Slovan Bratislava
Slovan Bratislava
Liga majstrov
01.10.2024, Ligová fáza, 2. kolo
0 - 4
0:2
Manchester City
Manchester City

Marián Zeman: Problém Slovana? Chýbala odvaha, takto nehral roky. Rozdiel ma zaskočil

Erling Haaland uniká dvojici hráčov Slovana Guramovi Kašiovi (vpravo) a Kenanovi Bajričovi.
Fotogaléria (74)
Erling Haaland uniká dvojici hráčov Slovana Guramovi Kašiovi (vpravo) a Kenanovi Bajričovi. (Autor: TASR)
Martin Kozinka|2. okt 2024 o 15:15

Weiss je absolútny srdciar. Slovan potrebuje takýchto hráčov, vraví o možnom konci kapitána “belasých” Marián Zeman.

BRATISLAVA. Futbalisti bratislavského Slovana prehrali aj vo svojom druhom dueli Ligy majstrov, tentokrát na Tehelnom poli s Manchestrom City 0:4.  

Zápas sme si rozobrali s bývalým slovenským futbalovým reprezentantom a odchovancom “belasých” MARIÁNOM ZEMANOM.

Napriek vysokej prehre prišla fanúšikovia vyzdvihli, ako Slovan bojoval, ako jeho hráči pristúpili k zápasu, aj keď to bola v skutočnosti hra mačky s myšou. Ako hodnotíte duel?

Budem úprimný, bol som trošku sklamaný. Nie ani tak z bojovnosti. Bolo vidieť, že tí chalani to chcú a dali do toho všetko. Nezabalili zápas, išli do konca. Makali, ale zostal som sklamaný z toho, že rozdiel je až taký veľký.

Človek niečo očakáva, v niečo verí a stane sa ešte niečo horšie, než je najhorší scenár. V tom, aký je veľký rozdiel medzi našou úrovňou, na ktorú sme zvyknutí, a tou, akú ponúkol Manchester City. Výsledok bol asi očakávaný. Len mi tam chýbali niektoré veci. Viac odvahy, viac podržať loptu, aby mal človek aspoň na chvíľu pocit, že sa s nimi dá hrať.

Marián Zeman.
Marián Zeman. (Autor: RTVS)

Mohol spraviť Slovan niečo lepšie? Mal vôbec na to schopnosti, nebol to jeho výkonnostný strop?

Z môjho pohľadu bol najväčší problém Slovana v tom, že musel prejsť na štýl hry, ktorý absolútne, ale že absolútne, nikdy nehrá. V slovenskej lige ho hrá nula minút za celú sezónu. Je ťažké naučiť za niekoľko dní hráčov, aby boli postavení tak hlboko.

Doteraz sme boli vďační, že Slovan začal hrať ofenzívny futbal. Že má kreatívnych hráčov, ktorí ale smerom dozadu nie sú takí kvalitní.

V hlbokom bloku to bolo veľmi vidieť. Tam ide o detaily, o to, aby si strážili každý meter. Začali sa tak kopiť malé chybičky. Hráči neboli dôslední pri zatváraní priestorov, posúvaní sa či dostupovaní. City si vždy na to počkalo.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovan Bratislava 0:4 Manchester City

Szilárd Németh po zápase proti Celticu povedal, že problém je aj v tom, že slovenská liga nepripraví Slovan na zápasy Ligy majstrov. Súhlasíte?

Absolútne. Ako som povedal, Slovan sa v Lige majstrov dostal do štýlu hry, ktorý nehral posledných päť rokov. A možno ho nebude hrať ani budúcich päť rokov.

Hráči, ktorí chcú hrať s loptou, baviť sa futbalom, potrebujú útočiť, aby sa dostali do zápasu. Zrazu musia behať pätnásť minút bez nej a potom sa tešiť na jednu akciu, ktorá sa väčšinou skončí po niekoľkých sekundách. 

Som presvedčený, že ak by tu City hralo šesťkrát za rok, tak ten šiesty zápas možno Slovan aj tak prehrá 0:6, ale bude to pre ľudí zaujímavejšie, keďže si bude vedieť viac dovoliť. Teraz mal príliš veľký rešpekt. Bolo to cítiť a som o tom presvedčený, že mužstvo Slovana malo na to, aby spravilo s loptou niečo viac. 

Fotogaléria zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - Manchester City, Liga majstrov (2. kolo)

Na lavičke sedeli Róbert Mak, Július Szöke či Artur Gajdoš. V základnej jedenástke nastúpili hráči, ktorí sú v Slovane dlhšie a tréner Weiss po zápase povedal, že na zápas nominoval hráčov za odmenu, že Ligu majstrov vybojovali. Čo si o tom myslíte?

Tlačovku som nevidel, ale čítal som toto vyjadrenie trénera. Priznám sa, že som bol zaskočený. Nerozumel som tomu. Hrali tí, ktorí hrajú neustále. Možno menej času dostáva Robo Mak.

Róbert Mak v zápase proti Celtic.
Róbert Mak v zápase proti Celtic. (Autor: TASR)

V Lige majstrov majú hrať hráči, ktorí sú v tej chvíli najlepší, ale nemyslím si, že by to tréner neurobil. Prekvapený som len z jednocifernej minutáže Roba Maka. V predkolách patril k tým, ktorí rozhodovali zápasy. 

Majú v takýchto zápasoch (proti City a Celticu) hráči ako Dominik Takáč, David Strelec či Marko Tolič šancu zviditeľniť sa a predať sa?

