V Slovane rastie bratské duo. Mladší chce byť ako De Bruyne, druhý možno lekár

David Christián Murár (vľavo) a mladší brat Samuel Noel Murár.
David Christián Murár (vľavo) a mladší brat Samuel Noel Murár. (Autor: Roman Murár)

Ide o najmladšiu bratskú dvojicu v zápase druhej ligy.

BRATISLAVA. Bratské dvojice nie sú v športe až tak výnimočným javom. Často jeden inšpiruje druhého a vydávajú sa spoločnou životnou cestou.

Mimoriadne je, pokiaľ sú obaja súrodenci úspešní. Nemalé skúsenosti s tým majú aj v Slovane Bratislava.

Bratia Ján a Jozef Čapkovičovci sa stali legendami. V súčasnosti rastú v iných dresoch Leo a Mario Sauerovci, ktorí prvé kroky tiež robili v belasom.

V závere jesennej časti II. ligy sa na ihrisku objavilo spolu nové duo - 19-ročný David Christián Murár a 17-ročný Samuel Noel Murár.

Emotívny moment bol pre bratov určite pamätnejší, než výsledok, keďže bratislavské derby slovanisti prehrali s Petržalkou 1:5. A to sa blysol štyrmi gólmi Lukáš Gašparovič, tiež bývalý hráč Slovana.

„Milá udalosť, ktorá nás mimoriadne potešila. Nikdy na to nezabudneme. Chlapci zistili, že sa oplatí tvrdo pracovať. Že sa úspechy časom dostavia,“ hrdo povedal pre Sportnet Roman Murár, otec futbalistov Slovana.

Ani otec nečakal, že zasiahne

David Christián hral od začiatku, mladší z dvojice naskočil z lavičky v 82. minúte.

„Starší syn hráva stabilne a pre mladšieho to bola premiéra. Keď som videl, že je Samo na súpiske, mal som radosť. Nečakal som však, že zasiahne do hry. Zostal som milo prekvapený,“ dodal.

Sedemnásťročný Samuel Noel Murár patrí medzi veľké talenty slovenského futbalu. Štart v tak mladom veku rozhodne nie je dielom náhody.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Slovane rastie bratské duo. Mladší chce byť ako De Bruyne, druhý možno lekár