Šéf disciplinárky zväzu mal na ihrisku konflikt s hráčom. Agresivitu odmieta

Zápas Kalše (v zelenom, na arch. fotografii) proti Starej Ľubovni mal vyhrotený záver.
Zápas Kalše (v zelenom, na arch. fotografii) proti Starej Ľubovni mal vyhrotený záver. (Autor: facebook MFK Slovan Sabinov)
Daniel Dedina|22. nov 2022 o 08:35

Situáciu vraj chcel upokojiť. Druhá strana tvrdí niečo iné.

KALŠA. Cez víkend sa na východe Slovenska definitívne uzavrel program najvyššej regionálnej súťaže.

V dohrávke 11. kola Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ na seba narazili popredné tímy Kalša a Stará Ľubovňa. Napriek mrazivému počasiu to bol poriadne horúci zápas.

Už priebeh duelu bol mimoriadne rušný. Domáci dvakrát viedli o dva góly, 2:0 i 4:2. Hostia v 85. min vyrovnali na 4:4, napriek tomu mohli odísť naprázdno.

V úplnom závere mal ideálnu možnosť rozhodnúť o výhre Kalše skúsený Jaroslav Kolbas, ale pokutový kop nepremenil.

Hostia: Bola to kovbojka

Bezprostredne po záverečnom hvizde sa emócie ešte viac vyhrotili. Člen realizačného tímu Kalše Miroslav Urban dostal za vzájomné sácanie sa s hráčom Starej Ľubovne Martinom Rabikom druhú žltú kartu a do konfrontácie s táborom hostí sa dostal aj jeho otec Miroslav st.

Ten v klube aktuálne nepôsobí, keďže je predsedom disciplinárnej komisie Východoslovenského futbalového zväzu.

„Vášne prvýkrát vzplanuli v 81. minúte, kedy brankár domácich zahral rukou mimo šestnástky, za čo bol vylúčený a my sme z priameho kopu vyrovnali na 4:4. Po tom, čo náš brankár v nadstavenom čase chytil penaltu, rozhodca ukončil zápas. V tej chvíli sa na ihrisko začali hrnúť ľudia,“ opisuje situáciu člen výboru MFK ADV Stará Ľubovňa Štefan Lazorčák.

„Pán Urban st. začal skákať do jedného z našich hráčov. Celú situáciu som si natáčal na kameru, ale keď si to všimli domáci usporiadatelia, začali ma odtiaľ ťahať preč. Ľudia, ktorí boli so mnou, ma bránili. Bola to kovbojka,“ tvrdí Lazorčák.

Volali aj políciu

Trme-vrme mala predchádzať urážka z úst hráča Starej Ľubovne Martina Rabika, ktorý tiež videl žltú kartu. Hosťujúca strana to spochybňuje.

„Je to tichší hráč, ktorý nerobí problémy a nemáva vôbec konflikty. Takže si myslím, že to nie je pravda,“ poznamenal Lazorčák.

Pozápasový chaos pripisuje nezvládnutiu situácie zo strany usporiadateľskej služby.

„Zároveň je neprípustné, ako sa funkcionár zväzu tak správal. To si nemôže dovoliť ani fanúšik, je to nonsens. Plánujeme k tomu zaujať oficiálne stanovisko,“ vyhlásil člen výboru staroľubovnianskeho klubu.

„Volali sme aj políciu, tá prišla až po upokojení situácie. Keďže nedošlo k žiadnym zraneniam, či úderom, možno mimo ramien, povedal som im, že čo už tu budú teraz riešiť. To už aby sa človek bál chodiť hrať futbal na dedinu? To kde sme?“ pýta sa rozhorčený Lazorčák.

Biť sa? Má už svoje roky

Miroslav Urban st. nesúhlasí s tým, že celú situáciu vyhrotil on.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šéf disciplinárky zväzu mal na ihrisku konflikt s hráčom. Agresivitu odmieta