Bálintová si prvýkrát obuje kopačky. Zahrá si na charitatívnom zápase

Barbora Bálintová (vľavo) bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres poľského majstra.
Barbora Bálintová (vľavo) bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres poľského majstra. (Autor: Facebook Basket Arka Gdynia)
Patrik Fotta|18. júl 2020 o 00:00

Do Poľska sa vracia v polovici augusta.

KOŠICE. Slovenská basketbalová reprezentantka Barbora Bálintová podporí svojou účasťou charitatívny futbalový zápas v obci Sokoľ pri Košiciach, ktorý sa koná v sobotu od 16. hod.

Podujatia sa zúčastnia aj ďalšie známe osobnosti z rôznych športových odvetví.

Chýbať nebudú bývalí futbaloví reprezentanti Jozef Kožlej, Marián Kelemen, Tomáš Medveď či Róbert Semeník.

Účasť potvrdili aj najlepší hádzanári Slovenska v posledných dvoch rokoch Marián Žernovič a Ľubomír Ďuriš, ale aj vodní pólisti Tomáš Hoferica a Lukáš Seman.

Podujatie, ktorého súčasťou bude aj autogramiáda a dražba dresov, sa koná na podporu dvojročného chlapca Tea Winnického.

Jeho rodičia sa snažia vyzbierať financie potrebné na operáciu, vďaka ktorej by mohol chodiť. Z celkovej sumy 365-tisíc eur im chýba ešte 60-tisíc.

K futbalu nikdy neinklinovala

Bálintová sa o podujatí dozvedela z pozície tajomníčky občianskeho združenia Liga na ochranu slovenských športovcov (LOSS).

„V združení pôsobím od samého začiatku jeho vzniku. Keď som sa dopočula o možnosti zorganizovať charitatívny zápas na pomoc Teovi, neváhala som ani sekundu. Ide o dobrú vec a ja verím, že aspoň takýmto spôsobom pomôžeme dvojročnému chlapčekovi, aby sa mohol postaviť na nohy a chodiť,“ povedala Barbora Bálintová a dodala:

„Ľudia môžu pomôcť prispením na transparentný účet Športovci pre Tea. Zároveň celý výťažok z dražby dresov z charitatívneho zápasu pôjde na pomoc Teovi. Verím, že ľudia prídu a podporia túto akciu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bálintová si prvýkrát obuje kopačky. Zahrá si na charitatívnom zápase