Bratia Gutičovci odhodili rukavice a nastúpili v poli. Skórovali hneď trikrát

Ivan Mriška|14. okt 2020 o 12:30

Boli to ich premiérové góly v kariére.

SOBRANCE. Rezervný tím FK Sobrance-Sobranecko, ktorý účinkuje v VIII. futbalovej lige riadenej ObFZ Michalovce, v nedeľu potvrdil vedúce postavenie v tabuľke jasným domácim víťazstvom nad Koromľou v pomere 10:2.

K demontáži súpera mu pomohli aj posily z treťoligového A-mužstva, ktoré dovedna strelili sedem gólov – po dva presné zásahy zaznamenali Miroslav Gutič, Tomáš Ihnát a Bohdan Unhurian, raz sa presadil Samuel Gutič.

Na tom by neboli nič zaujímavé, keby dvaja zo spomínaných strelcov neboli brankári, ktorí odhodili rukavice do kúta a nastúpili ako hráči v poli.

Nie do útoku, ale rovno do stredu zálohy

Sobranské „béčko“, ktoré svoje domáce stretnutia hráva na ihrisku v Podhorodi, malo v okresnom derby proti neďalekej Koromli problémy so zostavou, a tak mu na výpomoc prišli aj „áčkari“, ktorí mali v nedeľu voľno, keďže v Humennom hrali už deň predtým.

„Brankár však bol k dispozícii, preto som ja aj s bratom išli do poľa. Keď je možnosť ísť si zahrať, vždy ju rád využijem,“ začal debatu 20-ročný Miroslav Gutič.

Kto by si myslel, že urastený gólman nastúpil na hrote útoku, kde je hrať asi najjednoduchšie, je na omyle. Jeho miesto bolo rovno v strede zálohy!

„Hral som takého podhrotového útočníka. Keď ma už dajú do poľa, tak lepšie sa mi hrá na ofenzívnych postoch, takže ani teraz mi to nerobilo problém. Súčasný trend futbalu je taký, že aj brankári musia hrať dobre nohami, takže aspoň som mal aspoň kvalitný tréning.“

Jeho o dva roky mladší brat Samuel zaujal post útočníka. „Mne to v poli ide lepšie ako jemu, on nemá až taký dobrý výber miesta ani pohyb, takže jeho sme dali na hrot.“

Premiéru už absolvoval v prvej lige

Ani jeden zo súrodencov nebol na trávniku iba do počtu. Samuel skóroval raz, Miroslav rozvlnil sieť dokonca dvakrát, a to už v prvom polčase.

„Prvý gól som dal hlavou po centrovanej lopte. Pred druhým som si narazil loptu s Tomášom Bakom a ľavou nohou som technickým zakončením obstrelil brankára,“ opísal svoje prvé dva zásahy v kariére rodák z Koňuša. Ako dodal, aj Samuel sa presadil vôbec prvýkrát.

Bývalý brankár Michaloviec či Dunajskej Stredy si už predtým raz v súťažnom zápase hru v poli vyskúšal.

„Bolo to v júni minulého roku v drese prvoligového staršieho dorastu MFK Zemplín na pôde Podbrezovej. Ale to som nastúpil až v samom závere iba na pár minút. Inak v poli si niekedy zvyknem zahrať na tréningoch alebo keď si vo voľnom čase chodím zahrať futbal s otcovou partiou.“

Žeby však natrvalo opustil svätyňu a presunul sa na opačný koniec ihriska, to nehrozí.

„Určite nie. Medzi troma žrďami som celý život a tam aj ostanem,“ usmial sa Miroslav Gutič, o ktorého dvojgólovom kúsku sa hneď dozvedeli aj spoluhráči z A-tímu.

„Chlapci ma v kabíne podpichovali a hovorili, že môžem aj za áčko nastúpiť v poli, ale bolo to iba v rámci srandy. Patrí to k tomu.“

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bratia Gutičovci odhodili rukavice a nastúpili v poli. Skórovali hneď trikrát