Prezidentský pohár vyhrala Bytča. Pečovský dosiahol to, čo nikto na Slovensku

Futbalisti MFK Bytča.
Futbalisti MFK Bytča. (Autor: Futbalnet)
Ivan Mriška|17. máj 2023 o 18:47

Prvým víťazom pohárovej súťaže je Bytča.

POPRAD. V Národnom tréningovom centre v Poprade sa hralo finále Prezidentského pohára.

Historicky prvým víťazom súťaže, ktorá je určená pre víťazov oblastných líg z celého Slovenska je MFK Bytča. Futbalisti Bytče zdolali TJ ŠM Dulova Ves 4:1.

Za Bytču odohral celých deväťdesiat minút bývalý reprezentant Viktor Pečovský, ktorý je novým rekordérom. Stal sa jediným futbalistom, ktorý vyhral všetky tri futbalové súťaže na Slovensku - Fortuna ligu, Slovnaft Cup a Prezidentský pohár.

"Aj toto víťazstvo má svoju váhu. Hoci je to už na amatérskej báze, vážim si všetky. Pretože je za tým tvrdá robota nielen mňa, ale všetkých chalanov. Poďakovanie patrí vedeniu, že vyskladalo takéto mužstvo," pre Futbalnet.tv povedal Viktor Pečovský.

V zápase dával finálové prihrávky ako v najlepších rokoch.

"V prvom polčase sme boli jasne lepší, no nevyužili sme veľa príležitostí. Druhý polčas bol vyrovnanejší, ale pomohli sme si štandardnými situáciami. Záver sme skúsene dohrali, lebo máme dobrých hráčov," dodal 39-ročný futbalista.

VIDEO: Finále Prezidentského pohára Dulova Ves - Bytča

Zápas dvoch šiestoligistov ponúkol kvalitný futbal. Zábery pripomínali profesionálne súťaže, hralo sa v dobrom tempe, oba celky mali v kádroch bývalých ligových hráčov.

Optickú prevahu mala v zápase Bytča, ktorej výhra je vzhľadom na priebeh finále zaslúžená.

"Gratulujem súperovi, ktorý odohral výborný zápas. Nám trochu odišli sily, máme ťažkú sezónu. Nemáme široký káder ako súper, čo sa potvrdilo.

Zápas sa napriek tomu dal zvládnuť, no v druhom polčase sme mali byť viac na lopte. Dostali sme lacné góly po chybách vzadu, čo nás zlomilo. Ďakujem však chalanom za finále a krásny zážitok," povedal tréner Dulovej Vsi Vladimír Gombár.

Zápas sledovalo približne sedemsto divákov, ktorí vytvorili výbornú atmosféru. Finále viedol fortunaligový rozhodca Bálint Kišš, na čiarach mu asistovali Matej Zemko a Juraj Halíček.

Víťaz Prezidentského pohára okrem miestenky v Slovnaft Cupe vyhral päťtisíc eur. Pre druhý tím je pripravená suma 2 500 eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prezidentský pohár vyhrala Bytča. Pečovský dosiahol to, čo nikto na Slovensku