Filozofia Trenčína verzus milióny Slovana. Kto z nich uspeje?

Súboje medzi Trenčínom a Slovanom budú ozdobou súťaže. Na snímke vpravo Scott Granwald (Slovan) a Matúš Bero (Trenčín).
Súboje medzi Trenčínom a Slovanom budú ozdobou súťaže. Na snímke vpravo Scott Granwald (Slovan) a Matúš Bero (Trenčín). (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|14. júl 2016 o 19:50

Boj o slovenský futbalový titul sa zrejme zúži na dve mužstvá. Pokaziť Trenčínu cestu za majstrovským hetrikom sa pokúsi bratislavský Slovan.

BRATISLAVA. Jedno mužstvo sa zbavuje svojich najlepších hráčov. Druhé vyhadzuje neperspektívnych a posilňuje sa o viaceré zvučné mená. Z toho pohľadu by sa mohlo zdať, že favorit na titul je jasný. Nie je to úplne pravda.

Z majstrovského Trenčína odišli pred novou sezónou výrazné opory ako Ryan Koolwijk, Gino Van Kessel, Dávid Guba, Milan Rundič či Mitchell Schet.

Poslední dvaja si to zamierili do konkurenčného Slovana. Jeho káder vystužili aj futbalisti z Holandska – Lesley De Sa, Lorenzo Burnet, Ruben Ligeon. Do Bratislavy sa vrátil aj loptový kúzelník Soumah.

Kým Trenčania v lete zarábali, Slovanisti míňali.

„Nevidím žiadne iné mužstvo, ktoré môže zabojovať o titul. Majú jednoznačne najlepšie kádre a hoci môže niekto vyskočiť, nemyslím si, že ich výraznejšie ohrozí,“ predpovedá bývalý futbalista i tréner Slovana Samuel Slovák.

Z úzadia budú na svoju šancu čakať Žilina a Trnava. „Osobnosť Miroslava Karhana môže zaúčinkovať. Ak sa Trnava na začiatku chytí, podporia ich aj diváci, môže to byť zaujímavé. Aj Žilina má svoju kvalitu,“ dodáva bývalý trenčiansky útočník Martin Fabuš.

Legionári v Slovane potrebujú čas

Futbalisti Slovana sa v letnom prestupovom období vydali zahraničnou cestou. Do kádra pribudli šiesti legionári.

„V Slovane je zahraničný tréner a má tendenciu volať cudzincov. Akú kvalitu prinesú, uvidíme až počas súťaže,“ vraví Slovák.

V mužstve ostali aj viacerí reprezentanti – brankár Ján Mucha, obranca Kornel Saláta či útočníci Adam Zreľák a Tamás Priskin.

Maďarský reprezentant Tamás Priskin.
Maďarský reprezentant Tamás Priskin. (Autor: SITA/AP)

Najväčší problém môže byť v tom, či sa dokážu noví hráči dostatočne rýchlo aklimatizovať a zžiť so systémom i s veľkými očakávaniami.

„Slovan trochu kopíruje 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Filozofia Trenčína verzus milióny Slovana. Kto z nich uspeje?