Jediný šiestoligista v pohári sa teší na futbalový sviatok. Čakajú tisíc divákov

Brezno už vyradilo dvoch súperov z III. ligy.
Brezno už vyradilo dvoch súperov z III. ligy. (Zdroj: Facebook / FK Brezno)
Titanilla Bőd|18. okt 2022 o 07:00

Brezno privíta v Slovnaft Cupe Púchov.

BREZNO, BRATISLAVA. Medzi najlepšími 32 mužstvami Slovnaft Cupu je jediný tím zo šiestej ligy. Je ním FK Brezno, ktorý v tomto ročníku pohára vyradil aj dvoch treťoligových súperov.

V stredu o 14.30 privítajú MŠK Púchov a chystajú sa na futbalový sviatok.

Vstupné bude 2,50

V Brezne vôbec nelamentovali nad tým, že žreb im neprisúdil ligového súpera. „Pre nás je každý súper atraktívny, ktorý hrá vo vyššej lige.

Púchov má zaujímavú históriu, v roku 2003 remizovali s Barcelonou! V druhej lige sa im darí, sú v hornej polovici tabuľky, takže určite je to atraktívny súper,“ zdôraznil predseda klubu FK Brezno Miroslav Baran.

V predkole pohára zdolalo jeho mužstvo šiestoligový Tisovec vonku 2:1, v prvom kole vyradili treťoligové Fiľakovo po víťazstve 2:0. Rovnakým pomerom vyhrali aj v druhom kole na pôde Sliača, ktorý je ich súperom aj v skupine C šiestej ligy, a v ďalšom kole zdolali ďalšieho treťoligistu, FK Podkonice 2:1.

„Vtedy bolo v hľadisku viac ako osemsto ľudí. Verím, že tentoraz prekonáme tisícku,“ vyhlásil Miroslav Baran.

Myslí si, že takáto návšteva by mohla prísť na štadión aj napriek tomu, že sa hrá v pracovný deň o pol tretej.

„Vieme už viac ako dva týždne, že sa bude hrať v tomto čase. Verím, že ľudia, ktorí chcú vidieť futbal v Brezne, to tak zariadia, aby mohli prísť,“ dodal.

Divákom pripravili aj tombolu, je zahrnutá v cene vstupenky, ktorá stojí 2,50.

Dobrá facka pred pohárom

„Sme na takej euforickej vlne, lebo do víkendu sme neprehrali ani v šiestej lige,“ uviedol Miroslav Baran.

Brezno je so 23 bodmi na druhom mieste IV. ligy SsFZ skupina C. Rovnaký počet bodov má aj líder ŠK Sásová – práve na jeho pôde Brezňania prehrali v 11. kole VI. ligy vysoko 5:1.

„Dostali sme dobrú facku pred pohárom,“ poznamenal predseda klubu.

Dôvodom prehry nebolo, že by šetrili nejakých hráčov na pohárové stretnutie. „V obrane sme spravili zopár chýb a v prestávke už bol stav 3:0 pre domácich. V druhom polčase sme to už nedokázali zvrátiť,“ zhrnul priebeh zápasu Miroslav Baran.

„Pre nás je teraz priorita postup do piatej ligy, takže budú pre nás dôležité ešte ďalšie tri ligové zápasy. Radi by sme zimovali na prvom mieste,“ doplnil.

To však neznamená, že by pohárový súboj vopred vzdali. „Verím, že diváci nás poženú. Aj proti tým treťoligovým mužstvám sa úplne inak hralo, keď sme mali početnú divácku kulisu,“ tvrdí brezniansky funkcionár.

„Rozdiel štyroch líg je už dosť, ale uvidíme, ako k zápasu pristúpi súper,“ uzavrel Miroslav Baran. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jediný šiestoligista v pohári sa teší na futbalový sviatok. Čakajú tisíc divákov