Aspoň dohrať jesennú časť, želajú si v nižších súťažiach

Futbalisti veria, že po Veľkej noci môžu začať trénovať.
Futbalisti veria, že po Veľkej noci môžu začať trénovať. (Autor: Tímea Bazsó)
Titanilla Bőd|5. mar 2021 o 15:30

Pod Bratislavský futbalový zväz patria len dva oblastné zväzy.

BRATISLAVA. Prvý marcový víkend sa už zvyčajne hrajú stovky futbalových stretnutí po celom Slovensku. V súčasnej pandemickej situácii je to nereálne.

Keď sa v októbri prerušili amatérske súťaže, mnohí dúfali, že na jar sa sezóna môže skompletizovať. Teraz futbaloví nadšenci veria v to, že sa podarí dokončiť aspoň jesennú časť, aby celý ročník nemusel byť znova anulovaný.

Do druhej ligy len víťazi

O ďalšom postupe rozhodol výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu.

„Keď sa odohrá aspoň polovica súťaže, teda jesenná časť, z tretích líg môžu postúpiť len víťazi, keď budú spĺňať dané náležitosti. Podľa toho, koľko mužstiev postúpi, sa uvidí koľko tímov vypadne z druhej ligy,“ vysvetľoval Juraj Jánošík, predseda Bratislavského futbalového zväzu.

„Budeme radi, ak sa vôbec dohrá jesenná časť,“ dodal. Posunie sa aj plánovaná reorganizácia tretej ligy dospelých a druhej ligy dorastencov, oficiálne to musí potvrdiť konferencia Slovenského futbalového zväzu.

S tréningami by radi začali po Veľkej noci

Pod BFZ patria len dva oblastné zväzy, čo je výrazne nižšie číslo, ako v ostatných regiónoch – VSFZ má 13, ZSFZ 12 a SSFZ 11 oblastných zväzov.

„Ak by sa okolo 20. apríla začalo trénovať, súťaže by sa mohli začať okolo 10. mája, tak by sme chýbajúce štyri kolá do konca júna mohli dohrať. Ak by sa dalo, chceli by sme dohrať jesennú časť aj v mládežníckych kategóriách,“ domnieva sa Jánošík.

Keďže na jeseň sa väčšina klubov v pôsobnosti BFZ vyhla infekcii, z už odohratých kôl boli odložené len dve stretnutia.

Kluby sú pripravené

Covid automat a športový semafor sú založené na regionálnej báze, teoreticky je teda možné, že by v niektorých regiónoch prišlo uvoľňovanie skôr.

„Na to, aby mužstvá mohli postupovať do tretej ligy, však treba dohrať aspoň polovicu sezóny vo všetkých krajoch,“ upozornil predseda BFZ.

Pandemická situácia ovplyvňuje aj dianie v amatérskych kluboch, v pôsobnosti bratislavského zväzu by však nemal zaniknúť žiadny klub pre koronavírus.

„Som v kontakte so všetkými klubmi, pokiaľ mám informácie, všetky sú pripravené hneď nastúpiť do tréningového procesu,“ informoval Jánošík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Aspoň dohrať jesennú časť, želajú si v nižších súťažiach