Sleduje Real aj Chelsea, obdivuje Haalanda. 81-ročná babka šokuje prehľadom

Eva Toporčáková (v strede) so svojou dcérou i vnučkou.
Eva Toporčáková (v strede) so svojou dcérou i vnučkou. (Autor: Daniel Dedina)
Daniel Dedina|15. okt 2022 o 07:00

Z Liverpoolu sa mi páči 66-tka. Alexander-Arnold, vraví.

Na prvý pohľad vyzerá ako klasická babka z dediny. Nevyhýbajú sa jej zdravotné problémy, s mnohými vecami jej pomáha najbližšia rodina.

Keď sa reč zvrtne na futbal, razom ožije. A svojim prehľadom i pohotovosťou ohúri nejedného futbalového fanúšika.

Jej nedávny rozhovor pre Inú ligu na zápase šiestoligového Poproča (okr. Košice-okolie) sa tešil veľkej priazni. Na facebooku má vyše 320-tisíc pozretí.

„Predchádzajúce majstrovstvá sveta som pozerala v nemocnici. Tak som sa rozčúlila, že sestrička mi skoro vypla televízor,“ hovorí pre Sportnet 81-ročná EVA TOPORČÁKOVÁ.

Ako dlho sledujete futbal?

Jóój... Celý život. V škole ma bavila telesná výchova a na futbal som chodila stále. Už to bude aj sedemdesiat rokov. Ak nie viac.

Lákali vás aj iné športy?

Futbal vždy najviac. Manžel hrával futbal, aj som s ním chodila na zápasy. Dvaja synovia boli futbalisti, takisto zať a vnuk. Stále ma toto futbalovanie bavilo.

Aké kluby najčastejšie sledujete?

Liverpool, Manchester City, Chelsea, FC Barcelonu a Real Madrid. Tie mám rada. Zo slovenských klubov teraz najčastejšie sledujem Slovan Bratislava.

Hráči Slovana striedajú lepšie výkony s horšími. Čo na to hovoríte?

Je to slabé. Tréner Weiss má s nimi problémy. Aj po zápase s Trenčínom sa sťažoval, že hrali slabo. Že z toho vyvodí dôsledky a niektorých hráčov vylúči.

Ktorí sú vaši obľúbení hráči?

Z Liverpoolu je to 66-tka. Ten mladý (chvíľu rozmýšľa)... Alexander-Arnold. Takisto Salah, či Firmino. Mám vytypovaných troch-štyroch.

Ide o futbalistov hrajúcich na rôznych postoch. Nevyberáte si podľa toho, kde hrávajú?

Nie. Ide o to, či sa mi páči ich hra. V Manchester City je teraz ten nový útočník. Haaland. Dáva pekné góly, to sa mi na ňom páči. Ďalej sú to Messi, Ronaldo. Kto ešte? Chelsea? To ani nie, tam nemám obľúbených hráčov.

Je nejaký zápas z minulosti pre vás pamätný?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sleduje Real aj Chelsea, obdivuje Haalanda. 81-ročná babka šokuje prehľadom