Čakať na to, že všetky okresy budú v jednej farbe? Scestné, tvrdí oblastný šéf

(Autor: Tímea Bazsó)
Titanilla Bőd|20. máj 2021 o 18:42

Na západe anulovalo súťaže už sedem z dvanástich ObFZ.

BRATISLAVA. Tento víkend sa mali hrať dohrávky v krajských súťažiach Západoslovenského futbalového zväzu, no zatiaľ boli odložené. Tretia, štvrté a piate ligy by sa však už o týždeň mali rozbehnúť.

„Zatiaľ je také uznesenie, že ideme dohrávať sezónu. V predstihu nechceme urobiť žiadne unáhlené opatrenia,“ zdôraznil Ladislav Gádoši, predseda ZSFZ.

Váhajú aj ďalší

Naopak, na oblastnej úrovni už väčšina zväzov v tomto regióne rozhodla o osude súťaží. Sedem z dvanástich ObFZ na západe súťaže mužov už anulovalo: Trnava, Trenčín, Dunajská Streda, Galanta, Levice, Nitra i Topoľčany.

Otázka mládeže ostáva ešte otvorená v ObFZ Galanta a Topoľčany.

Neisté je aj dohratie súťaží ObFZ Nové Zámky, Komárno, Prievidza i Senica.

Mnohých odrádzajú prísne opatrenia, ktoré ukladajú za povinnosť mať negatívny antigénový test nie starší ako 24 hodín pre všetkých účastníkov športového podujatia (výnimky sa vzťahujú na očkovaných a tých, čo prekonali covid).

Chcú hrať, tak sa prispôsobia

Na Oblastnom futbalovom zväze Považská Bystrica naopak majú jasno, že jesennú časť chcú dokončiť, aj keď opatrenia zostávajú v platnosti.

„Výkonný výbor rozhodol, že súťažný ročník dospelých dohráme. Máme len dve kolá, takže nás to až tak veľmi netlačí. O mládeži sme sa zatiaľ nedohodli,“ uviedol predseda ObFZ Považská Bystrica Ján Panák.

Povinné testovanie im nevadí.

„Hráči sú aj tak už dlhé mesiace týždeň čo týždeň testovaní a nerobí im to žiadne problémy. Keď chceme hrať, musíme rešpektovať nariadenia.

Je jasné, že nám nedovolia súťaže bez nejakých podmienok a hygienických zásad. Čakať na to, že všetky okresy budú v jednej farbe je scestné,“ vyhlásil Panák. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Čakať na to, že všetky okresy budú v jednej farbe? Scestné, tvrdí oblastný šéf