Kozák privítal zápletku, ktorú priniesol úvod Fortuna ligy

Prezidentovi ÚLK Ivanovi Kozákovi sa páči úvod novej sezóny Fortuna ligy.
Prezidentovi ÚLK Ivanovi Kozákovi sa páči úvod novej sezóny Fortuna ligy. (Autor: TASR)
SITA|12. aug 2017 o 10:17

Zaujalo ho, že dianie vo Fortuna lige hneď od začiatku nejde podľa zabehaných koľají.

BRATISLAVA. Prezidenta Únie ligových klubov (ÚLK) Ivana Kozáka potešilo, že slovenská najvyššia futbalová súťaž získala už po troch odohraných kolách nečakanú zápletku.

Stačí sa pozrieť na aktuálnu tabuľku Fortuna ligy 2017/2018 a hneď je každému jasné, čo šéfa riadiaceho orgánu najvyššej súťaže najviac potešilo.

Ivana Kozáka zaujalo, že dianie vo Fortuna lige hneď od začiatku nejde podľa doteraz zabehaných koľají. Medzi mužstvá, ktoré ešte v novej sezóne neprehrali, patria Trnava, Slovan Bratislava, Nitra i Dunajská Streda.

Dúfa vo viac divákov na štadiónoch

Všetky tieto tímy spolu s Ružomberkom a Trenčínom sú zárukou toho, že slovenská najvyššia súťaž bude pre divákov zaujímavejšia a príťažlivejšia než bola v uplynulom ročníku. Šéf ÚLK si od tohto vývoja sľubuje najmä viac divákov na štadiónoch.

Posledná priečka Žiliny je pre mnohých priaznivcov futbalu šokom. To pred sezónou nikto nečakal. V Žiline sú však skúsení hráči, tréneri a funkcionári, ktorí sa určite včas poučia z chýb, ktoré urobili.


Ivan Kozák, prezident ÚLK

"Počas minulého ročníka Fortuna ligy došlo k poklesu návštevnosti, čo bolo spôsobené aj objektívnymi príčinami. Niektoré štadióny prešli rekonštrukciou, na niektorých vymenili trávnik, snažili sa zvýšiť pre divákov komfort i ponúkané služby. Mali sme kluby, ktoré nemohli hrať majstrovské zápasy v domácom prostredí. Preto diváci ich zápasy nevyhľadávali, na zápasy svojho mužstva v ´dočasnom domácom´, no pre nich vlastne cudzom prostredí nechodili," tvrdí Ivan Kozák a pokračoval.

"Potešilo ma, že Michalovce sa konečne vrátili na svoj štadión. Už v najbližšom kole privítajú pred vlastnými priaznivcami svojho tradičného rivala z Prešova. Na novom vyhrievanom trávniku to môže byť oslava futbalu. Po dlhšom čase sa Michalovčania môžu tešiť na tradičné východniarske derby. Som rád, že už nebudú musieť hrať mimo domácej arény."

Posledné miesto Žiliny je šok

Prvý muž riadiaceho orgánu najvyššej súťaže pri bilancovaní úvodných kôl Fortuna ligy nemohol obísť poslednú priečku úradujúceho majstra MŠK Žilina, ktorý v novej sezóne prekvapujúco nezískal ani jeden bod.

"Samozrejme, že posledná priečka Žiliny je pre mnohých priaznivcov futbalu šokom. To pred sezónou nikto nečakal. Ani najväčší pesimista. V Žiline sú však skúsení hráči, tréneri a funkcionári, ktorí sa určite včas poučia z chýb, ktoré urobili v doterajších majstrovských zápasoch. Verím, že Žilina pôjde v tabuľke vyššie, že dokáže nadviazať na výkony, vďaka ktorým sa v minulosti pravidelne pohybovala na špici tabuľky,"pokračoval Kozák.

"Nakoniec práve Žilina, Trenčín, Ružomberok a Slovan sú mužstvá, ktoré slovenský futbal reprezentovali toto leto v európskych pohároch. Žilina mala na to, aby cez Kodaň prešla, Trenčín tiež tento rok nevyužil všetky možnosti, ktoré mal. O Slovane sme už hovorili. Jedine Ružomberok urobil v pohároch tento rok Slovensku dobrú reklamu. V zápasoch so slávnym Evertonom nesklamal. Ale aj to meranie síl ukázalo, v čom slovenský futbal zaostáva za európskou špičkou," dodal bývalý dlhoročný ligový futbalista, ktorý sa v rokoch 1997 a 1998 v drese 1. FC Košice tešil z dvoch majstrovských titulov a v sezóne 1997/1998 hral s mužstvom Kočíc v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kozák privítal zápletku, ktorú priniesol úvod Fortuna ligy