Dunajská Streda takmer stratila ďalšie body, trápila sa aj Žilina

Futbalisti Žiliny sa radujú po jednom z gólov.
Futbalisti Žiliny sa radujú po jednom z gólov. (Autor: DANIEL STEHLÍK/CVAK.SK)
Sportnet|2. mar 2019 o 18:06

Ružomberok doma stratil body.

BRATISLAVA. Futbalisti Žiliny zvíťazili nad Zlatými Moravcami 2:1 v sobotňajšom stretnutí 21. kola slovenskej najvyššej súťaže Fortuna ligy.

Víťazný gól strelil v 82. minúte hlavičkou Filip Balaj po signále z rohového kopu.

Žlto-zelení sú v tabuľke tretí, za prvým Slovanom zaostávajú o jedenásť bodov. Zlaté Moravce sa krčia na poslednom mieste.

MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 2:1: fotogaléria

2.3.2019

Hráči Dunajskej Stredy získali prvé jarné body, zásahom v nadstavenom čase zdolali predposlednú Senicu tesne 1:0.

Hrdinom sa stal maďarský stredopoliar Zsolt Kalmár, ktorý si nabehol na center Erica Davisa a o víťazstve svojho tímu rozhodol v siedmej minúte nadstaveného času.

Duel sledovalo v MOL Aréne 7395 divákov.

Futbalisti Ružomberka a Michaloviec sa rozišli zmierlivo bezgólovou remízou. Zemplínčania sa bodom priblížili k účasti v skupine o titul.

Aktuálne majú štvorbodový náskok pred siedmou Trnavou, tá má však k dobru jeden zápas.

Hráči Nitry nestačili v domácom prostredí na futbalistov Serede a podľahli im 0:2. Sereď je šiesta, o tri body pred Trnavou. Spartak však odohral o zápas menej.

Futbalisti Trenčína remizovali s hráčmi Podbrezovej 1:1. Na štadióne v Myjave sa dlho zdalo, že uspeje Trenčín.

Štyri minúty pred koncom však zariadil pre Podbrezovú dôležitý bod v súboji o záchranu Jakub Kiwior. Tesne predtým nepremenil pokutový kop Trenčan Hamza Čatakovič.

Podbrezová má na desiatej priečke pred Senicou náskok šesť bodov.

Fortuna liga - 21. kolo:

Žilina - Zlaté Moravce-Vráble 2:1 (1:1)

Góly: 8. Sluka, 82. Balaj - 43. Švec

ŽK: 56. Kopas - 40. Richtárech, 70. B. Ľupták, rozhodovali: Marhefka - Štrbo, Hrmo, 1663 divákov

Žilina: Holec - Majdan, Kaša, Králik, Sluka - Mihalík, Kopas (76. Balaj), I. Díaz, Myslovič (63. Bernát), Tomič (86. Pečovský) - Boženík

Zlaté Moravce-Vráble: Chovan - Čögley, Kwin, Asanovič - Richtárech (88. Duga) - Válovčan, Ďubek, B. Ľupták (73. Karlík), Brašeň - Dočekal, Švec (83. Tkáč)

Hlasy po stretnutí:

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, hrali sme dominantne, strelili sme pekný gól. Bohužiaľ, práve ten nám uškodil, pretože nám začala viaznuť kombinácia, dostali sme sa do herného kŕča a súper nás najmä v strede poľa pokryl.

V našej hre cítiť absenciu celej stredovej trojice Fazlagič - Škvarka - Káčer a aj preto v druhom polčase nebola konštruktívna a kreatívna. Pristúpil som k striedaniam, pridali sme útočníka, zmenili sme rozostavenie.

Súhlasím s trénerom hostí, že zápasu by viac svedčala remíza. S výsledkom som spokojný, ale s herným prejavom a s výkonom nie. Máme na čom pracovať, ale verím tomu, že hráči, ktorí sú zranení, sa vrátia čím skôr. V nadstavbe by takýto výkon proti silnejším súperom nestačil."

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Zo začiatku zápasu domáci dominovali, dostali sme gól, ale potom sme sa zlepšili, boli sme aktívnejší a vyrovnali sme. V druhom polčase sme sa snažili hrať tak, aby sme strhli zápas na svoju stranu, pretože v našej situácii nemôžeme čakať, že sa súper zdolá sám, bolo by to veľmi naivné.

V závere sme mali nejaké šance na vyrovnanie a možno z hľadiska šancí, striel a aktivity by zápasu viac svedčila remíza, ale domáci boli v závere šťastnejší a vyhrali. Ostáva mi iba pogratulovať k víťazstvu, my sa budeme snažiť ďalej zbierať body akokoľvek sa bude dať. Uvidíme, na čo to nakoniec bude stačiť."

Dunajská Streda - Senica 1:0 (0:0)

Gól: 90.+ Kalmár

ŽK: 45. Kalmár - 61. El Moudane, 61. Tešija, 82. E. Ramírez, rozhodovali: K. Horváth - T. Somoláni, Tomčík, 7395 divákov

Dunajská Streda: Jedlička - Koštrna, Šatka, S. Koné, Davis - Herc, Huk, Kalmár - K. Vida (86. Čmelík), Tretiakov (59. A. Taiwo) - Divkovič (74. Ronan)

Senica: Taborda - L. Kučera (81. Zezinho), C. Da Graca Kay, Dias, Krč - Klapan, Dangubič (46. Deretti) - Tešija, Castaňeda (60. Ségbé Azankpo), El Moudane - E. Ramírez

Hlasy po stretnutí:

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Ospravedlňujem sa súperovi za moju nemiestnu oslavu gólu. Senica hrala výborne a dúfam, že sa dostanú do finále Slovnaft Cupu. Cítili sme tlak, ktorý však nevychádzal zvnútra klubu, ale od novinárov.

Senica hrala veľmi dobre takticky, mala zatvorený stred poľa a museli sme hrať po krajoch. V strede nám to naozaj nešlo a Senica to využívala a chodila do protiútokov. Ak by bol po polčase stav 1:0 pre hostí, nikto by nič nemohol povedať.

V druhej časti sme hrali lepšie a viac sme útočili po krídlach. V závere som Kalmára poslal na hrot útoku, pretože je výborný v hre hlavou a to nám aj prinieslo gól. Opakujem, súper hral výborne."

Ricardo Cheu, tréner Senice: "Je náročné zmieriť sa s týmto výsledkom. Domáci mali loptu na svojich kopačkách, ale k ničomu sme ich nepustili. Hrali sme dobre, takisto ako pred týždňom proti Žiline.

Dunajská Streda má veľmi dobré mužstvo. Som na svojich zverencov hrdý. Mali sme niekoľko šancí, ale, žiaľ, nevyužili sme ich. Myslím si, že tím, mesto a celý tento projekt si zaslúži miesto v najvyššej súťaži."

Ružomberok - Michalovce 0:0

ŽK: 78. Bobček - 43. Casado, 55. Špiriak, rozhodovali: A. Somoláni - Vorel, Roszbeck, 1058 divákov

Ružomberok: Macík - Čurma, J. Maslo, D. Kružliak, Urdinov - Brenkus (21. Jonec), D. Takáč - T. Kostadinov, Gerec, Gál-Andrezly - Tandir (68. Bobček)

Michalovce: Kira - Rota, Špiriak, Beskorovajnyj, Vojtko - Casado, P. Kolesár (90. Trusa) - Grič, Danko (68. Kunturiotis), C. Diarra - Sulley

Hlasy po stretnutí:

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Chceli sme vyhrať, ale náš výkon, najmä v prvom polčase, bol dosť slabý. Vypadli nám veľmi dôležití hráči kvôli kartám alebo maródke. Tí, čo za nich nastúpili, si tak neverili, nie sú ani veľmi vyhraní. Dostali priestor, ale nepresvedčili.

