Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
21.05.2024, Skupina B
6 - 1
1:0, 3:0, 2:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Ramsay: Všetci budú veriť Kanade, ale môžeme vyhrať. Musíme hrať opäť slovenský hokej

Craig Ramsay (vľavo hore) na lavičke slovenskej reprezentácie.
Fotogaléria (53)
Craig Ramsay (vľavo hore) na lavičke slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
Šimon Čop|22. máj 2024 o 00:45

Tréner verí, že Slováci majú na to, aby postúpili do bojov o medaily.

Bol to zápas, na ktorý treba zabudnúť. Už na ňom nezáleží - prehra 1:6 so Švédmi je za slovenskými hokejistami, ktorí sa musia čo najlepšie pripraviť na štvrťfinále MS v hokeji 2024.

Tak to vidí kouč národného tímu CRAIG RAMSAY. Jeho zverenci nastúpia proti Kanade, jeho rodnej krajine v meste, na ktoré sa veľmi teší.

Presne pomenoval, čo podľa neho stálo za vysokou prehrou. Slovenskí hokejisti totiž nehrali slovenský hokej.

Svojmu tímu verí. Pôjde o jeho tretie štvrťfinále svetového šampionátu v úlohe hlavného trénera, zatiaľ v ňom ani raz neuspel.

Ako ste videli zápas proti Švédom?

Nebol to zápas, v aký sme dúfali, ale mali sme skvelý začiatok. Snažili sme sa, dostali sme ich pod tlak a vytvorili sme nejaké šance. Potom prišlo vylúčenie, ktoré nám neprospelo. Dali nám gól. Podľa mňa sme sa vrátili do zápasu, ale keď nám strelili tretí gól, skončili sme.

Navyše sa stala hrozná vec, Pospíšil sa zranil. Je dôležitou súčasťou tímu. Bolo to náročné a potom každý začal hrať individuálne. Náš celý koncept je o tímovej práci, rýchlosti a útoku. Vybojovať puk, udržať ho a musíme nájsť spôsob, ako sa k tomu vrátiť.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Bol to najhorší výkon tímu na majstrovstvách sveta?

Verím, že každý zápas sme dokázali vyhrať. Napríklad sme prehrali po nájazdoch. Dnes sme opustili náš systém. Prestali sme hrať slovenský hokej.

Uznanie patrí súperovi, získali puk, dokázali ho udržať a strieľať. To sú veci, na ktorých stále pracujeme. Majú pár výnimočných hráčov. A keď sme začali prehrávať, stratili sme našu šťavu.

Sme vo štvrťfinále. Ste spokojný?

Nikdy nie som spokojný. Ale je to veľká príležitosť. Budeme hrať proti Kanade. Všetci budú veriť Kanade, ale ja verím, že môžeme vyhrať. Mnohým tímom sme za posledné roky ukázali, že vieme hrať parádny hokej.

Keď si pamätáte, Kanada nad nami v Košiciach zvíťazila gólom v posledných sekundách. To bol skvelý zápas a teraz musíme odohrať rovnaký.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Ramsay: Všetci budú veriť Kanade, ale môžeme vyhrať. Musíme hrať opäť slovenský hokej