Správy

Jesenní majstri – IV. liga SZ (3. časť)

Marián Červenka|21. feb 2020 o 16:30

OK Častkovce

(Zdroj: OK Častkovce, Autor: OK Častkovce)

Zimnú prestávku naprieč súťažami ZsFZ vyplníme osemdielnou sériou článkov, ktoré budú počas februára mapovať všetkých jesenných mužských majstrov na západnom Slovensku. Po najvyššej krajskej súťaži sme prešli do štvrtej ligy. Naposledy sme sa venovali juhovýchodnej časti a v dnešnom diele sa vyberieme na severozápad do kabíny mužstva OK Častkovce.

Častkovce patria k stáliciam IV. ligy, pretože celok ležiaci v okrese Nového Mesta neskončil za posledných osem sezón horšie ako v strede tabuľky. Uplynulé tri roky sa postupne začala odzrkadľovať systematická práca v klube a najmä rok 2019 sa dá pokladať za najvydarenejší. Najprv zverenci trénera Vladimíra Stančíka pogratulovali Myjave k postupu do najvyššej krajskej súťaže, na ktorú stratili z druhého miesta 5 bodov. No vzápätí sa po vydarenej jeseni priblížili k postupu rovnako ako vlani kopaničiari. „Posledné sezóny máme v IV. lige len tie najvyššie ambície a chceme sa porovnávať s najlepšími. Aj do súťažného ročníka 2019/2020 sme vstupovali s cieľom hrať o prvé miesta v tabuľke, baviť fanúšikov atraktívnym futbalom a ak by sa nám podarilo zaknihovať majstrovský titul, bol by to obrovský úspech pre tento klub. S jesennou časťou sme nadmieru spokojní. Bilancia v zápasoch, v ktorých sme dosiahli 13 výhier, 1 remízu a 1 prehru, hovorí za všetko. Podľa môjho názoru sme boli najlepšie mužstvo jesennej časti,“ hovorí na úvod kormidelník Častkoviec. Jeho mužstvo sa môže okrem výbornej bilancie pochváliť i štrnásťzápasovou sériou bez prehry, o ktorú mimochodom prišiel líder IV. ligy až v poslednom jesennom vystúpení na pôde Bolerázu. „Z môjho pohľadu sme odohrali jeden z najlepších duelov na domácom štadióne proti Jaslovským Bohuniciam. Stretnutie bolo dramatické do samého konca, pričom o 3 bodoch sme rozhodli až v 90. minúte. Mrzieť nás môže rozhodne fakt, že sme si nedokázali udržať neporaziteľnosť až do konca. Žiaľ, prišla prehra s Bolerázom a práve tento zápas považujem aj za najhorší z našej strany, ale nič to nemení na tom, že sme v klube nadmieru spokojní pred odvetnou časťou,“ uviedol Vladimír Stančík.

Peter Sládek má v súťaži priemer takmer 1,5 gólu na zápas
Peter Sládek má v súťaži priemer takmer 1,5 gólu na zápas (Zdroj: MY Trenčín, Autor: Mário Frimmel)

Častkovce majú v tabuľke pred druhým Vrbovým pohodlný osembodový náskok, pod ktorý sa výraznou mierou podpísal niekdajší ligový kanonier Peter Sládek. Iba dvanásť stretnutí stačilo bývalému útočníkovi Myjavy, Spartaka Trnava či Zlatých Moraviec na 17 presných zásahov a korunu priebežného kráľa strelcov. „Príchodom Petra Sládeka sme očakávali zvýšenie kvality v našom mužstve predovšetkým smerom do ofenzívy. Vyzdvihnúť musím ale i prínos skúseností, z ktorých môžu čerpať hlavne mladší hráči. Jeho kvality len podčiarkujú štatistiky gólov a asistencií,“ nechal sa počuť Stančík a následne načrtol i tému ohľadom kádra: „Nemôžem rátať s dlhodobo zraneným Štefanom Bakšim. Marcel Onder ukončil futbalovú kariéru a otáznik visí nad zdravotným stavom Patrika Hrnka. Z tohto dôvodu riešime príchody nejakých hráčov. Zatiaľ máme dve nové mená: Viktor Klemens a Oliver Oravec, ktorí sú kmeňovými hráčmi FK Dubnica, a nevylučujeme i príchod ofenzívneho hráča.“ Zimnú prípravu odštartoval jesenný majster IV. ligy SZ 14. januára, pričom prvé stretnutie zvládli Častkovce už po štyroch dňoch proti Vlčanom v pomere 3:1. Následne porazili aj rezervu trnavského Spartaka 3:2 a začiatkom februára remizovali v Skalici s Rohožníkom 3:3. Skvelú fazónu dokazovali hráči Častkoviec v ďalšom dueli s Lednickými Rovňami, kde zvíťazili 4:3, a neporaziteľnosť si udržali aj v sobotu, pretože triumfovali nad Galantou 3:2. „Väčšiu časť tréningových jednotiek absolvujeme v Novom Meste nad Váhom na umelej tráve. Celkovo odohráme v príprave sedem stretnutí a okrem prvého sú to všetko súperi z III. ligy. Generálku na ligu odohráme 29. februára o 12:00 v Novom Meste proti veľmi silnej Beluši. Aj na jar chceme nadviazať na naše výkony z jesene a hlavným cieľom je vyhrať súťaž,“ uzatvára Vladimír Stančík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: