Šéf disciplinárky spoznal trest. Do konca sezóny nemôže chodiť na štadióny

Kalša (v zelenom, na arch. fotografii) má za sebou vcelku vydarenú jesennú časť. V závere jej posledného zápasu tiekli nervy.
Kalša (v zelenom, na arch. fotografii) má za sebou vcelku vydarenú jesennú časť. V závere jej posledného zápasu tiekli nervy. (Autor: Peter Cingel)
Daniel Dedina|28. nov 2022 o 21:45

Mal by zvážiť zotrvanie vo funkcii, myslí si druhá strana incidentu.

KALŠA. Už záver zápasu bol poriadne vyhrotený. Po poslednom hvizde rozhodcu, ktorému za stavu 4:4 predchádzala nepremenená penalta domácich, prepukli vášne naplno.

Do roztržky priamo na hracej ploche sa bezprostredne po skončení dohrávky 11. kola Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ medzi Kalšou a Starou Ľubovňou zapojil aj Miroslav Urban st.

Ten je síce z Kalše, ale v štruktúrach klubu nefiguruje. Je predsedom disciplinárnej komisie Východoslovenského futbalového zväzu.

Keďže na zápase bol v pozícii diváka, v danej chvíli nemal na ihrisku čo robiť. Aj úlohu, ktorú zohral v incidente, opisovali obe strany úplne inak.

To si nemôže dovoliť, tvrdia

„Pán Urban st. začal skákať do jedného z našich hráčov. Celú situáciu som si natáčal na kameru, ale keď si to všimli domáci usporiadatelia, začali ma odtiaľ ťahať preč.

Ľudia, ktorí boli so mnou, ma bránili. Bola to kovbojka,“ tvrdil člen výboru MFK ADV Stará Ľubovňa Štefan Lazorčák.

Pozápasový chaos išiel podľa neho na vrub domácej usporiadateľskej služby, ktorá situáciu nezvládla. Nešetril ani Urbana.

„Je neprípustné, ako sa funkcionár zväzu takto správal. To si nemôže dovoliť ani fanúšik, je to nonsens,“ hovoril Lazorčák.

Hosťujúci tábor podľa jeho slov privolal na štadión políciu, do jej príchodu sa však situácia upokojila.

Chcel vraj pomôcť a upokojiť to

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šéf disciplinárky spoznal trest. Do konca sezóny nemôže chodiť na štadióny