25.07.2024 09:00
Deň -1
Paríž 2024
Live

Bol to cirkus. Futbalu v Paríži chýba olympijský duch aj vysoká organizácia

Momentka zo zápasu Argentína - Maroko na OH 2024.
Momentka zo zápasu Argentína - Maroko na OH 2024. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
TASR|25. júl 2024 o 10:01

Argentínsky tréner Javier Mascherano po úvodnom zápase s Marokom nešetril kritikou.

SAINT-ETIENNE. Tréner futbalistov Argentíny Javier Mascherano označil dianie v závere zápasu s Marokom za cirkus a skonštatoval, že na olympijských hrách musí byť organizácia na vysokej úrovni.

Reagoval tým na záver otváracieho zápasu olympijského turnaja proti Maroku, v ktorom rozzúrení marockí fanúšikovia vtrhli na ihrisko a dostali sa do konfliktu s bezpečnostnými zložkami.

Stalo sa tak po tom, čo Argentínčan Cristian Medina v 16. minúte nadstaveného času vyrovnal na 2:2, no VAR po dvojhodinovom prerušení zápasu napokon gól neuznal.

Po Medinovom presnom zásahu prileteli z hľadiska rôzne predmety vrátane fliaš a plastových pohárov. Na ihrisko sa dostalo niekoľko divákov a hlavný rozhodca zareagoval prerušením zápasu.

Mužstvá opustili hraciu plochu a diváci v domnení, že arbiter ukončil zápas, odišli z hľadiska. Po dvoch hodinách sa tímy vrátili na trávnik a dohrali zostávajúce tri minúty. Medinov gól napokon neplatil pre tesný ofsajd, ktorý odhalil VAR.

Hlavný rozhodca Glenn Nyberg neuznáva vyrovnávajúci gól argentínskeho hráča Cristiana Medinu.
Súvisiaci článok
VIDEO: Škandál na OH. Diváci prerušili zápas, gól Argentíny po dvoch hodinách zrušil VAR

Duel mal kontroverzný nielen záver, ale aj úvod. Mnohí diváci pískali počas argentínskej hymny v reakcii na správanie niektorých argentínskych hráčov, ktorí po nedávnom víťazstve na Copa Amerika spievali rasistické chorály.

"Je to cirkus. Okrem olympijského ducha musí byť na OH organizácia na vysokej úrovni. V súčasnosti to tak, žiaľ, nie je," konštatoval Mascherano.

Maroko poslal do dvojgólového vedenia Soufiane Rahimi, ktorý sa presadil v závere prvého polčasu a na začiatku druhého. Gól Giuliana Simeoneho zo 68. minúty napokon iba skorigoval konečný výsledok.

Argentína pricestovala do dejiska OH s cieľom získať tretie olympijské zlato po triumfoch v rokoch 2004 a 2008.

V oboch prípadoch v tíme figuroval aj súčasný tréner Mascherano, ktorý sa stal prvým futbalistom od roku 1928 s dvomi olympijskými prvenstvami.

K účasti na OH 2024 sa snažil prehovoriť aj Lionela Messiho, aby bol jeden z troch možných hráčov nad 23 rokov, no ten odmietol.

Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková
dnes 13:37
Baránková robila všetko možné aj nemožné. Bolo to také malé trápenie, priznalaDvadsaťdvaročnú Bratislavčanku čaká prvé kolo vyraďovacej časti až v stredu.
dnes 13:37
OH 2024 budú strážiť policajti aj tajní agenti.
Boris Vanyadnes 07:009
Paríž sľubuje hry, aké ešte neboli. Olympiádu pre masy budú strážiť policajti aj tajní agentiSlovensko vyslalo do Paríža najmenšiu výpravu v ére samostatnosti.
Boris Vanyadnes 07:009
Momentka zo zápasu Fidži - USA na OH 2024
dnes 07:28
Obhajcovia zlata začali v Paríži výborne. Ragbisti Fidži zdolali Uruguaj aj USAZápasy o medialy budú na programe v sobotu.
dnes 07:28
Momentka zo zápasu Argentína - Maroko na OH 2024.
dnes 10:012
Bol to cirkus. Futbalu v Paríži chýba olympijský duch aj vysoká organizáciaArgentínsky tréner Javier Mascherano po úvodnom zápase s Marokom nešetril kritikou.
dnes 10:012
Denisa Baránková.online
dnes 06:303
OH 2024: Denisa Baránková sa umiestnila v kvalifikácii lukostreľby v piatej desiatkeSledovali ste s nami online prenos z lukostreľby žien na OH 2024 v Paríži. V akcii bola slovenská reprezentantka Denisa Baránková.
dnes 06:303
Anna Karolína Schmiedlová.
dnes 10:32
Parížsku antuku pozná veľmi dobre. Schmiedlová si chce na olympiáde zahrať viac než razV minulosti sa košická rodáčka už jedenásťkrát predstavila na Roland Garros, na miestnej antuke sa cíti dobre.
dnes 10:32
Zľava Marius Fízeľ (džudo), Zuzana Rehák Štefečeková (športová streľba), Viktória Forsterová, Hana Burzalová a Dominik Černý (atletika) pred odchodom na OH 2024.
dnes 12:43
Rehák Štefečeková obhajobu zlata nechce riešiť. Forster si žije svoj detský senSpolu s dvojicou Sloveniek sa vypravili do Paríža aj atléti Dominik Černý a Hana Burzalová i džudista Marius Fízeľ.
dnes 12:43
Novak Djokovič a Rafael Nadal.
dnes 13:08
Črtá sa súboj velikánov. Djokovič a Nadal sa v Paríži môžu stretnúť už v úvode turnajaAk obaja vstúpia na OH víťazne, čaká ich vzájomný súboj v druhom kole.
dnes 13:08
Wang Jang
dnes 14:31
Mám veľkú smolu, hovorí. Wang nastúpi v prvom kole proti svetovej jednotkeSlovenský reprezentant v stolnom tenise si v Paríži už vyskúšal hlavnú halu.
dnes 14:31
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Bol to cirkus. Futbalu v Paríži chýba olympijský duch aj vysoká organizácia