Som rád, že sme udržali nulu, ale to je jediné, z čoho mám pozitívny pocit. Zápas nebol veľmi pekný. Súper veľmi dobre bránil a my sme sa nedokázali presadiť."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Zápas môžem hodnotiť pozitívne. Prišli sme so zámerom vychádzať z dobre organizovane obrany, čo sa nám v prvom polčase aj darilo. Vzadu sme boli kompaktní, možno viac nebezpečenstva sme mohli predviesť v ofenzíve.

Druhý polčas to už nebolo také kompaktné, súper sa dostával za náš chrbát, už sme nevedeli tak podržať loptu. Najväčšiu šancu sme mali my v závere. Prišli sme do Ružomberka minimálne po bod a s ním aj odchádzame."

Nitra - Sereď 0:2 (0:2)

Góly: 29. T. Ba, 34. Machovec (vlastný)

ŽK: 31. Zgrabič, 72. Charizopulos (obaja Nitra), rozhodoval: Smolák - Hrčka, Bednár, 1118 divákov

Nitra: Pindroch - Charizopulos, Zgrablič, Niba, Chovanec - Kóňa, Machovec (53. Šimončič) - Sokovič (46 M. Fábry), Bílovský, Gatarič (79. Kuník) - Vestenický

Sereď: P. Penksa - Menich, Sus, T. Ba, Hučko - Pankaričan (38. A. Ivan), Adekuoroye - Kuzma (27. Baéz), Morong, Lačný - Ľ. Ulrich (27. Špehar)

Hlasy po stretnutí:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Výsledok je pre nás veľmi nespravodlivý, ale šport prináša aj takéto dni. My sme z toho veľmi smutní. Vypracovali sme si množstvo šancí a tie musíme premieňať. Dnes sa nám v koncovke nedarilo. Je to šport a dnes nám ukázal tú smutnú stránku."

Karel Stromšík, tréner Serede: "Sme radi, že sme vyhrali. Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažké stretnutie, stretnutie o šesť bodov. V celom tíme sme mali problémy s chorobami a zranenými, takže sme sa snažili nejako tú zostavu dať dohromady.

Myslím si, že začiatok bol z našej strany nervózny. Z toho pramenila aj tá penalta. Ja si myslím, že to možno bol taký veľký kľúč, že sme dnes to víťazstvo uhrali až do konca. Dali sme dva pekné góly. Na druhej strane musím povedať, že Nitra si druhý polčas vytvorila veľmi dobré šance a osobne si myslím, že nebyť Penksu v bráne, výsledok by bol trošku iný."

Trenčín - Podbrezová 1:1 (1:0)

/hralo sa v Myjave/

Góly: 36. Lamine - 86. Kiwior

ŽK: 55. Viazanko (Podbrezová), rozhodovali: Prešinský - Ferenc, E. Weiss, 315 divákov

Trenčín: D. Chudý - Šulek, Roguljič (46. Van Arnhem), Mašovič, Skovajsa - Lamine, Zubairu - Yem, Sleegers (60. Kvocera), Corryn - Čatakovič

Podbrezová: M. Vantruba - Viazanko, M. Oravec, Kiwior, Mojžiš - Obročník, Paraj - L. Urbanič (73. Halgoš), Špyrka, Breznaník (87. Pavúk) - Olatunji (66. Voško)

Hlasy po stretnutí:

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: "Nie sme spokojní ani s výsledkom, ani s hrou. Trápili sme sa. Chýbala nám ľahkosť a sebavedomie. Zápas sme mohli uzavrieť penaltou, ale ukázala sa totálna nezodpovednosť kopajúceho hráča. Súper vyrovnal zaslúžene, výsledok je spravodlivý. Za náš výkon sme si nezaslúžili vyhrať."

Vladimír Veselý, tréner Podbrezovej: "Bol to veľmi dobrý zápas z oboch strán. Vedeli sme, aká je sila Trenčína. Inkasovali sme nádherný gól a mali sme zopár príležitostí na vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám ich využiť. V druhom polčase sme mali aj šťastie, keď Trenčania nepremenili penaltu. Stále sme sa snažili hrať aktívne a sme radi, že sme vyrovnali a získali sme bod."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dunajská Streda takmer stratila ďalšie body, trápila sa aj Žilina