S gólmi sa opäť trápia. Zápas roka zvládli, tréner chválil posledný tím tabuľky

Humenné strieľa gól. V aktuálnej sezóne to nie je častý moment.
Humenné strieľa gól. V aktuálnej sezóne to nie je častý moment. (Autor: facebook FK Humenné/Peter Šimurda)
Daniel Dedina|2. máj 2023 o 18:00

Kukulský: Kto by čakal, že remizujeme v Košiciach a Rača v Prešove?

HUMENNÉ. Sú najmenej produktívnym tímom druhej ligy. Platilo to po jeseni, platí to aj teraz.

Futbalisti Humenného zaznamenali v 27 kolách len 22 gólov. V doterajšom priebehu jarnej časti boli v tomto smere z ich pohľadu nadpriemerné len dva zápasy.

V oboch nastrieľali zhodne tri góly a oba vyhrali. Sú to zároveň ich jediné dve víťazstvá po zimnej prestávke.

V úvode apríla zdolali Humenčania doma Šamorín 3:2. V závere rovnakého mesiaca si v dôležitom záchranárskom súboji poradili s Dubnicou nad Váhom 3:1.

Chýbajú lídri i efektivita

„Ak chcete vyhrať, musíte, samozrejme, dávať góly, s čím my máme veľký problém. Nemáme klasického hrotového útočníka a počas celej jari sa s tým trápime,“ priznáva tréner FK Humenné Jozef Kukulský.

Nádeje vkladal do kapitána tímu a jedného z najlepších hráčov celej súťaže Erika Streňa. Ten mal byť motorom tímu, rozdávať predfinálne i finálne prihrávky, a zároveň strieľať góly.

V úvode jari však Streňo pauzoval kvôli vylúčeniu, potom mal trest za päť žltých kariet a následne si privodil zranenie kolena.

„Uplynulý víkend nastúpil až v závere, ale veľmi dobre podržal loptu a prihral Maťašovi na tretí gól. Je to pre nás veľmi dôležitý hráč, os Streňo – Hamuľak nám chýba,“ tvrdí Kukulský.

Mužstvo si podľa neho vytvára šance v každom zápase, ale zlyháva v efektivite. S výnimkou dvoch víťazných duelov strelilo v ďalších ôsmich na jar len štyri góly.

„Na ofenzíve tvrdo pracujeme. Snažíme sa hrať cez krídelné priestory, máme na to kvalitu, len podpora musí byť väčšia.

Naposledy som sa na hrote rozhodol pre Igora Komjatého, ktorý ustál mikrosúboje, podržal loptu a bol veľmi dôležitým spojivom so stredovou formáciou,“ hovorí humenský kouč.

Ako v Trebišove sa o záchranu nehrá

Najvýchodnejší účastník druhej ligy cez víkend zvládol súboj s posledným tímom súťaže.

Hoci najtesnejšie vedenie po prvom polčase neudržal, dvoma gólmi v záverečnej štvrťhodine rozhodli Humenčania o zisku dôležitých troch bodov. Ich náskok pred Dubnicou narástol na šesť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»S gólmi sa opäť trápia. Zápas roka zvládli, tréner chválil posledný tím tabuľky