Phil Foden počas zápasu Slovan Bratislava - Manchester City v 2. kole ligovej fázy Ligy majstrov.analýza
Martin Kozinkadnes 11:3010
Dva fauly a jediný raz v šestnástke súpera. Ako Slovan podľahol Manchestru City?Analýza zápasu Slovana s Manchestrom City.
Martin Kozinkadnes 11:3010
Phil Foden (v strede) sa raduje z gólu so spoluhráčmi počas zápasu Slovan Bratislava - Manchester City.
dnes 11:434
Hviezdu City uchvátila atmosféra na Tehelnom poli: Ľudia sa zabávali a stále spievaliVypredaný štadión Slovana Bratislava si pochvaľoval aj tréner Pep Guardiola.
dnes 11:434
Zaplnený štadión ŠK Slovan Bratislava pred zápasom Slovan Bratislava - Manchester City v 2. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
Ivan Mriškadnes 01:1511
Bol to tréning, píšu Briti o zápase City proti Slovanu. Chvália búrlivú atmosféruOstrovné médiá upútala svetelná šou aj klubová hymna.
Ivan Mriškadnes 01:1511
Dávid Strelec a  brankár Stefan Ortega počas zápasu Slovan Bratislava - Manchester City.
dnes 09:352
Strelec vníma zápas so City ako cennú skúsenosť: Jeden z najťažších zápasov v kariéreAnglický šampión potvrdil na Tehelnom poli úlohu favorita.
dnes 09:352
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava a Manchester City po zápase.
ut 23:203
Za Slovanom je iba jeden tím. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka Ligy majstrovLigová fáza Ligy majstrov má za sebou úvodné zápasy druhého kola. Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka. Na ktorom mieste je Slovan Bratislava?
ut 23:203
Pep Guardiola a Erling Haaland.rozhovor
Martin Kozinkaut 11:4013
Guardiola a Weiss? Sú fantastickí motivátori, tvrdí expert. Dokážu odhadnúť mentalitu hráčovFutbalisti Slovana Bratislava hostia v Lige majstrov anglický Manchester City.
Martin Kozinkaut 11:4013
Tréner Manchesteru City Pep Guardiola.
Pavol Spálpo 23:1518
Špúlil pery, zdvíhal obočie, smial sa. Guardiolu ohúrilo, čo o ňom tvrdil Weiss Najlepší tréner sveta vytiahol meno Slováka.
Pavol Spálpo 23:1518
Phil Foden sa teší po strelenom góle v zápase ŠK Slovan Bratislava - Manchester City v 2. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 21:58
VIDEO: Góly zápasu ŠK Slovan Bratislava - Manchester City v Lige majstrovPozrite si góly zápasu ŠK Slovan Bratislava - Manchester City v 2. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 21:58
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava pred zápasom na pôde Celtic Glasgow v ligovej dáze Ligy majstrov.
ut 08:4521
Slovan bude na dostupnejšom kanáli ako Sparta. Kde sledovať oba tímy? (TV program)Oba zápasy bude vysielať Nova Sport či Voyo.
ut 08:4521
Guram Kašia je opora ŠK Slovan Bratislava.
Boris Vanyapo 10:006
Fascinuje ho krimi, na ruke nosí Johna Lennona. Weiss je mi ako otec, tvrdí opora SlovanaGuram Kašia sa sklonku kariéry sa dočkal dvoch veľkých míľnikov.
Boris Vanyapo 10:006
Futbalisti Slovana Bratislava.
ut 19:544
Weiss spravil proti City iba vynútenú zmenu, v zostave hostí nechýba HaalandPozrite si zostavy zápasu ŠK Slovan Bratislava - Manchester City v 2. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 19:544
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
po 19:249
Tréner Weiss prirovnal Guardiolu ku Gaudímu. Pôjdeme na hranicu našich možností, dodalFutbalisti ŠK Slovan Bratislava nastúpia v druhom kole Ligy majstrov proti Manchestru City.
po 19:249
Slovanista Guram Kašia v drese Gruzínska v súboji proti Haalandovi.
Pavol Spálne 07:0028
Trhá obranu, také čísla nemal ani Messi. Čo sa stane so Slovanom? Slovan preverí najnebezpečnejší útočník sveta.
Pavol Spálne 07:0028
Pep Guardiola.
po 20:37
Guardiola si zaspomínal na Dubovského. Slovan má svoju silu, ale má aj slabiny, hovoríTréner Manchestru City verí, že jeho zverenci zvládnu rolu favorita.
po 20:37
Sylvain Distin nosí na ramene Jána Muchu. Everton zdolal v roku 2013 v rámci Premier League Manchester City 2:0.rozhovor
Pavol Spálšt 08:002
Slovák vychytal svetový tím, nosili ho na rukách. Z piráta je hrdina, písaliAko to vyzerá s brankárom Slovana?
Pavol Spálšt 08:002
Vladimír Weiss (vpravo) v prípravnom zápase v drese City proti Messimu a Barcelone.
Pavol Spálpi 07:0044
Weiss robil proti Barcelone neuveriteľné veci. Fascinuje fanúšikov, tvrdil trénerAko Weissa v City odpísal jeden slávny muž.
Pavol Spálpi 07:0044
Zranenie Rodriho v zápase proti Arsenalu.
Martin Kozinkašt 14:0027
Manchester príde do Bratislavy bez najlepšieho. Je nenahraditeľný, vraví o ňom GuardiolaSťažovať sa môžu robotníci, vravel pred časom prezident UEFA o vyťaženosti hráčov.
Martin Kozinkašt 14:0027
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa tešia po víťazstve nad APOEL Nikózia v 1. zápase 3. predkola Ligy majstrov.
Pavol Spál24.09.202415
Kmotrík a šejk začali spolu éru, čo nemá obdobu. Ako veľmi Slovan míňal?Koľko investovali súperi Slovana?
Pavol Spál24.09.202415
Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Marián Zeman: Problém Slovana? Chýbala odvaha, takto nehral roky. Rozdiel ma zaskočil