Sanitkou na infektológiu, hudobné úspechy a útok na postup. Aj taký bol uplynulý rok

Druhý diel ankety Futbalnetu.

Ilustračná fotografia: Tímea Bazsó

Aký bol futbalový rok 2020 a čo očakávate od toho ďalšieho?
Futbalnet položil túto otázku hráčom i trénerom z rôznych regiónov i súťaží.

Gergely Méhes, obranca OFC Kráľovičove Kračany a tréner mládeže TJ Družstevník Vrakúň:

V tomto roku sme si vďaka pandémii uvedomili, aký význam má pre deti i dospelých dobrý kolektív a dobrá nálada. Situácia bola chaotická, prišli rôzne obmedzenia, ale všimol som si, že kamaráti a spoluhráči sa na seba úprimne tešia. Určite si možnosť byť spolu budeme viac vážiť aj po pandémii.

Musím vyzdvihnúť naše družstvo U13, kde máme deti nielen z dediny, ale aj z okolitých obcí i z Dunajskej Stredy. Je to veľmi súdržný kolektív. Hrajú spolu už niekoľko rokov, ale v tejto sezóne sa to ukázalo aj na výsledkoch. V okresnej súťaži žiakov sme na čele tabuľky so stopercentnou bilanciou. Žiaľ, ten prekliaty Covid nám skrížil plány, ale s deťmi sme v kontakte, dodržiavame pravidlá, no snažíme sa s nimi trénovať.

Máme aj prípravku, tam výsledok je druho- či treťoradý, ale deckám už chýbajú zápasy a spoločné tréningy.

Hrávam za Kráľovičove Kračany, najčastejšie na poste pravého obrancu, ale do diania som naskočil len v septembri. Pred prerušením súťaže som odohral len tri-štyri zápasy, lebo som v lete podstúpil operáciu mandlí. Myslel som si, že tento zákrok sa robí skôr malým deťom, no vo februári som ochorel. Viezli ma sanitkou na infektológiu, bolo totiž podozrenie, že ja budem prvý pacient s Covidom-19 z okolia. Písalo sa o mne aj v novinách. Našťastie som mal negatívny test. Vysvitlo, že problém mám s mandľami, takže ich mi museli vybrať.

S Kráľovičovými Kračanmi sme na prvom mieste šiestej ligy ObFZ Dunajská Streda, vyhrali sme všetky zápasy. Partia je skvelá, nevieme sa dočkať jarného štartu.

Na rok 2021 máme milión plánov s mládežou vo Vrakúni, radi by sme organizovali nejaké akcie aj spolu s rodičmi, ale netušíme, či to aktuálna situácia umožní. Budeme spokojní už aj s tým, ak sa budeme môcť pripraviť na prvý majstrovský zápas.

Adrián Okenka, stredopoliar FC Baník Prievidza:

Rok sa mi z futbalovej stránky hodnotí ťažko, bijú sa vo mne emócie. Najmä preto, že ešte túto jar som hral za dorast, s ktorým sme mali našliapnuté na postup do druhej ligy, no pandémia nám nedovolila súťaž dohrať.

Po dlhšej prestávke som prišiel v lete do A-mužstva, toto obdobie hodnotím pozitívne. Stretli sme sa super ľudia a tvoríme úžasný kolektív. Začiatok súťaže sa nám podaril, žiaľ, potom prišli aj zakopnutia a prehry. Bolo divné hrať zápas bez divákov, veď robíme to pre nich.

Som šťastný, že ľudia sa neotočili futbalovej Prievidzi chrbtom, hoci by si toto mesto zaslúžilo hrať minimálne druhú ligu, a nie štvrtú.

Okrem futbalu sa venujem hudbe, je to môj sekundárny koníček. V tomto smere hodnotím rok úspešne, vydal som album a baví ma to. Aj keď treba povedať, že radšej by som kopal do lopty pred desiatkami ľudí, mojou rodinou a priateľkou. Verím, že sa čoskoro uvidíme na ihriskách.

Martin Líška, najlepší strelec TJ Spartak Kvašov:

Rok 2020 bol z futbalovej stránky špecifický, nakoľko ho do značnej miery poznačila korona. Pre mňa ako hráča bolo náročné dostať sa do správneho futbalového kolotoča, keďže sme neraz do poslednej chvíle nevedeli, či budeme môcť trénovať a následne odohrať zápas. A ak áno, tak za akých podmienok.

Celé to bolo improvizovanie za pochodu, čo malo istý dopad na náš herný prejav a výsledky, s ktorými určite nemôžeme byť spokojní. Ukázali nám, že je na čom pracovať.

Uvidíme, čo prinesie nový rok, dúfam, že situácia sa čím skôr zlepší a aj nižšie slovenské futbalové ligy dostanú zelenú. Akonáhle sa tak stane, budeme pripravení na sebe zapracovať a ísť v tréningoch aj v zápasoch na maximum.

Do tej doby sa v plnej miere venujem svojej rodinke, trávim s ňou všetok voľný čas a pripravujem sa na rolu dvojnásobného otca. V januári sa totiž naša rodinka rozrastie o ďalšieho člena, ktorý, dúfam, pôjde v mojich šľapajách.

Jozef Škrlík, tréner FK Humenné:

Tento rok bol turbulentný. V januári sme začali prípravu, ktorá vyšla navnivoč. Preto niet čo hodnotiť. Pri jesennej časti je to už lepšie. Keď vychádzam z výsledkov, musím vysloviť veľkú spokojnosť.

Sme prví v tretej lige Východ a je tu dobrá partia. Humenné historicky patrí do vyššej súťaže, ľudia tu majú futbal radi, na tretiu ligu tu príde aj dvetisíc divákov. Hlavnými favoritmi na postup sú však stále Prešov a Lipany. U nás sa celoslovenské súťaže roky nehrali.

Napriek tomu verím, že sa pobijeme o postup a nakoniec budeme úspešní. Zaslúžia si to okrem fanúšikov aj ľudia vo vedení, ktorí vyvíjajú maximálne úsilie. V prvom rade sa však musí hrať a nesmie sa opakovať čierny scenár z minulej anulovanej sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sanitkou na infektológiu, hudobné úspechy a útok na postup. Aj taký bol uplynulý rok