Trenčín si odváža z Ružomberka bod, Dunajská Streda zdolala Pohronie

MFK Ružomberok - AS Trenčín.
MFK Ružomberok - AS Trenčín. (Autor: TASR)
SITA|26. okt 2019 o 18:20

Nitra tesne prehrala.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v sobotňajšom zápase 13. kola Fortuna ligyFutbalisti Trenčína remizovali na trávniku Ružomberka 2:2 (1:1) v úvodnom súboji sobotného programu 13. kola Fortuna ligy 2019/2020.

Trenčania pod vedením nového trénera Norberta Hrnčára na hornom Liptove dvakrát úspešne dotiahli náskok domácich a napokon dosiahli tretiu remízu z posledných štyroch zápasov v najvyššej domácej ligovej súťaži. Ružomberčania zasa natiahli sériu bez prehry na šesť duelov.

Skóre zápasu otvoril v 21. min domáci Lukáš Kojnok, ale na konci prvého polčasu vyrovnal z pokutového kopu Bosniak v drese Trenčanov Hamza Čatakovič.

Dunajská Streda splnila úlohu favorita

V druhom polčase po hodine hry poslal Ružomberok po druhý raz do vedenia peknou strelou z priameho kopu kapitán Ján Maslo, ale posledné slovo mal v 79.

min mladý ghanský útočník Osman Bukari. Ružomberok je v neúplnej tabuľke šiesty so 17 bodmi, Trenčín má o tri body menej a je deviaty.

Dunajská Streda splnila úlohu favorita a na trávniku nováčika FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa zvíťazila 2:0. Góly hostí strelili v druhom polčase po hodine hry maďarský reprezentant Zsolt Kalmár a neskôr v 85. min stopér Dominik Kružliak.

Pohronie ostáva posledné

Dunajská Streda predĺžila sériu ligových víťazstiev na štyri a v tabuľke naďalej dýcha na chrbát vedúcemu Slovanu Bratislava.

Hráči FK Pohronia ani po druhý raz neuspeli s novým trénerom Mikulášom Radványim, hoci po prehre v Bratislave mali proti sebe zasa veľkého favorita.

Mužstvo zo Žiaru nad Hronom stále má iba 7 bodov a patrí mu posledná 12. priečka.

FK Senica a FC Nitra v sobotu neuspeli navlas rovnako - neuspeli 0:1 po vlastných góloch.

Nitra prehrala aj kvôli vlastnému gólu

Senica bez Slováka v základnej zostave prehrala doma so Sereďou "vlastencom" brazílskeho obrancu Cascarda zo 79. min a v tabuľke je deviata o 3 body za Sereďou na siedmom mieste.

Nitra prehrala v Zlatých Moravciach gólom Martina Kovaľa v 48. min. Lopte do siete však nešťastným tečom pomohol hosťujúci kapitán Pavol Farkaš, takže ho tiež možno považovať za vlastný.

Zlaté Moravce-Vráble sa posunuli priebežne na štvrté miesto, Nitra je predposledná jedenásta.

Fortuna liga 2019/2020 - základná časť - 13. kolo - sobota

Ružomberok - Trenčín 2:2 (1:1)

Góly: 21. Kojnok, v 64. J. Maslo - 41. Čatakovič (z 11 m), 80. Bukari. ŽK: Kostadinov, Twardzik - El Mahdiou, Koolwijk. Rozhodovali: Bálitn - Štrbo, Bedná, 1235 divákov

Ružomberok: Macík - Čurma, J. Maslo, Mojžiš - Kojnok, Kostadinov, Zsigmund, Takáč (90+. Múdry), Twardzik - Regáli (73. Gerec), T. Bobček (81. V. Jedinák)

Trenčín: Chudý - Križan, Skovajsa, Julien - Slávik, El Mahdiou (65. Zubairu) , Koolwijk, Roguljič - Bukari (85. Corryn), Čatakovič (75. Depetris), Van Kessel

