Do Bardejova patrí minimálne druhá liga, tvrdí Soroka

Stanislav Soroka.
Stanislav Soroka. (Autor: Peter Cingel)
Peter Cingel|2. mar 2024 o 07:00

Futbalistov Partizána Bardejov čaká jubileum.

BARDEJOV. Partizáni z Bardejova sú, po nie veľmi vydarenej jeseni, na 12. mieste tabuľky. Pred posledným Svidníkom majú náskok šiestich bodov.

Štrnáste je Oravské Veselé, trináste Spišské Podhradie. Obe mužstvá strácajú na Bardejovčanov dva body.

V treťoligovom peletóne je len pätnásť mužstiev. Giraltovce súťaž, krátko po jej zahájení, opustili, a tak to s vypadnutím z tretej ligy až tak horúce nebude.

V jarnej časti čaká na hornošarišanov ešte pätnásť kôl.

„Cieľ je jasný, odohrať všetky zápasy v plnom nasadení, ale v žiadnom prípade sa nebudeme zachraňovať,“ uviedol predseda predstavenstva klubu Stanislav Soroka.

Fanúšikov musia potešiť aj ďalšie Sorokove slová. Najvyšší predstaviteľ Partizána by sa rád vrátil do druhej ligy. Tam už 102-roční Bardejovčania, na základe futbalových tradícií, určite patria.

„Partizán Bardejov prešiel ťažkým obdobím. Pomaly, ale isto pracujeme, aby sme klub vrátili tam, kde minimálne patrí, teda do druhej ligy. Čaká nás ťažká práca.

Pripravujeme sa na to, lebo druhá liga do Bardejova patrí. V prvom rade dohráme jarnú časť. Čaká nás pätnásť ťažkých zápasov. Dôkladne sa pripravíme na každý jeden.

Pripravíme hráčov, ktorí budú pokračovať aj v novej sezóne, aby sme cez krátku letnú prestávku boli pripravení. Na futbalovej mape je Bardejov už 102 rokov. Nesmieme dopustiť, aby futbalová tradícia v našom meste nepokračovala,“ dodal.

Ako to všetko dopadne ukáže čas. Pravdou je však, že bardejovský futbal má za sebou rad veľkých úspechov, ale aj sklamaní.

Partizáni nedávno oslávili 100 rokov od vzniku organizovaného futbalu v Bardejove. Aj tento rok visí vo vzduchu jubileum. S tým veľkým neporovnateľné, ale predsa.

V tomto roku to bude tridsať rokov od postupu vtedajšieho BSC JAS do najvyššej súťaže a rovnako odo dňa, kedy sa v Bardejove hral prvý prvoligový zápas.

Od roka 1992 sa hrala v Bardejove I. SNL. Túto súťaž BSC Bardejov v sezóne 1993/94 vyhral a od nasledujúceho ročníka štartoval v najvyššej slovenskej súťaži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Do Bardejova patrí minimálne druhá liga, tvrdí Soroka