Duklu potiahli Rusi. Na to tu predsa sme, hovorí Safaralejev

Igor Safaralejev odohral prvé dva zápasy v striebornej prilbe.
Igor Safaralejev odohral prvé dva zápasy v striebornej prilbe. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|13. feb 2019 o 10:20

Michalovskí hokejisti vedú v semifinále nad Topoľčanmi 2:0 na zápasy.

Michalovce - Topoľčany (5:2 a 3:1): fotogaléria

13.2.2019

MICHALOVCE. Semifinálová séria St. Nicolaus I. hokejovej ligy medzi víťazom základnej časti Michalovcami a štvrtým tímom tabuľky Topoľčanmi sa zatiaľ vyvíja podľa prognóz.

Po úvodných dvoch dueloch na ľade Zemplínčanov vedie favorit 2:0 na zápasy, avšak Topoľčany opäť potvrdili, že na Duklu to vedia, a zvlášť v druhom stretnutí ju poriadne potrápili.

Séria hraná na štyri víťazstvá sa teraz sťahuje do Topoľčian, kde sa v piatok a sobotu odohrajú ďalšie dva súboje.

Úplne odlišné priebehy

Najvážnejší adept na postup do baráže o extraligu vstúpil do semifinálových bojov ako sa na favorita patrí a úvodné meranie síl v pondelok vyhral hladko 5:2, keď na začiatku tretej tretiny viedol už o štyri góly.

Prišiel však nový deň, nový zápas a počas neho boli dlho na koni hostia.

Viac ako polovicu duelu viedli, domáci však skvelým finišom otočili stav na 3:1.

„Máme veľkú radosť z toho, že sme vyhrali obe stretnutia. Nie je jednoduché začínať sériu doma, navyše proti nám stál veľmi nepríjemný súper. Aj keď priebehy zápasov boli odlišné, myslím si, že Topoľčany v oboch hrali tým istým štýlom. V prvom dueli nás nakopli dva rýchle góly vo vlastnom oslabení, ktoré naopak na súperovi zanechali stopy a potom už hral menej aktívne. Druhý súboj bol oveľa náročnejší, hostia boli dlho vo vedení, nám chýbalo šťastie. Tréner nás však stále nabádal, aby sme boli trpezliví a že góly prídu. To sa aj stalo a nám sa podarilo zápas otočiť. Topoľčany však ukázali, že majú kvalitné mužstvo,“ zhodnotil prvé dva zápasy série útočník HK Dukla Ingema Igor Safaralejev, ktorý bol na ľade neprehliadnuteľný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Duklu potiahli Rusi. Na to tu predsa sme, hovorí Safaralejev