Hlasy

/Zdroj: TASR/

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Prvých tridsať minút zápasu som bol milo prekvapený, čo sme predvádzali a kam sa za krátky čas naše mužstvo posunulo. Bolo to z našej strany výborné, viedli sme 1:0 a mohli sme pridať aj ďalšie góly a bolo by o zápase rozhodnuté. V závere polčasu sa nám prihodila smoliarska vec, súper vyrovnal. Mužstvu to ale neublížilo, aj do druhej polovice vstúpilo rovnako. Súpera sme do ničoho nepúšťali. Potom, musím priznať, že Trenčín začal šliapať na plné obrátky a kvalita jeho hráčov sa začala prejavovať. Mali sme dosť značné problémy, vyrovnali na 2:2. S výsledkom spokojný nie som, veľmi sme chceli víťazstvom potešiť domáceho fanúšika. Ale vzhľadom na záver, musím brať aj bod."

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: "Diváci videli zaujímavý zápas, zaujímavý futbal, s viacerými ofenzívnymi akciami na jednej i druhej strane, keď každé mužstvo sa svojím spôsobom dostávalo do zakončenia. Prvý polčas z našej strany na vlastnej polovici bol komplikovaný a hlavne nepresný, neboli sme schopní dostať sa do pokojnejšej kombinácie a využiť našu rýchlosť a kvalitu smerom hore. V druhej polovici sme výstavbu útoku spresnili, náš prechod dopredu bol veľmi zaujímavý a tým sme domácim robili veľké problémy. Som rád, že dvakrát sme sa vrátili do zápasu a na mužstve bolo cítiť túžbu po víťazstve, bola tam emócia a do posledných sekúnd sme sa snažili ísť za tromi bodmi."

Pohronie - Dunajská Streda 0:2 (0:0)

Góly: 61. Kalmár, 85. Kružliak. Rozhodovali: J. Pavlík - Bobko, Galo, ŽK: Župa, Pellegrini - Blackman, 2094 divákov

Pohronie: Jenčo - Tesák, Nosko, M. K. Bartoš, Župa - Blahút, Dzurík, Pellegrini, Abrahám (84. Mészáros) - Klec (68. Mazan) - Zachara

DAC: Jedlička - Blackman (84. Divković), Kružliak, Beskorovajnyj, Šimčák (46. Davis) - Oravec - Fábry (46. Kalmár), Ronan, M. Vida, K. Vida - Ramirez

Hlasy

/Zdroj: TASR/

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: "Prvý polčas sme odohrali výborný zápas. Po taktickej stránke sme to dobre zvládli. Na čom sme cez týždeň pracovali, to aj chlapci robili na ihrisku. No ak nedáte z tých šancí či náznakov jeden alebo dva góly, tak sa vám to môže vypomstiť. Súper do druhého polčasu poslal dvoch kvalitných futbalistov Kalmára a Davisa a to sa odzrkadlilo. Hostia hrali už iný futbal. Vedeli sme, že po prestávke to nebude jednoduché, mrzí ma, že sme inkasovali gól stredom šestnástky. Bohužiaľ som nemohol poslať na ihrisko defenzívneho záložníka v 60-tej minúte, keďže sa nám Sedláček zranil. Na konci sme už išli do rizika, dali sme do hry druhého útočníka, vystriedal hráča, ktorý mal na starosti Kružliaka, nepokryl ho a dostali sme aj druhý gól. Ctím si, že moji hráči posledných päť minút ešte chytili dych, mali tam náznaky šancí. Odohrali sme dobrý zápas, ale v ďalších zápasoch potrebujeme zbierať body."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Bol som veľmi nahnevaný na výkon mojich zverencov v prvom polčase. Hrali sme staticky v hre bez lopty, nešli sme do súbojov, ani taktická stránka nebola ideálna. Chceli sme využívať kraje, ale nedarilo sa nám to. Domáci bojovali, získavali odrazené lopty. Ten stav 0:0 bol pre nás ešte dobrý. Pohronie bolo lepšie. Do druhého polčasu som poslal dvoch hráčov po zranení Kalmára s Davosm a to sa prejavilo pozitívne na našej hre. Zmenil som i rozostavenie, viac sme bojovali a zapojili aj Ronana do hry. Celkovo sme hrali oveľa lepšie v druhom než v prvom polčase. Pri prvom góle sa prejavila dobrá spolupráca Ramireza s Kalmárom. Pri druhom naše nacvičovanie štandardiek počas týždňa, ktoré má na starosti môj asistent. Za prvý polčas musím dať kompliment domácim, my sme neukázali nič. V druhom sa prejavili naša kvalita a sila. Nebol to náš najlepší zápas, ale hráčom ďakuje, že dobre zareagovali na priebeh, Sú to pre nás dôležité tri body."

