Zápas, ktorý znamenal všetko. Belasý dres dostane brankárov bratranec

Hráči FC Slovan Galanta po pohárovom stretnutí s ŠK Slovan Bratislava.
Hráči FC Slovan Galanta po pohárovom stretnutí s ŠK Slovan Bratislava. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|18. nov 2023 o 19:45

Treťoligová Galanta sa za výkon v pohári nemusí hanbiť.

GALANTA. „Kto dnes hrá? Všetci chcú ísť na štadión,“ spýtala sa galantská taxikárka na ceste od železničnej stanice k športovému areálu FC Slovan Galanta.

Keď sa dozvedela, že domáci hostia v pohári bratislavský Slovan, poznamenala: „To by bola hanba, ak by Slovan vypadol s Galantou.“

Zaváhanie belasí nepripustili. Na pôde treťoligistu s prehľadom zvíťazili 3:0 gólmi Kankavu, Toliča a Zmrhala a postúpili do osemfinále Slovnaft Cupu, kde ich čaká Žilina.

Hanbu si však rozhodne nespravila ani Galanta. Šiesty tím tretej ligy Západ statočne odolával favoritovi a po zápase si vyslúžil potlesk od vyše dvetisíc divákov.

Sympatický výkon

Takáto návšteva v Galante nebola už dlhé roky. Niekomu sa však aj to málilo. „V Šali by prišlo viac ľudí, Galanta nebola nikdy nejaká futbalová,“ poznamenal na tribúne jeden fanúšik.

Ďalší poukázal na obrovské rozdiely vo finančnej situácii oboch klubov. „Trojmesačný plat takého Kucku by asi pokryl ročný rozpočet celej Galanty,“ vyhlásil.

Tréner belasých dal príležitosť hráčom, ktorí v lige hrávajú menej, ale v zostave figurovali aj takí hráči, ako Jaba Kankava, Lukáš Pauschek či Jaromír Zmrhal.

Práve Kankava otvoril skóre po polhodine hry.

Slovan mal príležitosti aj predtým, najväčšiu po rýchlom protiútoku po rohu domácich, ale buď netrafili bránu, alebo v poslednej chvíli zakročil kapitán domácich Tomáš Hučko.

Pre 38-ročného stopéra náročné zápasy nie sú ničím novým, zažil ich veľa v drese Banskej Bystrice, Žiliny, Baníka Ostrava či Serede.

„Každý k tomu pristúpil zodpovedne. Boli sme namotivovaní a odohrali sme to veľmi dobre. Nemáme sa za čo hanbiť,“ uviedol Hučko.

Galanta podala sympatický výkon, skúšala niečo vymyslieť aj smerom dopredu. Najaktívnejší bol legionár z Paraguaja Richar Ariel Gonzalez, ale dobrou strelou sa prezentoval aj Viktor Radványi a v druhom polčase striedajúci Ronald Kočík.

Pri jeho streleckom pokuse musel zakročiť brankár bratislavského Slovana Martin Trnovský, bola to najnebezpečnejšia šanca domácich.

„Možno sa to zdá, že tieto zápasy sú jednoduché, ale nie je to tak. Aj v tomto roku boli v pohári nejaké prekvapenia. Som rád, že som udržal čisté konto,“ poznamenal Trnovský.

Možno len raz za život

Belasí mali po prvom polčase jednogólový náskok a domáci rozhodne neskladali zbrane.

„V prestávke sme si v kabíne povedali, že ak by sme vyrovnali, môžeme to zdramatizovať,“ prezradil Tomáš Hučko.

Bratislavský Slovan však v úvode druhého polčasu v priebehu dvoch minút dal dva góly. Najprv sa presadil Marko Tolič a po peknej akcii skóroval aj Jaromír Zmrhal.

To už stál v bránke Galanty Krisztián Németh, ktorý v prestávke striedal Maxima Adama Amricha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas, ktorý znamenal všetko. Belasý dres dostane brankárov bratranec