Dukla si po bláznivom zápase vezie tri body z Nových Zámkov

Marek Mašlonka dal v poslednej tretine dva góly Dukly.
Marek Mašlonka dal v poslednej tretine dva góly Dukly. (Autor: TASR)
TASR|17. nov 2019 o 18:44

Vyhrávala o tri góly, prehrávala, v tretej tretine rozhodla.

NOVÉ ZÁMKY. Divoký priebeh mal zápas 22. kola hokejovej Tipsport ligy.

Michalovce v Nových Zámkoch viedli už 3:0, o náskok však prišli a po dvoch tretinách prehrávali.

V záverečnom dejstve však po dvoch góloch Mašlonku strhla Dukla trojbodové víťazstvo na svoju stranu.

Dukla viedla už 3:0

Súboj posledného mužstva tabuľky s nováčikom ligy sa začal v rýchlom tempe.

Ako prví mohli udrieť domáci, ale Jurík nezakončil efektívne. V dobrej pozícii sa ocitol aj hosťujúci Juusela, ale vypálil len do Kristína.

Prešlo 6 minút a hostia sa dostali do vedenia. Kolba dostal prihrávku na pravý kruh v útočnom pásme a bez prípravy prestrelil domáceho brankára.

O 4 minúty neskôr založili Michalovčania rýchly útok, na konci ktorého gólovo zakončil skúsený Spilar.

Prešlo len 39 sekúnd a Michalovčania strelili tretí gól. Linet dostal prihrávku spoza bránky od Safaralejeva a neomylne zvýšil náskok hostí.

Domáci na to zareagovali výmenou brankára, Kristína nahradil Pavlas. Úvodné dejstvo sa nieslo v réžii nováčika ligy, napriek tomu sa tesne pred koncom tretiny presadili aj domáci vďaka Hruškovmu teču Mikulovej strely.

Divočina a obrat v druhom dejstve

Hráči Nových Zámkov nastúpili do druhej tretiny ako vymenení a s jasným cieľom znižiť náskok súpera, z úvodných príležitostí však gólovo nazapršalo.

V 24. minúte sa v zápase po prvý raz vylučovalo. Po faule Giľaka získali výhodu početnej výhody Novozámčania, ale Trenčana v bránke hostí výraznejšie neohrozili.

O niekoľko okamihov sa pomer síl na ľade vymenil a hostia mohli pridať z hokejky Safaralejeva štvrtý gól. Pavlas si však svoju bránku postrážil.

K slovu sa dostali opäť domáci. Urban vyslal strelu na Trenčana, ktorý puk neudržal a Rogoň ho upratal do bránky.

Domáci zvýšili obrátky a dočkali sa odmeny. Pospíšil vysunul Stupku na útočnej modrej čiare, ten svoj nájazd na Trenčana premenil a vyhnal ho z bránky.

To však zo strany domácich nebolo všetko. Ešte do konca druhej tretiny strelili aj štvrtý gól a ujali sa prvýkrát v dueli vedenia. Úspešným strelcom bol po vyhranom buly Fereta.

Necelú minútu pred koncom druhého dejstva vyrovnal na 4:4 Galamboš.

Rovnovážny stav vydržal iba 22 sekúnd, keďže domácich posunul do vedenia druhým gólom Rogoň. Divákov následne ešte zabavila pästným súbojom dvojica Pospíšil - Lalancette.

Rozhodli dva zásahy Mašlonku

Do tretej tretiny vstúpili lepšie Michalovčania. V presilovke vystrelil od modrej Ventelä a Mašlonka tečoval puk za Pavlasov chrbát.

Mašlonka mohol v oslabení vzápätí vsietiť ďalší gól, ale Pavlas jeho nájazd zneškodnil. Rovnako si poradil aj s veľkou šancou Safaralejeva.

Gólové hody v zápase pokračovali. Na ľavom krídle sa k puku dostal Mašlonka, natlačil sa pred bránku a poslal puk k vzdialenejšej žrdi Pavlasovej bránky.

Tridsať sekúnd pred koncom zápasu odvolali domáci brankára, ale úspech v podobe vyrovnania sa už nedostavil.

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: "Začali sme veľmi zle, bez pohybu. Keď to porovnám s predchádzajúcimi zápasmi, neboli sme to my. V druhej tretine sme sa tlačili do brány, podarilo sa nám skórovať, nastala tam nejaká eufória, čo bolo super. Prekvapilo ma, že v tretej tretine sme čakali, že sa to asi samé vyhrá. Góly sme súperovi ponúkli sami. Nevytvárali sme tlak na hráčov súpera, niekedy sme mu odovzdávali puky. Mali by sme trochu zodpovednejšie v závere reagovať na výsledok. Rovnako by sa nemalo stať, že v našej presilovke ponúkneme súperovi v jednom striedaní dva nájazdy. Potom môžeme len ťažko očakávať, že vyhráme zápas. Súper má hráčov, ktorí vedia dať gól, takže ťažko tak pomýšľať na víťazstvo."

Peter Bartoš, asistent trénera Michaloviec: "Zápas sa mi hodnotí dobre, zvládli sme ho. Prišli sme sem s cieľom bodovať a to sa nám podarilo. Začali sme veľmi dobre, mali sme veľmi dobrý pohyb, dali sme tri góly a myslím si, že sme ovládali hru. Potom sme trochu upustili od našej hry, stratili sme puk, domáci nám v závere tretiny dali gól. Myslím si, že to ich trošku nakoplo. V druhej tretine sme boli bez pohybu a domácim sme umožnili otočiť vývoj zápasu. Chyby nás stáli druhú tretinu, keď domáci viedli. Podarilo sa nám vyrovnať a ešte na záver sme dostali gól. Chalani však veľmi dobre zareagovali a vrátili sa k pohybu, jednoduchej hre a donútili domácich robiť chyby. Sme radi, že sa nám zápas podarilo otočiť a dotiahnuť do víťazného konca."

Štatistika

HC Mikron Nové Zámky – HK Dukla Ingema Michalovce 5:6 (1:3, 4:1, 0:2)

Góly: 20. Hruška (Mikula, Andisík), 30. Rogoň (Urban, Drtina), 34. Stupka (Pospíšil), 38. Fereta (Hruška), 40. Rogoň (Hruška) - 7. Kolba (Safaralejev, Hričina), 11. Spilar (Giľák, Galamboš), 12. Linet (Safaralejev, Hričina), 40. Galamboš (Giľák), 43. Mašlonka (Ventelä,Spilar), 50. Mašlonka (Dalhuisen).

Rozhodovali: Lokšík, Juhász - D.Konc ml., Soltész, vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Pospíšil 10 min. osobný trest za bitku - Lalancette 10 min osobný trest za bitku,presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 964 divákov.

Nové Zámky: Kristín (12. Pavlas) - Hatala, Ordzovenský, Pavúk,Mikuš, Drtina, Šmach, Fereta - Pospíšil, Hruška, Stupka - Bajtek, Fábry, Múčka - Rogoň, Urban, Jurík - Mikula, Andrisík.

Michalovce: Trenčan (34. Surák)- Ventelä, Dalhuisen, Kolba,Mesikämmen, Novický, Vorobjev, Zekucia - Mašlonka, Lalancete, Juusela- Spilar, Galamboš, Giľák - Hričina, Linet, Safaralejev - Hvila,Toma, Mesaroš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla si po bláznivom zápase vezie tri body z Nových Zámkov