Klub z piatej ligy je v osemfinále pohára. Znie to ako sen, teší sa manažér

Futbalisti ŠK Sásová.
Futbalisti ŠK Sásová. (Autor: Michal Vall)
Ivan Mriška|28. okt 2021 o 07:30

Pre ŠK Sásová je to najväčší úspech v histórii klubu.

SÁSOVÁ. Sú jediným tímom z piatej ligy, ktorý sa dostal do 16-finále Slovnaft Cupu. A púť mestskej časti Banskej Bystrice bude pokračovať ďalej.

ŠK Sásová prekvapivo zdolala účastníka tretej ligy TJ Rovinka 3:2.

„Znie to ako sen. Priali sme si víťazstvo, ale ani v najmenšom kútiku srdca sme nedúfali, že by sa nám to mohlo podariť. Predsa len, tretia liga je iný level,“ po zápase vravel dojatý manažér ŠK Sásová Martin Babiar.

Sú medzi šestnástkou najlepších

Na outsidera zo Sásovej vypísali stávkové kancelárie kurz deväť ku jednej.

„Podarila sa nám veľká vec, najväčší úspech v histórii klubu. Sme medzi šestnástimi najlepšími klubmi Slovenska, čo je na piatoligistu fantázia,“ dodal.

Sásová si účasť v štvrtom kole vybojovala ešte v minulej sezóne, v ktorej pre pandémiu musela zo súťaže odstúpiť.

Vždy na penalty porazila postupne Šalkovú, Kováčovú a Málinec.

„Dnes sme konečne vyhrali v riadnom hracom čase. Podarilo sa nám to vďaka bojovnosti všetkých hráčov.

Bol to nádherný futbalový zážitok, k čom prispeli kvalitou hostia i rozhodcovia. Ďakujem za tento deň, na ktorý nikdy nezabudnem,“ prezradil Babiar.

Domáci boli ustráchaní, báli sa

V úvode zápasu mali hernú prevahu hostia z Rovinky. Kontrolovali priebeh a domácich takmer do ničoho nepustili.

Do vedenia išli hostia v 11. minúte po góle Branislava Fratriča.

„Boli sme ustráchaní, báli sme sa. Úvodný gól však všetko zlomil, striasli sme sa nervozity a začali sme si veriť,“ opísal prezident Sásovej.

Domáci mali po štvrťhodine hry šťastie, keď si odrazenú loptu vrazil do vlastnej siete Tomáš Krucký – 1:1. S Rovinkou tento moment otriasol a hra sa vyrovnala.

Exportný gól Olivera Ďurtu

V 31. minúte po štandardnej situácii poslal outsidera do vedenia Andrej Dubovický, zakrátko po exportnom voleji Olivera Ďurtu bolo už 3:1.

„Dostal som krásny center od Reného Turčana a lopta mi nemohla lepšie sadnúť. Som šťastný, že to skončilo v bránke a hlavne, že sme vyhrali. Pre Sásovú je to obrovský úspech,“ tešil sa Ďurta.

Po zmene strán diktoval tempo hry opäť favorit z Rovinky, ktorý má vo svojich radoch napríklad bývalého slovenského mládežníckeho reprezentanta Šimona Kupca.

Nátlaková hra hostí však priniesla gól až v 74. minúte, presadil sa Matej Dolník – 2:3.

V poslednej minúte mohla Rovinka poslať duel do penált, no loptu z bránkovej čiary vykopol jeden z obrancov Sásovej.

„Bojovnosťou sme to dokázali. Postup sme si vybojovali šťastne, no vďaka viere, srdiečku a ochote behať je zaslúžený,“ tvrdí Babiar.

Kabína chce Slovan, šéf Michalovce

Osemfinále Slovnaft Cupu sa bude hrať na jar, predbežne 23. marca. Šéfa piatoligistu by potešili Michalovce, ktoré trénuje odchovanec Sásovej Miroslav Nemec.

„V tejto fáze už určite dostaneme zvučného súpera, takže to bude veľký sviatok. Hoci máme zdravý káder, v zime sa ho pokúsime vhodne doplniť, aby sme boli kvalitnému klubu vzorným súperom,“ uviedol.

Hráči v kabíne si v osemfinále prajú ŠK Slovan Bratislava. Poteší ich však ktokoľvek z Fortuna ligy.

„Trenčín, Trnava alebo Žilina. Všetko by to bolo krásne. Pre nás pracujúcich amatérov by to bol najväčší zápas kariéry. Už v štvrtom kole sme dúfali v podobný tím, no nemali sme šťastie. Teraz to však snáď príde,“ prianím uzavrel Ďurta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Klub z piatej ligy je v osemfinále pohára. Znie to ako sen, teší sa manažér