Slovenská rekordérka dosiahla jubilejný zápis. Vo veku 74 rokov odbehla svoj 500. maratón

Eva Seidlová na ČSOB Bratislava Marathon 2023.
Eva Seidlová na ČSOB Bratislava Marathon 2023. (Autor: Facebook Slovenský atletický zväz)
TASR|2. apr 2023 o 22:30

Behať začala presne vo veku 35 rokov, prvý maratón však absolvovala až ako takmer 38-ročná.

BRATISLAVA. Napriek nepriaznivému počasiu a v úctyhodnom veku 74 rokov odbehla slovenská maratónska rekordérka Eva Seidlová v nedeľu svoj v poradí 500. maratón.

Splnila tak na ČSOB Bratislava maratóne svoje predsavzatie a to zabehnúť 500. maratón približne mesiac pred jej polookrúhlym výročím narodenia.

"Bola to nesmierna úľava, že v tom strašnom počasí som dobehla. Mala som radosť, že som tam mala celú rodinu, manžela, deti, ich deti, susedov, primátora. Proste celá partia prišla ešte aj s tlmačskou zástavou.

Bolo to milé veľmi. A hlavne tá úľava, že už som konečne v tom lejaku doma, lebo to bolo hrozné, ako sa spustil lejak v Bratislave. Podarilo sa to však, je to tam," povedala pre TASR Seidlová.

Svojim osobným rekordom ale s behaním nekončí. Seidlová chce tento mesiac odbehnúť ďalší maratón.

"Idem teraz budúcu sobotu ďalej, do Košíc na Furču (mestská časť Dargovských hrdinov). Potom si dám prestávku, pretože v Tlmačoch organizujeme 40. ročník nášho polmaratónu.

Tak okolo toho sa točím, tam budú povinnosti všelijaké. A potom až začiatkom júna chcem odbehnúť maratón v Banskej Bystrici," prezradila TASR.

Eva Seidlová na ČSOB Bratislava Marathon 2023.
Eva Seidlová na ČSOB Bratislava Marathon 2023.
Eva Seidlová na ČSOB Bratislava Marathon 2023.
Eva Seidlová na ČSOB Bratislava Marathon 2023.

Nedeľňajší maratón odbehla zhruba za päť hodín. "Mala som nejaké problémy, studený vietor fúkal, nejako mi triesla chytilo. Z jednej sanitky mi dali obstrek a potom som to odbehla," vyznala sa rekordérka.

Seidlová je pôvodom z Rimavskej Soboty. Súťaží však za Tlmače, kde dlhodobo žije.

Behať začala presne vo veku 35 rokov, prvý maratón však absolvovala až ako takmer 38-ročná. Dovtedy sa venovala, len spoločne s priateľkami, cvičeniu v telocvični.

Na svojom konte má aj tzv. veľkú šestku prestížnych maratónov - New York, Boston, Londýn, Berlín, Chicago a Tokio. Svoje polookrúhle životné jubileum 75. rokov oslávi 19. mája 2023.

Tohtoročný, v poradí osemnásty ročník ČSOB Bratislava maratónu, vyhrali ukrajinský atlét Taras Ivaniuta a Chorvátka Ines Jozičová.

Na polmaratónskej trati triumfovali Slováci, medzi mužmi Matúš Hujsa, v ženskej kategórii Zuzana Polohová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Slovenská rekordérka dosiahla jubilejný zápis. Vo veku 74 rokov odbehla svoj 500. maratón