Pohyby v III. lige Východ: Aktívny je Stropkov, z Bardejova odišli známe mená

Branislav Artim bude na jar znova hrávať v Stropkove.
Branislav Artim bude na jar znova hrávať v Stropkove. (Autor: archív hráča)
Daniel Dedina|31. jan 2023 o 17:20 (aktualizované 31. jan 2023 o 17:50)

Medzi posilami Stropkova figurujú bývalý ligista i víťaz ankety Gól roka.

KOŠICE. Je prestupnou stanicou medzi profesionálnym a amatérskym futbalom. Prestupový kolotoč sa aktuálne naplno roztáča aj v tretej lige.

Hoci zimné prestupové obdobie je v rámci domáceho trhu obmedzené na prestupy s obmedzením (tzv. hosťovania), pri presunoch hráčov cez slovenské hranice obmedzenia neexistujú.

Takéto transfery sa aktuálne dejú aj v III. lige Východ. Pozreli sme sa detailne na to, aké zmeny v kádroch už jednotlivé tímy potvrdili, a to prostredníctvom databázy futbalnet.sk.

Najaktívnejší sú do tejto chvíle Stropkovčania, ktorí svoju ambicióznosť potvrdzujú aj na prestupovom poli.

Po skončení profesionálnej kariéry sa im upísal stopér s ligovou minulosťou Martin Luberda, do klubu sa vracajú dvojnásobný víťaz ankety Sportnetu Gól roka Branislav Artim i Oliver Špilár. Prichádza aj Filip Maník a hosťovanie z Petržalky pokračuje talentovanému Erikovi Hurnému.

Celkovo zatiaľ prevažujú potvrdené odchody, najviac ich zaznamenal Bardejov, kde je situácia ohľadom riadenia klubu stále neistá.

Z klubu definitívne odchádzajú brankár so skúsenosťami z akadémie Manchestru United Alex Fojtíček, takisto poľský stopér Pawel Jan Jarzebak. Ide však prevažne o hráčov, ktorí za Bardejov nastupovali ešte v druhej lige a nie v uplynulej jesennej časti.

Pochopiteľne, v kluboch je aktuálne mnoho hráčov na skúškach, o osude niektorých už majú ich predstavitelia jasno, ale ich prípadný príchod ešte nie je administratívne dotiahnutý.

A ešte jedna poznámka. Uvedený zoznam hráčov zachytáva všetky potvrdené príchody, resp. odchody hráčov, ktorí dovŕšili 18 rokov, pričom nemusí ísť len o tých, ktorí nastúpili v doterajšom priebehu treťoligovej sezóny.

Zmeny v kádroch - III. liga Východ, stav k 31.1.2023

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pohyby v III. lige Východ: Aktívny je Stropkov, z Bardejova odišli známe mená