Nemali konkurenciu!

Marián Červenka|22. okt 2019 o 14:15

Výber ZsFZ WU14 ovládol RT v Senci

(Zdroj: ZsFZ, Autor: ZsFZ)

Ženský futbal zažíva na Slovensku vydarené obdobie. Drvivá väčšina reprezentantiek momentálne pôsobí v kvalitných zahraničných ligách, pričom SFZ, ako aj UEFA tlačí na výchovu šikovných futbalistiek. Práca s mládežou je aspekt, vďaka ktorému by sme sa v budúcnosti mohli pozrieť aj na vrcholný šampionát medzi svetovú či európsku elitu. Okrem žien momentálne fungujú i mládežnícke reprezentácie dievčat do 19, 17 a 15 rokov. Práve posledná kategória je prepojená s regionálnou konfrontáciou, pomocou ktorej dokážu tréneri vybrať to najlepšie, čo doma máme. Jedno z takýchto podujatí sa odohralo v dňoch 14. až 16. októbra v Senci. Národné tréningové centrum privítalo v rámci turnaja regiónov dievčat do 14 rokov výbery BFZ, ZsFZ, SsFZ a VsFZ. Západoslovenskému výberu sa podarilo po dlhšom období zvíťaziť a tentoraz dokonca bez straty bodu suverénne turnaj ovládli. „Hrali sme tri zápasy, v každý hrací deň jeden. V úvodnom stretnutí proti BFZ sme v prvom polčase pôsobili nervózne a nedarilo sa nám tak, ako by sme si predstavovali. Postupne sa ale dievčatá do toho dostali a hrali pekný kombinačný futbal, čoho výsledkom bola výhra 4:2,“ hodnotí turnaj kormidelníčka výberu ZsFZ WU14 Iveta Neveďalová. Skúsená hráčka myjavského Spartaka sa mohla na turnaji oprieť o realizačný tím v podobe asistenta Mariána Kováčika, trénerky brankárok Zuzany Imreovej, technického vedúceho Štefana Labaya a predsedu Komisie ženského futbalu ZsFZ Jozefa Novotu. 

Najlepšia ofenzívna hráčka turnaja Sára Straková ťahala ako správna kapitánka západokraj za prvenstvom
Najlepšia ofenzívna hráčka turnaja Sára Straková ťahala ako správna kapitánka západokraj za prvenstvom (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

Našu výpravu na čele s hráčkami čakal ďalší deň náročný súper z východu. „V utorok sme hrali proti kvalitnému družstvu z východu, ktoré porazilo SsFZ 5:0. Som nesmierne rada, že dievčatá k zápasu pristúpili veľmi zodpovedne a koncentrovane. Eliminovali sme silné stránky protivníčok a vďaka aktívnej hre sme východniarky porazili jednoznačne 4:0,“ dodáva Neveďalová na margo druhého víťazstva v Senci. V stredu tak mali jej zverenkyne šancu ovládnuť regionálny turnaj bez straty bodu a to sa napokon aj podarilo. „Posledný hrací deň sme si zmerali sily s celkom Stredoslovenského futbalového zväzu. Potvrdili sme v ňom úlohu favorita a zvíťazili 3:0. Dievčatám sa na turnaji darilo, máme v kádri veľmi dobre technicky a fyzicky pripravené hráčky, s ktorými je radosť pracovať. Výsledkom toho bol aj fakt, že ocenenie za najlepšiu brankárku, ofenzívnu hráčku a strelkyňu získali naše dievčatá, konkrétne Viktória Opálková, Sára Straková a Klára Cabúková,“ hodnotí Iveta Neveďalová, po ktorej uzatvára predseda Komisie ženského futbalu ZsFZ Jozef Novota: „Talentované futbalistky urobili svojimi výkonmi dobré meno zväzu a je to záväzok pokračovať v kvalitnej práci a dosahovaní výsledkov i naďalej. Za celý ženský futbal na západe by som chcel poďakovať dievčatám aj za vzorné správanie mimo hracej plochy, ďalej realizačnému tímu, pretože pracoval na vysokej úrovni. Organizácia turnaja bola super, takže samé pozitíva.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: