Prečo ligu dorastu a žien anulovali? A kto pôjde do Ligy majstrov?

(Autor: ŠK Slovan Bratislava - ženy)
Titanilla Bőd|19. máj 2021 o 18:35

Nebola reálna šanca dohrať aspoň polovicu ročníka.

Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu sa rozhodol anulovať sezónu 2020/2021 vo všetkých mládežníckych a ženských súťažiach riadených SFZ.

Chýbalo veľmi veľa stretnutí

Znamená to predčasný koniec pre prvú a druhú ligu staršieho a mladšieho dorastu (U19 a U17), prvé ligy žiakov (U12 až U15) a najvyššie súťaže prípraviek. Týka sa to aj prvej a druhej ligy žien, a najvyššej súťaže žiačok.

„K anulovaniu sme pristúpili hlavne z toho dôvodu, lebo v týchto prípadoch nie je reálna šanca, aby sa do konca júna dohrala aspoň polovica súťaže. K potrebnej päťdesiat percentnej hranici zápasov ešte chýba veľmi veľa stretnutí,“ uviedol dôvody Richard Havrilla, člen výkonného výboru SFZ a predseda Východoslovenského futbalového zväzu.

Kto do Ligy majstrov?

V prvej lige žien je na čele neúplnej tabuľky Slovan Bratislava. Ten bol lídrom aj pred rokom pred anulovaním súťaží.

„Na základe tohto poradia by mal byť účastníkom Ligy majstrov žien Slovan Bratislava,“ uviedol Havrilla.

U mládeže by zase mala štartovať v Lige majstrov Žilina. Tá bola vlani po dvadsiatich zápasoch na prvom mieste s 48 bodmi, s päťbodovým náskokom pred Dunajskou Stredou. V aktuálnej sezóne zase viedol tabuľku Slovan, v jedenástich zápascoh získal 24 bodov.

„Žilina by mala ísť aj z tohto dôvodu, že pred rokom sa mládežnícka Liga majstrov zrušila pre pandémiu. Aj z morálneho hľadiska to vychádza na Žilinu, aj z hľadiska pravidiel UEFA,“ dodal Havrilla.

Testovanie? Kluby sa s tým popasujú

Regionálne amatérske súťaže sa majú rozbehnúť tento, respektíve budúci víkend. Hoci v súčasnosti platia prísne nariadenia, podľa ktorých všetci účastníci športového podujatia potrebujú 24-hodinový antigénový test.

Podľa predsedu Východoslovenského futbalového zväzu by to nemal byť neriešiteľný problém.

„Pôjde apel na príslušné orgány, aby sa tá podmienka zmenila. Ak to však zostane v platnosti, kluby sa s tým budú musieť vyrovnať. Ja si myslím, že všetky kluby to zvládnu. Tí, čo chcú hrať futbal, nejako sa s tým popasujú,“ myslí si Havrilla. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prečo ligu dorastu a žien anulovali? A kto pôjde do Ligy majstrov?