Najväčšou základňou sú amatéri a deti. SFZ rokoval o možnom dohratí súťaží

(Autor: ilustračné - Robo Michalec)
Ivan Mriška|4. mar 2021 o 19:55

Rozbehnúť chce aj Slovnaft Cup.

BRATISLAVA. Futbal na Slovensku hrá takmer stotisíc registrovaných členov. Drvivá väčšina však aktuálne sedí doma. Pre opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu.

Povolenie hrať majú zo 409 súťaží len dve, Fortuna liga a druhá liga. Aktuálne teda nie je v hre ani pol percenta futbalistov.

Stretnutie Kováčika a Husára

Vážnosť situácie si uvedomuje aj Slovenský futbalový zväz. So súčasným stavom spokojný nie je.

„Zväz kvituje, že vláda v tejto náročnej pandemickej situácii povolila hrať dve najvyššie profesionálne súťaže mužov. Najväčšou základňou slovenskej futbalovej rodiny sú však amatéri a mládež,“ uvádza na oficiálnej stránke.

Prezident SFZ Ján Kováčik rokoval o možnom reštarte tréningového procesu so štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivanom Husárom.

Na stretnutí boli prítomní aj generálny sekretár SFZ Peter Palenčík a generálny riaditeľ sekcie športu Peter Dedík.

Záujem dohrať Slovnaft Cup

SFZ hľadá vhodný spôsob, ktorý by zabezpečil obnoviť tréningový proces a dohrať mládežnícke, amatérske súťaže a Slovnaft Cup.

„Prešli sme viaceré možnosti ako naložiť s pohárovou súťažou dospelých a akonáhle sa dopracujeme k naplneniu niektorého z variantov, budeme o tom informovať,“ vyjadril sa Ján Kováčik.

Ďalšou témou stretnutia bolo hľadanie spôsobu a zabezpečenia kľúčových podmienok pri organizovaní medzištátnych zápasov áčka.

„SFZ si aj v tejto zložitej situácii života uvedomuje podstatné miesto športu a futbalu ako prostriedku prevencie pred chorobami, vplývajúce na ľudské zdravie a posilňujúce imunitu človeka,“ uvádza zväz.


Husár: Čísla musia byť lepšie

Od 15. decembra máme pripravený systém na to, ako otvárať športoviská, ako športovať v jednotlivých športoch v interiéroch, v exteriéroch, na plavárňach, v telocvičniach, lyžiarskych strediskách.

Toto všetko je nachystané, ale platiť to môže až vtedy, keď budú čísla lepšie. Keď sa prehupneme aspoň do tej bordovej fázy.

Zatiaľ riešime detaily s konzíliom, ktoré je prvou inštanciou na schvaľovanie dokumentov a ja pevne verím, že tento týždeň sa už definitívne dohodneme na tom, aby semafor bol verejný, zverejnený a vysvetlený.

A potom máme aj dostatok času na to, aby sme v ňom vychytali nejaké muchy, povedal pre TASR štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Ivan Husár.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najväčšou základňou sú amatéri a deti. SFZ rokoval o možnom dohratí súťaží