Baskebalistky Bardejova stále bojujú o play off

(Autor: ilustračné archív klubu)
Juraj Ščerbík|1. mar 2018 o 00:00

Slovan Bratislava je po výhre pod košmi BKM Bardejov lídrom v tabuľke.

BARDEJOV. V druhej najvyššej spoločnej súťaži basketbalistiek v kategórii žien a junioriek v 1. lige odohrali Bardejovčanky len jedno stretnutie.

V 21. kole Trnava nenastúpilaani v Prešove, no v nedeľu v 22. kole BKM Bardejov nestačil na rezervu Slovana Bratislava.

Do nadstavbového ôsmeho miesta musia bodovať s družstvami na chvoste tabuľky. 3. a 4. marca sa o to pokúsia v Rožňave a Spišskej Novej Vsi.

Po prehre pri Dunaji na palubovke Slovana o 14 bodov sklamali dievčatá aj pod domácimi košmi.

Zdatnejšie hostky od úvodu dominovali pod oboma košmi a premieňali čo sa len dalo. Málo efektívne domáce sa nesnažili, zapísali len 38 bodov.

Zlepšiť obranu

Tréner Basketbalového klubu mladých Pavol Pekár neočakával takýto priebeh, no stále verí, že jeho tím sa pousiluje dostať do play off.

„Robili sme strašne veľa chýb v útoku a v obrane sme nepristupovali k súperkám tak, ako som si predstavoval. Skoro sme sa vzdali, aj keď prvý polčas nebol zlý. Po prestávke to už bol odovzdaný herný prejav. Bude potrebné zlepšiť obranu pod vlastným košom. Celkom solídne sme dokázali zaútočiť, no zakončenie bolo nedostatočné. Potrebujeme byť dôraznejší v obrane a dávať koše. Pokiaľ v družstve nie je zdravé sebavedomie a fyzická zdatnosť, nemôžeme čakať, že sa presadíme proti silným súperom.“

Osem rozhodujúcich kôl

Do konca základnej časti je ešte osem zápasov, ktoré rozhodnú o poradí na 1.-8.mieste a postupu do vyraďovacej časti.

„Sme na desiatom mieste a stratu na družstvo z ôsmeho miesta by sme chceli prelomiť vo svoj prospech. Je ešte stále o čo bojovať. Pozícia z 8. miesta by znamenala duel s prvým v tabuľke. Proti silný súperom sme odohrali aj lepšie ako dnes proti Slovanu. Na palubovke CBK Košice to bol fantastický výkon, prehrali sme len o sedem bodov. Dosť prehrávame takýmto rozdielom pod desať bodov. No posledné tri zápasy sme vybuchli. Dievčatá by mali ukázať viac zo svojej hry.“

Výsledky

1. liga 22.kolo: BKM Bardejov – Slovan Bratislava 38:81 (18:36). BKM: Kuhajdíková 5, L. Pekárová 6, Puzderová 12, Biľová 1, Čupová 4, Stachurová 10, M. Pekárová, Ristvejová, Fellegiová, Bijalková, Lizáková, Benková-Rybárová.

Z ďalších výsledkov: Prešov – Bratislava 56:62, YA Košice Y – Zvolen 68:44, Rožňava – Ťahanovce 39:112, YA Košice B – Levice 58:41.

Poradie po 22. kole: 1. Bratislava 38, 2. YA Košice Y 36, 3. CBK Košice-Ťahanovce 36, 4. Zvolen 32, 5. PU Prešov 31, 6. Stará Turá 30, 7. YA Košice B 30, 8. Sp. Nová Ves 28, 9. Ružomberok B 27, 10. Bardejov 25, 11, Rožňava 24, 12, Žilina 24, 13. Levica 22, 14. Trnava 21, 15. Myjava 20.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Baskebalistky Bardejova stále bojujú o play off