Hrubé nešportové správanie. Dunajská Streda dostala za choreo pokutu

Dunajská Streda dostala za správanie fanúšikov pokutu.
Dunajská Streda dostala za správanie fanúšikov pokutu. (Autor: SITA)
SITA|27. nov 2017 o 14:54

Cieľom futbalu je ľudí spájať, nie rozdeľovať, uvádza SFZ.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu doriešila aj okolnosti tzv. fanúšikovského chorea na štadióne FC DAC 1904 Dunajská Streda a vydala rozhodnutie.

Na základe správy delegáta zápasu 15. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava, oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v stretnutí, použijúc záznam o činnosti náhradného rozhodcu a priloženú fotodokumentáciu, vychádzajúc aj z vlastných zistení a osobných stanovísk štatutárneho zástupcu klubu, bezpečnostného manažéra a hlavného usporiadateľa rozhodla disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ), že za hrubé nešportové správanie divákov ukladá klubu finančnú pokutu vo výške 4500 eur.

DK SFZ zároveň uložila ochranné opatrenie, spočívajúce v príkaze prerokovať previnenia so zástupcami fanklubov DAC 1904 Dunajská Streda za účelom zamedzenia takýchto previnení a o výsledku stretnutia zaslať písomnú správu disciplinárnej komisii do 6. decembra 2017.

Informuje o tom oficiálna internetová stránka SFZ v novej úradnej správe.

"Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu pri svojom rozhodovaní a posudzovaní disciplinárneho previnenia klubu DAC 1904 Dunajská Streda zobrala do úvahy najmä rozsah a charakter chorea, ktoré pokrývalo jednu celú tribúnu štadióna.

Jednoznačne bol preukázaný zámer fanúšikov DAC a fakt, že domáci klub, respektíve osoby, ktoré pripravovali stretnutie 15. kola Fortuna ligy Dunajská Streda - Slovan Bratislava, vedeli o pripravovanom choreu divákov.

Napriek niektorým vykonaným opatreniam nezabránili uvedenému diváckemu prejavu na štadióne DAC 1904," uviedol na webe SFZ šéf "disciplinárky" Miroslav Vlk.

Vlk zároveň potvrdil, že komisia zobrala do úvahy aj výraznú medializáciu diania na spomenutom ligovom stretnutí, na základe ktorej široká verejnosť hodnotila všetky uvedené prejavy veľmi negatívne.

Fotogaléria: DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava: fotogaléria

16.3.2018

"Je evidentné, že došlo k jednoznačnému porušeniu predpisov Slovenského futbalového zväzu, aj stanov SFZ, v ktorých jeden z článkov zakazuje akúkoľvek politickú či náboženskú agitáciu v podmienkach a štruktúrach SFZ, členov a osôb s príslušnosťou k SFZ tak, ako to ustanovujú aj predpisy Európskej futbalovej únie (UEFA), ktoré SFZ plne rešpektuje.

Disciplinárna komisia SFZ jednomyseľne zastáva stanovisko, že takéto prejavy sú na slovenských futbalových štadiónoch nežiaduce. Cieľom futbalu je ľudí spájať, nie rozdeľovať," uvádza sa ešte na webe SFZ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrubé nešportové správanie. Dunajská Streda dostala za choreo pokutu