Hviezda Realu Madrid a socha Krista v Snine? Tréner vysvetlil brazílsku cestu

Jedným z Brazílčanov, ktorí sú v Snine na skúške, je Vinicius (č. 17, s loptou).
Jedným z Brazílčanov, ktorí sú v Snine na skúške, je Vinicius (č. 17, s loptou). (Autor: Imrich Makó)
Daniel Dedina|24. jan 2023 o 17:25

V klube z východu Slovenska sa to hemží legionármi.

SNINA. Žeby sa črtal prestup na linke Real Madrid – Snina? „Pravdepodobne áno,“ smeje sa tréner treťoligistu z východného Slovenska René Kočan.

Vo víkendovom prípravnom zápase vo Vranove nad Topľou nastúpil v drese hostí aj Brazílčan Vinicius. A hoci sa s novým prostredím ešte len zžíva, uviedol sa výborne. Na úvodný gól mu stačilo osem minút.

Jeden Brazílčan už hral na jeseň

Pochopiteľne, nejde o 22-ročnú hviezdu španielskeho futbalového giganta Viniciusa Juniora, ktorého trhová hodnota sa pohybuje na úrovni 120 miliónov eur.

V Snine je na skúške jeho zhruba o poldruha roka starší krajan Vinicius, ktorý od roku 2021 pôsobil v susednom Poľsku, naposledy v tíme štvrtoligového lídra (piata najvyššia súťaž) Wloclavia Wloclawek. 

Vinicius pritom zďaleka nie je jediným brazílskym hráčom v Snine. Už v jesennej časti pôsobil v aktuálne deviatom tíme III. ligy Východ João Guimarães, autor piatich gólov, pričom jeden z nich zaznamenal v Slovnaft Cupe.

V prebiehajúcej zimnej príprave sa to v tíme spod Vihorlatu doslova hemží futbalistami z krajiny päťnásobných majstrov sveta. Do zápasu proti Vranovu zasiahli okrem ofenzívnych hráčov Viniciusa s Guimarãesom ešte obrancovia Ferreira a Pereira.

V predchádzajúcom prípravnom dueli proti Humennému skúšali Sninčania aj Oliveiru, Silvu a hráča s ďalším zvučným priezviskom – Leão.

Hoci jeho menovec v drese AC Miláno je reprezentant Portugalska, nič to nemení na tom, že početná brazílska enkláva vyvolala značný ohlas.

Na sociálnej sieti dokonca koluje fotomontáž s obrovskou sochou Ježiša Krista, známou dominantou Ria de Janeiro, situovanou v strede Sniny.

Odchovanci idú radšej na dediny

„To sa nedá nevšimnúť si. Aj ja som sa na tom zasmial, ale zároveň platí, že potrebujeme káder vyskladať tak, aby sme v tretej lige obstáli,“ vraví Kočan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hviezda Realu Madrid a socha Krista v Snine? Tréner vysvetlil brazílsku cestu