Zlaté Moravce-Vráble - Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 46. Kovaľ. Rozhodovali: Královič - Hrmo, Perát, ŽK: Grozdanovski - Šefčík, Ristovski, 1680 divákov.

Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch - Čögley, Tóth, Asanovič, Brašeň - Kovaľ (79. Oliveira), Grozdanovski, Duga, Orávik (46. Švec) - Ďubek - Rodrigues (72. Jarovič)

Nitra: Šípoš - Kuník, Farkaš, Podhorín, Magda - Dubeň (59. Guláš), Bílovský - Šefčík (59. Gatarič), Faško (77. Fábry), Chobot - Ristovski

Hlasy

/Zdroj: TASR/

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Očakávali sme ťažký zápas, derby obyčajne nemá favorita. Chceli sme dať gól už v úvode, mali sme na to príležitosti. Pri šanci hostí nás podržal brankár. Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme víťazstvo strhnúť na našu stranu. Som rád, že sme skórovali hneď v úvode druhého dejstva."

Marián Süttö, tréner Nitry: "Tabuľkové postavenie nám velilo staviť na defenzívu a vyrážať do protiútoku. Do polčasu sme mali dve príležitosti, nedokázali sme však skórovať. Po zmene strán sme dostali smolný gól. Koľký už? V závere sme sa chytali slamky, jedna šanca Chobota však bola málo. Hráči bojovali, strieľali, ale na viac ako na tesnú prehru to nestačilo."

Senica - Sereď 0:1 (0:0)

Gól: 79. de Assis (vlastný). Rozhodovali: Dohál - Jánošík, Vitko, ŽK: de Assis, Cvek - T. Dabó, Ventúra, 785 divákov

Senica: Vorel - Didiba, Dias, Favaro Amaral, de Assis - Yenne (77. Akinyoola), Cvek - El Moudane (87. Krč), Klapan (65. Ramirez) - Castaňeda, Sulley

Sereď: Iliev - Dabó, Ba, Hučko, Slaninka - Ventúra, Metalsi - Iván, Pankarićan (64. Rorič), Cleber (67. Louka) - Morong (90. Adekuoroye)

Hlasy

/Zdroj: TASR/

Slavche Vojneski, tréner Serede: "Vedeli sme, kam sme prišli, tento tím si viedol v posledných zápasoch veľmi dobre - získal desať bodov. Snažili sme sa neotvárať zápas, v prvých 15-20 minútach sme mali viacero problémov. Neskôr sme sa dostali do hry a vedeli sme presne, čo chceme. Splnili sme to, čo sme si povedali v polčasovej prestávke. Dnes vyhral tím, ktorý chcel zvíťaziť viac a mal viac šťastia. Šťastiu musíte ísť niekedy naproti. Gratulujem môjmu trénerskému tímu a mojim hráčom. Takisto gratulujem trénerovi domácich k fair play."

Michal Ščasný, tréner Senice: "Chcem pogratulovať súperovi k trom bodom. Veľmi dobrá organizácia a defenzíva. Mali sme s tým určité problémy, nehrali sme tak rýchlo, akoby sme chceli. Aj napriek tomu sme si vypracovali dostatok príležitostí. Ak chceme byť v zápase úspešní, musíme premieňať šance. Bolo to o našej nemohúcnosti streliť gól."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trenčín si odváža z Ružomberka bod, Dunajská Streda zdolala Pohronie