, ale radi by sme proti Senici hrali pred divákmi. Aby si hráči zápas užili, pretože to pre nich bude veľká odmena. Proti takémuto súperovi si niektorí možno nikdy nezahrajú.

Vieme, že veľký favorit je inde. V kútiku duše však poškuľujeme po zaujímavom výsledku. Aby sme si nespravili hanbu a hráči boli so sebou spokojní,“ prezradil.

Skúsenosti s vyššími ligami

Zaujímavou postavou v kádri Sásovej je Saša Savič. Rodák zo Srbska, ktorý sa stal ikonou Dukly Banská Bystrica a niekoľko sezón hral v najvyššej súťaži.

„Káder sme začali dávať dokopy len pred dvomi rokmi po reštarte klubu. Sme šťastní, že sa nám podarilo dotiahnuť viacero hráčov, ktorí majú skúsenosti s vyššími súťažami. Verím, že proti Senici nám to pomôže,“ dúfa Babiar.

Pri lopte Saša Savič.
Pri lopte Saša Savič. (Autor: archív - Michal Vall)

V piatej lige skupina C zimuje Sásová na štvrtom mieste tabuľky. Prípravu na jarnú odvetu a prestížny zápas proti Senici odštartuje 16. januára.

„Termín 2. marca sa nám vzhľadom na poveternostné podmienky v našom regióne zdá byť dosť nešťastný. Chceme preto so Senicou rokovať, aby sa zápas posunul. Samozrejme, aby to vyhovovalo aj súperovi.

Veľa tiež bude záležať na opatreniach súvisiacich s pandémiou, pretože my ako amatéri nemáme povolené trénovať. Ak chceme byť Senici dôstojným partnerom, čo my chceme, musíme trénovať minimálne štyri týždne,“ tvrdí.

Boja sa čierneho scenára

Ako prípravu na Senicu chcú v Sásovej odohrať prípravné zápasy proti klubom zo štvrtej či tretej ligy.

„Najviac sa obávam čierneho scenára, že nás z pohára opäť vylúčia. Všetci v klube dúfame, že sa nič podobné nebude opakovať,“ prianím uzavrel manažér ŠK Sásová Milan Babiar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žreb sledovali s napätím. Jediný piatoligista chce byť dôstojným súperom