Slovan Bratislava
Slovan Bratislava
Liga majstrov
01.10.2024, Ligová fáza, 2
Tehelné pole
21:00
Manchester City
Manchester City

Slovan potrebuje aj zázrak. Haalanda bude Guardiola šetriť, myslí si expert

Pep Guardiola a Erling Haaland.
Pep Guardiola a Erling Haaland. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|1. okt 2024 o 11:40

Prečo podľa experta neuvidíme Haalanda na Tehelnom poli?

Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká veľkolepý večer na Tehelnom poli. V zápase Ligy majstrov privítajú anglického šampióna Manchester City. 

„Pep Guardiola je príkladom nielen trénerskej, ale aj psychologickej práce pre Vladimíra Weissa, ako udržať hráčov hladných po úspechu, aby neustále, v každom ligovom zápase, bažili po troch bodoch,” tvrdí v rozhovore futbalový komentátor Premier League na Canal+ Sport a expert na anglický futbal MATÚŠ LUKÁČ.

Stíhate popri práci sledovať aj výkony Slovana v pohárovej Európe?

Veľmi málo. Postupovú cestu som však registroval. Je to výborná reklama pre slovenský futbal. Som zvedavý, ako sa s tým Slovan popasuje. Prvú skúšku má za sebou.

Zistil, aká je úroveň v Lige majstrov. Aký je to rozdiel oproti Konferenčnej lige. Na jednej strane je to výborná správa, na druhej veľká skúška pre všetkých zainteresovaných. 

VIDEO: Rozhovor s komentátorom Matúšom Lukáčom

Na Tehelné pole prídu hviezdy svetového rangu z Manchestru City. Kde budete sledovať zápas?

V tomto smere som veľmi pohodlný. Pozriem si ho z pohodlia domova (úsmev). Sám som veľmi zvedavý na to, ako k zápasu pristúpi Pep Guardiola, ktorý povedal, že mu robí najväčšie starosti príprava na Slovan.

Povedal, že je to pre Manchester City nový súper, teda nie je to ako príprava na Liverpool či Arsenal. Kluby, s ktorými sa stretávajú pravidelne.

Matúš Lukáč.
Matúš Lukáč.

Manchester City, anglický gigant, ktorý v sezóne 2022/2023 ovládol Ligu majstrov. Tréner Slovana Vladimír Weiss niekoľkokrát jasne vyhlásil, že príde najlepší tím sveta. Súhlasíte?

Ak sa pozrieme na aktuálne výkony či zápis do histórie anglického ligového futbalu, tak musíme dať Vladimírovi Weissovi za pravdu.

Manchester City zvládol niečo, čo sa nepodarilo nikomu v ére najvyššej anglickej súťaže, v krajine kolísky futbalu, kde získal štyri tituly po sebe.

Ukážková bola aj minulá sezóna, v ktorej bol priemerný bodový rozdiel medzi prvým a druhým tímom počas celého ročníka jeden a pol bodu.

Manchester City nakoniec získal titul s dvojbodovým náskokom, pričom mu počas sezóny chýbali hráči, ako napríklad Kevin De Bruyne alebo Erling Haaland, a napriek tomu to zvládol.

Futbalisti Manchestru City v zápase proti Newcastlu.
Futbalisti Manchestru City v zápase proti Newcastlu. (Autor: TASR/AP)

Je to tím, ktorý je príkladom pre mnohé iné kluby zo športovej stránky. Dokonca aj také, ako Slovan, ktorý dominuje našej ligovej scéne.

Pep Guardiola je príkladom nielen trénerskej, ale aj psychologickej práce pre Vladimíra Weissa, ako udržať hráčov hladných po úspechu, aby neustále, v každom ligovom zápase, bažili po troch bodoch.

Z posledných štyroch súťažných zápasov vyhralo City len raz a okrem toho dosiahlo remízy - s Interom Miláno, Arsenalom a tento víkend Newcastlom. Predpokladám, že pri City to nie je bežné?

Bežné to nie je. Myslím si, že Slovanu paradoxne nepomôže práve domáca remíza s Interom, keďže sa menila štruktúra Ligy majstrov.

Už nepoznáme skupinovú fázu, len ligovú, kde môže rozhodnúť každý bod. Pre Slovan môže byť mínus, že Manchester City nebodoval naplno hneď v prvom zápase doma.

Zápas s Arsenalom bol mimoriadne špecifický, bol rád aj za remízu 2:2, ktorú vybojoval v závere. Na Newcastli bol Manchester City už bez Rodriho a nehral Kevin De Bruyne, to znamená, že z osi tímu vypadlo stredové spojítko, čo bolo vidieť a cítiť na hre City.

Komentovali ste nedávny duel medzi Manchestrom City a Arsenalom. Krátko po zápase mali hráči zaujímavé vyjadrenia. Vyzeralo to ako stará, tvrdá Premier League, pri ktorej si hráči nebrali servítky pred ústa. Sú zápasy medzi City a Arsenalom v súčasnosti to najzaujímavejšie, čo Premier League ponúka?

Ak hovoríme o súčasnej športovej rivalite a kvalite, tak je to jednoznačne najlepší zápas sezóny. Čaká nás ešte odveta, ktorá bude veľmi pikantná. Manchester City si uvedomuje, aký veľký konkurent je pre nich súčasný Arsenal.

Momentka zo zápasu Manchester City 2:2 Arsenal.
Momentka zo zápasu Manchester City 2:2 Arsenal. (Autor: TASR/AP)

Samozrejme, kde sa dvaja bijú, tretí vždy vyhráva. Dobrý vstup do sezóny má aj Liverpool pod Arnem Slotom, ale ten má ťažšie zápasy ešte len pred sebou. Ako som už hovoril, v predošlej sezóne rozhodli o titule dva body. Bude to pikantéria počas celého ročníka.

Je teda Arsenal najväčší konkurent Manchestru City v boji o ligový titul?

Sylvain Distin nosí na ramene Jána Muchu. Everton zdolal v roku 2013 v rámci Premier League Manchester City 2:0.rozhovor
Pavol Spálšt 08:002
Slovák vychytal svetový tím, nosili ho na rukách. Z piráta je hrdina, písaliAko to vyzerá s brankárom Slovana?
Pavol Spálšt 08:002
Vladimír Weiss (vpravo) v prípravnom zápase v drese City proti Messimu a Barcelone.
Pavol Spálpi 07:0044
Weiss robil proti Barcelone neuveriteľné veci. Fascinuje fanúšikov, tvrdil trénerAko Weissa v City odpísal jeden slávny muž.
Pavol Spálpi 07:0044
Zranenie Rodriho v zápase proti Arsenalu.
Martin Kozinkašt 14:0027
Manchester príde do Bratislavy bez najlepšieho. Je nenahraditeľný, vraví o ňom GuardiolaSťažovať sa môžu robotníci, vravel pred časom prezident UEFA o vyťaženosti hráčov.
Martin Kozinkašt 14:0027
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa tešia po víťazstve nad APOEL Nikózia v 1. zápase 3. predkola Ligy majstrov.
Pavol Spál24.09.202415
Kmotrík a šejk začali spolu éru, čo nemá obdobu. Ako veľmi Slovan míňal?Koľko investovali súperi Slovana?
Pavol Spál24.09.202415
Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Slovan potrebuje aj zázrak. Haalanda bude Guardiola šetriť, myslí si expert